19 Μαΐ 2010

ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΛΗΡΑΚΙ

Σε forum (ηλεκτρονικός διάλογος) ταξιδιωτικής ιστοσελίδας (www.travelstories.gr) δημοσιεύτηκε το παρακάτω, ενδιαφέρον, σχόλιο για το Φαληράκι μας.
"Για να μπουνε τα πράγματα λίγο στη θέση τους!:
Το φαληράκι και κάθε Φαληράκι το κατέστρεψαν οι ίδιοι οι πράκτορες που έφερναν κόσμο -συγκεκριμένη πιτσιρικαρία που την πάνε απο τοπο σε τόπο και ακόμα μυαλο δεν έβαλαν οι τοπικοι αρχοντες.Έπερναν επιπλέον μίζες = χρήμα δηλ. απο τους ιδιοκτήτες οι πράκτοροι και δεν τους ένοιαζε τίποτα.Σήμερα αυτοί οι ίδιοι βγαινουν στα τοπικά κανάλια και μιλάνε για την ανάκαμψη του τουρισμού!!
Το Φαληράκι, ναι το ρημάξανε πριν 5-7 χρόνια, ναι είχε χάσει την οικογενειακή του μορφή και το τουριστικό του ύφος. Όχι ότι ήταν κάτι το τρελά όμορφο _λόγω πολλών ξενοδοχείων + τα γνωστά καταλύματα που όλοι γνωρίζετε - αλλά υπήρχε μια αξιοπρέπεια και οι τουρίστες το είχαν ΠΡΩΤΟ στις επιλογές τους. Οπότε λόγω ζήτησης όλοι χτίζανε και ξαναχτίζανε και όλοι είχανε ΚΑΙ ενοικιαζόμενα!! Ασχετα αν ήταν γιατροι, δικηγόροι ή υπάλληλοι..
Οι Χρυσές εποχές πέρασαν, τα οικονομικά δεδομένα άλλαξαν, η κρίση χτύπησε την Ευρώπη και την χώρα μας. Την καθεμία για δικούς της λόγους...
Η Ρόδος δεν είναι πια η ίδια...
Το Φαληράκι αναδιοργανώθηκε, έφυγαν οι τουρίστες που τους υπόσχονταν άγρια διασκέδαση και ποτό μέχρι πρωίας..
Αυτή τη στιγμή λειτουργούν και θα ανοίξουν καινούρια 5άστερα πλέον με σπα και φανταστικές ανέσεις!!
Αυτό συμβαίνει σε όλο το νησί.. Παντού νέα 5άστερα παρακαλώ! Απο την Νότια Ρόδο μέχρι την Ιαλυσσό και την πόλη της Ροδου χτίζονται 5αστερα..
Να σημειώσω ότι πλέον στα ενοικιαζόμενα δωμάτια δεν πατάει πρακτορείο... ¨Ολα γεμίζουν τα ξενοδοχεία με τιμές ενοικιαζομένου και με πρωινό και γεύμα ή ακόμα και all inclusive...
Τα ενοικιαζόμενα πλέον έχουν κλείσει τα περισσότερα, εκτός απο αυτά που οι ιδιοκτήτες τους δουλεύουν με μεράκι και παρέχουν καθαριότητα, φιλοξενία και αξιοπρεπέστατα δωμάτια και υπηρεσίες.. Και που δεν ήταν αλεξιπτωτηστές στο επάγγελμα...(Μέρος της παγκοσμιοποιησης και της κρίσης δεν είναι άλλωστε να ξεχωρίσει η ήρα από το στάρι?)
Α! και όσο αν είναι μπατιροτουρίστες ή όχι ... τι να πω? αυτές τις υποδομές είχαμε και αυτούς τους τουρίστες μαζεψαμε... Ας προσέχαμε όλοι μας, για να μην μας κάνουν παζάρια για το δωμάτιο του Μαίου και του Ιουνίου αλλά και των υπόλοιπων μηνών...
Ρόδος τώρα πλέον δεν είναι το Φαληράκι, έχει τόσες απίστευτες ομορφιές που αξίζει να τις ανακαλύψει κάποιος..."

ΤΟ ΣΥΝΝΕΦΟ ΣΚΟΝΗΣ ΤΩΝ ΛΑΤΟΜΕΙΩΝ


Η φωτογραφία τραβήχτηκε σήμερα το μεσημέρι, λίγα δευτερόλεπτα μετά την έκρηξη (σχεδόν σε καθημερινή βάση) στα λατομεία Λούκα. Μετά την έκρηξη ένα σύννεφο σκόνης άρχισε να βγαίνει στον αέρα και να κατευθύνεται στην ευρύτερη περιοχή του Αϊ Γιάννη. Αν προσέξετε τη φωτογραφία θα δείτε σε κοντινή απόταση από τα λατομεία, το γυμνάσιο Καλυθιών.

ΠΟΥ ΜΑΣ ΜΠΛΕΚΕΙ Ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ...


paralia elli laspi from NewsKosmos.com on Vimeo.


Εδώ στο δήμο Καλλιθέας, έχουμε τα προβλήματά μας, γκρινιάζουμε για τα πάντα, ρίχνουμε πάντα τις ευθύνες στο δήμαρχο Ιατρίδη, αλλά με τον Καλλικράτη τα πράγματα θα είναι χειρότερα. Θα ενσωματωθούμε με δήμους που έχουν μεγαλύτερα προβλήματα από εμάς και χειρότερους πολιτικούς. Διαβάστε το παρακάτω ρεπορτάζ και δείτε το βίντεο: Η κεντρική παραλία της πόλης της Ρόδου "εξαφανίστηκε"
Σε βούρκο έχει μετατραπεί μια από τις κεντρικότερες παραλίες της Ρόδου καθώς η δημοτική αρχή, σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες έφερε άμμο από την Καβάλα και την εναπέθεσε στην πλαζ χωρίς να γίνει σωστή μελέτη και χωρίς να τοποθετηθεί χαλίκι με αποτέλεσμα στο πρώτο κύμα να παρασυρθεί όλη η άμμος στη θάλασσα.
"Καταστραφήκαμε" φωνάζουν αγανακτισμένοι οι ομπρελάδες που είδαν την περιουσία να χάνεται, ενώ οι τουρίστες που σκόπευαν να κολυμπήσουν σιχαίνονταν να βάλουν το δάκτυλο τους στο νερό.
Την ίδια ώρα η παραλία έχει υποχωρήσει τουλάχιστον 15 μέτρα και βράχοι έχουν πάρει τη θέση, της άλλοτε ξανθής αμμουδιάς της Ρόδου.

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Θέματα γενικού ενδιαφέροντος συζητήθηκαν στην συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Καλυθιών το βράδυ της Τετάρτης. * Εγκρίθηκαν οι χώροι συγκέν...