23 Μαρ 2012

"ΓΕΜΑΤΟ" ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

Γεμάτο εκδηλώσεις είναι το Σάββατο 24 Μαρτίου στο χωριό μας.
Το πρωί στις 11.00 θα ξεκινήσει με πρωτοβουλία του ΦΑΡΟΥ πεζοπορία από την πλατεία με τελικό προορισμό την περιοχή Σαραντάπηχος όπου έχουν βρεθεί κομμάτια αρχαίας ακρόπολης.
Η πεζοπορία που θα συνδυαστεί με καθαρισμό είναι αφιερωμένη στη μνήμη του αδικοχαμένου Κωνσταντίνου Αντωνά που σε νεαρή ηλικία έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Αύγουστο.
Αργότερα στις 4.00 το απόγευμα στο γήπεδο Καλυθιών ο Απόλλων θα υποδεχθεί τον Φοίβο Κρεμαστής σε ένα παιχνίδι που θα κρίνει ποια ομάδα θα κατακτήσει την 2η θέση στο πρωτάθλημα Α' κατηγορίας της ΕΠΣ Δωδεκανήσου. Ο Απόλλων τώρα είναι 2ος με διαφορά ενός πόντου από τον 3ο Φοίβο.
Η γεμάτη ημέρα θα συνεχιστεί στο 1ο δημοτικό σχολείο Καλυθιών, στις 7.00 το απόγευμα με την συναυλία της Φιλαρμονικής Καλλιθέας. Ο αρχιμουσικός Γιώργος Μαλωϊνας και τα παιδιά του μας καλούν να υποδεχθούμε με νότες την άνοιξη. Το χειροκρότημα μας είναι η καλύτερη ανταμοιβή για την προσφορά της Φιλαρμονικής στο χωριό μας.
Τέλος το βράδυ του Σαββάτου, μετά τις 8.00 μ.μ. οι γεννηθέντες τα έτη 1974-1975 θα θυμηθούν τα μαθητικά τους χρόνια με συγκέντρωση στην αίθουσα εκδηλώσεων κάτω από τα γραφεία της ΔΕΥΑΡ.
Να σημειωθεί ότι το Σάββατο 24 Μαρτίου δεν θα πραγματοποιηθεί βραδινή βόλτα με ποδήλατα. Το επόμενο Σάββατο ο ΦΑΡΟΣ θα περιμένει και πάλι μικρούς και μεγάλους ποδηλάτες για τον γύρο του χωριού που τόσο έχει αγαπηθεί.
Φυσικά μην ξεχνάτε την παρέλαση της Κυριακής για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, την έναρξη της επανάστασης των Ελληνων εναντίον των Τούρκων κατακτητών το μακρινό 1821!

Η ΚΡΙΣΗ, ΟΙ ΑΣΧΕΤΟΙ ΚΑΙ Ο ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ

Γράφει ο Γιώργος Μαρής 
topolitiko.blogspot.com
Χθες το βράδυ έπινα το συνηθισμένο μου τσάι στην καφετέρια του χωριού μου όταν ένας μικρός μου φίλος 18 χρονών με πλησίασε και προσπάθησε να επικοινωνήσει μαζί μου. Με τα πολλά και με την συζήτηση κατέληξε να μου λέει πως θα προσπαθήσει να διαλύσει το σύστημα που τον κατέστρεψε. Γιατί το λες αυτό  τον ρώτησα; Σε ποιο σύστημα αναφέρεσαι; Δεν ξέρω μου απαντάει αλλά θα ψηφίσω ένα κόμμα που θα διώξει όλους τους μετανάστες. Tον ξανά ρωτώ ξέρεις τι είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση; ΕΕΕ, δίστασε να απαντήσει για λίγο, δεν είναι 12 χώρες μου λέει;
 Η άγνοια του μικρού για το πώς διαμορφώνονται οι διεθνείς σχέσεις γύρω του, και στο τι είναι αυτός ο μεγάλος οργανισμός που ονομάζεται Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί εν μέρει να δικαιολογηθεί. Δεν φταίει ο νεαρός που δεν γνωρίζει βασικά θέματα που επηρεάζουν την ζωή του. Το μεγάλο πρόβλημα είναι πως δεν γνωρίζουν και όλοι οι δήθεν που προσπαθούν να γίνουν οι μελλοντικοί εκπρόσωποί μας στο κοινοβούλιο. Αυτή η «άγνοια;» πραγματικά με τρομάζει. Δεν θα αναφερθώ βέβαια στο ΚΚΕ, στο ΣΥΡΙΖΑ, και στην Δημοκρατική Αριστερά αφού στόχος τους είναι η διάλυση του καπιταλιστικού συστήματος και η έξοδος από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Απευθύνομαι στους ανθρώπους που γνωρίζουν το περιβάλλον στο οποίο ζουν και θέλουν η ανάπτυξη της Ελλάδας να έρθει μέσω της ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας, της καινοτομίας, της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και του καλά οργανωμένου και αποτελεσματικού κράτους που να στηρίζεται στους θεσμούς και την καλή διακυβέρνηση.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

