21 Οκτ 2011

Η ΛΑΪΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΕΦΕΡΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ









Εντυπωσιακή σε πάθος και παλμό ήταν η πορεία των κατοίκων Καλυθιών, Μαριτσών και Παστίδας στο δημαρχείο Ρόδου το βράδυ της Παρασκευής. περισσότεροι από 300 κάτοικοι των χωριών με ασυγκράτητο πάθος παραβίασαν τις κλειστός πόρτες και αρχικά μπήκαν στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου όπου φώναξαν συνθήματα ενάντια στη δημιουργία καταυλισμού τσιγγάνων, πέταξαν έγγραφα στον αέρα και άναψαν ένα καπνογόνο.
Στη συνέχεια το ασυγκράτητο πλήθος ανέβηκε στο 2ο όροφο του δημαρχείου και εισάβαλε στην αίθουσα συσκέψεων στριμώχνοντας, κυριολεκτικά και μεταφορικά, το δήμαρχο Ροδίων. Μετά από τρεις ώρες αντεγκλήσεων, φωνών, συσκέψεων, αντιδράσεων ο δήμαρχος Ροδίων κ. Κουσουρνάς αναγκάστηκε να παραδεχτεί πως ήταν λάθος η τοποθέτησή του περί "κατάλληλης θέσης στα Λατομεία Λούκα" και δήλωσε δημόσια πως ο δήμος ακυρώνει την μελέτη της επιτροπής χωροθέτησης.
Αρχικά ο δήμαρχος Ρόδου μιλούσε για μη απόφαση και παρανόηση των δηλώσεών του αλλά μετά από πολλές πιέσεις παραδέχθηκε πως όσα είπε ήταν λάθος.
Επίσης ο κ. Κουσουρνάς παραδέχθηκε ότι λόγω αντιδράσεων δεν μπορεί οι τσιγγάνοι να μεταφερθούν στο βουνό Λούκα.
Απόψε παρ' ότι υπήρχαν στιγμές που χάθηκε ο πολιτισμός και επικράτησε η βία, οι κάτοικοι των τριών χωριών νίκησαν αφού ο δήμαρχος, φοβισμένος, πήρε πίσω τις δηλώσεις του.
Αν δεν υπήρχαν αυτές οι ακραίες αντιδράσεις σίγουρα ο κ. Κουσουρνάς θα προχωρούσε στη δημιουργία καταυλισμού στην περιοχή μας μια και το μεσημέρι με θράσος είχε πει "αυτή η δημοτική αρχή ούτε απειλείται ούτε εκβιάζεται".
Χρειάστηκε ο ξεσηκωμός για να καταλάβει αυτή η δημοτική αρχή πως οι αποφάσεις πρέπει να λαμβάνονται με τη σύμφωνη γνώμη των κατοίκων και των εκλεγμένων εκπροσώπων τους και όχι με τακτικές "αποφασίζουμε και διατάσσουμε".

Υ.Γ Ως Καλυθενοί δεν χρωστάμε ΚΑΝΕΝΑ ΣΥΓΝΩΜΗ στους πολιτικούς για την εξέγερσή μας και τον τρόπο διεκδίκησης των θέσεών μας. Αυτοί πρέπει να ζητήσουν συγνώμη που με τα λάθη τους κατάφεραν να οδηγήσουν εκτός εαυτού φιλήσυχους ανθρώπους.
Οφείλουμε μόνο ένα ΣΥΓΝΩΜΗ στο άτυχο ζευγάρι που την στιγμή της εισβολής στο δημαρχείο παντρευόταν με πολιτικό γάμο. Τους χαλάσαμε μία όμορφη στιγμή της ζωής τους αλλά το πάθος ήταν ανεξέλεγκτο. Ζητάμε συγνώμη και ελπίζουμε στην κατανόησή τους...

ΟΧΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΑ ΔΩΜΑΤΙΑ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ ΝΗΣΟΥ ΡΟΔΟΥ
Λεωφόρος Ρόδου-Λίνδου (έναντι Αγίου Νεκταρίου), Φαληράκι, Τ.Κ. 85105
Τηλ: 22410-87407
Φαξ: 22410-87447

Ρόδος, 21/10/2011
Προς: Δήμαρχο Ρόδου Κο Κουσουρνά
& Πρόεδρο Δ.Σ. Δήμου Ρόδου Κο Γλυνό

Κύριε Δήμαρχε, Κύριε Πρόεδρε,
Κατόπιν της τελευταίας ενημέρωσης που είχαμε από τα ΜΜΕ σχετικά με την εγκατάσταση των Ρομά στην περιοχή «Λούκα» Καλυθιών, θα θέλαμε να σας εκφράσουμε τη λύπη και δυσαρέσκεια των επιχειρηματιών και κατοίκων του χωριού.
Θέλουμε να γνωρίζετε πως κανείς από εμάς δεν πρόκειται να συναινέσει στην απόφαση αυτή μιας και η περιοχή είναι ήδη επιβαρυμένη και ζημιωμένη από το ΧΥΤΑ, το βιολογικό και τα λατομεία. Και καλείται τώρα να χρεωθεί και την εγκατάσταση των Ρομά, πράξη που μόνο αρνητικές επιπτώσεις έχει να επιφέρει, μιας και ως γνωστών τα τελευταία χρόνια η συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων δημιουργεί επαναλαμβανομένως προβλήματα σε ιδιωτικές οικοδομές και επιχειρήσεις.
Καταλαβαίνουμε πως οι συνάνθρωποί μας αυτοί αναζητούν στέγη, η στέγη όμως αυτή θα πρέπει να τους δοθεί με ίσους όρους των υπαρχόντων κατοίκων και όχι εις βάρος αυτών.
Σας καλούμε λοιπόν να ακυρώσετε τις σχετικές αποφάσεις σας, καθώς οι επιχειρηματίες και κάτοικοι του χωριού δεν μπορούν πλέον να ανεχτούν κι άλλα «βάρη στην πλάτη» τους.

Εκ του Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Παναγιώτης Τοκούζης

ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ Ο ΨΥΛΛΑΚΗΣ

Και ο δημοτικός σύμβουλος από τα Κοσκινού Βασίλης Ψυλλάκης εκφράζει την αντίθεσή του στην πρόθεση του δημάρχου κ. Κουσουρνά για δημιουργία καταυλισμού τσιγγάνων στο βουνό Λούκα.
Σήμερα στο ρεπορτάζ της τοπικής εφημερίδα ΠΡΟΟΔΟΣ αναφέρονται τα εξής:
"Αντίθετος με τη δημιουργία καταυλισμού των τσιγγάνων είναι και ο δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Ψυλλάκης ο οποίος ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει την απόφαση αν έρθει στο δημοτικό συμβούλιο. "Αν και δεν κλήθηκα να παραστώ στην έκτακτη συνεδρίαση, εντούτοις συμφωνώ με τους κατοίκους στο ότι δεν πρέπει να γίνει καταυλισμός. Θα πρέπει να γίνει καταγραφή των μονίμων κατοίκων ΡΟΜΑ και σε κάθε δημοτική κοινότητα να εγκατασταθούν μία έως δύο οικογένειες. Είμαι αντίθετος με την γκετοποίηση και δεν πρόκειται να συναινέσω στην απόφαση της δημοτικής αρχής. Ο Γ. Ιατρίδης και ο Γ. Χατζημάρκος εκμεταλλεύονται την κατάσταση για να εξυπηρετήσουν μικροπολιτκές σκοπιμότητες, σπρώχνοντας τον κόσμο να ξεσηκωθεί. Είναι άδικο να βάλλουν όλοι εναντίον του δημάρχου, διότι πρόκειται για πρόταση η οποία δεν θα εφαρμοστεί αν δεν υπάρχει συναίνεση της τοπικής κοινωνίας και ο δήμαρχος το έχει ξεκαθαρίσει εξαρχής. Που ήταν ο Γ. Ιατρίδης όταν όλες οι οχλούσες δραστηριότητες μεταφέρθηκαν στο δήμο Καλλιθέας; Γιατί δεν μας λέει ο Γ. Χατζημάρκος ποια είναι η πρότασή του για τους τσιγγάνους;"

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...