Το απόγευμα της Παρασκευής, μέλη της Συντονικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Νότιας Δωδεκανήσου θα παρουσιάσουν στην πλατεία Καλυθιών τη δική τους πρόταση για έξοδο από την οικονομική και πολιτική κρίση που έχει καθηλώσει τη χώρα μας.
Ακόμη και αν διαφωνούμε με τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ αξίζει να ακούσουμε τις προτάσεις τους και να ανοίξουμε διάλογο για το κατά πόσο μπορούν να εφαρμοστούν στην πράξη.
Η Ελλάδα θα βγει από τη μαύρη τρύπα αν ενεργοποιηθούμε όλοι οι πολίτες και ξαναχτίσουμε από την αρχή την πολιτική διαγράφοντας τους πολιτικούς που μας οδήγησαν σε αυτά τα χάλια.
Ελάτε να συζητήσουμε για την Ελλάδα μας και για τη Ρόδο μας.

"
Ο ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΘΙΕΣ! Την Παρασκευή 23\3\2012 μέλη και φίλοι του ΣΥ.ΡΙΖ.Α θα βρίσκονται στην πλατεία των Καλυθιών για να παρουσιάσουν την πρόταση του κόμματος για την διέξοδο από την κρίση απέναντι στον μονόδρομο των μνημονίων. Η ανατροπή του μνημονιακού μετώπου είναι μονόδρομος για την σωτηρία του λαού από την νεοφιλελεύθερη καταιγίδα. Ανεξάρτητα από τις εκλογές και το πότε θα γίνουν, ο αγώνας θα πρέπει να δυναμώσει παντού! Ραντεβού λοιπόν στην πλατεία στις 7.00μμ! Ή εμείς ή αυτοί! Η συντονιστική επιτροπή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Νότιας Δωδεκανήσου

Ο ΝΕΟΣ ΧΩΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ









Τα μέλη του ΦΑΡΟΥ ξεκίνησαν την ανακαίνιση του μάγγανου (ελαιουργείου) της οικογένειας Χατζηδιάκου που βρίσκεται πίσω από το ιατρείο Καλυθιών, δίπλα στο πρώην μπακάλικο του Πολύκαρπου.
Το πέτρινο κτίριο που αποτελεί δωρεάν της οικογένεια Χατζηδιάκου (ζουν στην Ιταλία) στην πρώην κοινότητα Καλυθιών θα μετατραπεί σε χώρο πολιτισμού με εκθέματα από τις δράσεις των Καλυθενών τις προηγούμενες δεκαετίες. Πέρα από τα παλιά μάγγανα οι επισκέπτες θα μπορούν να βλέπουν αγροτικά εργαλεία, μουσικά όργανα, αργαλειό, αλευρόμυλο και πολλά άλλα, δωρεές συγχωριανών μας.
Το μεράκι των νέων παιδιών που αποτελούν τη διοίκηση του ΦΑΡΟΥ είναι εντυπωσιακό... Με την συμπαράσταστη όλων μας μπορούμε να αλλάξουμε, προς το καλύτερο, την εικόνα του αγαπημένου μας χωριού.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

  Πανελλήνια διάκριση του 2ου Δ.Σ. Καλυθιών στον μαθητικό διαγωνισμό σχολικής εφημερίδας, που διοργάνωσε ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός “ΟΡΙΖΟΝΤ...