7 Μαΐ 2011

ΔΥΣΚΟΛΗ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ




Με την τύχη υπέρ του ο Απόλλων Καλυθιών νίκησε το απόγευμα του Σαββάτου 1-0 τον Ηρακλή Λάρδου και κρατήθηκε στην πρώτη τετράδα του βαθμολογικού πίνακα δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε.
Αντίθετα οι Λαρδιακοί θα πρέπει να περιμένουν άλλη μία αγωνιστική για να εξασφαλιστούν και μαθηματικά αφού η απόστασή τους από τον Κλεόβουλο παρέμεινε στους τέσσερις πόντους. Βέβαια ο Ηρακλής κρατάει την τύχη στα χέρια του αφού του αρκεί μία νίκη επί του καταδικασμένου Αστέρα Παστίδας για να παραμείνει στην Α1 κατηγορία Δωδεκανήσου.
Το παιχνίδι του Σαββάτου παρακολούθησαν ελάχιστοι θεατές αφού οι φίλοι του Απόλλωνα έχασαν το ενδιαφέρον τους για την εξέλιξη του πρωταθλήματος ενώ λίγοι είναι αυτοί που ακολουθούν εκτός έδρας τον Ηρακλή.
Το πρώτο ημίχρονο κύλησε με τον Απόλλωνα να έχει ελαφρά υπεροχή και τον Ηρακλή Λάρδου να τα καταφέρνει περίφημα στα αμυντικά καθήκοντα και να προσπαθεί κατά διαστήματα να απειλήσει την εστία του Χατζηνικόλα.
Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν τις εντυπώσεις αφού ήταν καλύτεροι και έχασαν πολλές ευκαιρίες για να πετύχουν το γκολ. Όμως ο Απόλλων ήταν αυτός που χαμογέλασε τελευταίος αφού σκόραρε στο 83’ στη μοναδική στιγμή του 2ου ημιχρόνου που βρέθηκε με αξιώσεις στην εστία του Κεφάλα. Να σημειωθεί ότι ο προπονητής των γηπεδούχων Δημήτρης Δογιάμας χρησιμοποίησε συνολικά τέσσερις παίκτες από την ακαδημία του Απόλλωνα.
ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΚΟΛ
9’ Ο Γεωργαλλής μετά από μπαλιά του Μαυρομούστακου βρέθηκε σε πλάγια θέση στην περιοχή του Ηρακλή και αφού απέφυγε και τον τερματοφύλακα Κεφάλα πλάσαρε και έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
24’ Ο Απόλλων διαμαρτυρήθηκε για μαρκάρισμα του Διακολουκά πάνω στον Μαυρομούστακο εντός της περιοχής με τον διαιτητή Κακάνη να αποφασίζει ότι δεν υπήρχε παράβαση.
25’ Μετά από ατομική προσπάθεια ο Ταγκάεφ βρέθηκε στο ύψος της περιοχής αλλά το σουτ που επιχείρησε κατέληξε στην αγκαλιά του Χατζηνικόλα.
30’ Σουτ του Στ. Ευαγγελίδη από ευνοϊκή θέση πέρασε δίπλα από το κάθετο δοκάρι.
32’ Ο Μαυρομούστακος εκτέλεσε φάουλ και ανάγκασε τον Κεφάλα να πεταχτεί ψηλά για να διώξει την μπάλα σε κόρνερ.
38’ Ο Στ. Ευαγγελίδης μπήκε από δεξιά στην περιοχή του Απόλλωνα και το πρώτο σουτ που επιχείρησε κόντραρε στον Κίτσο και το δεύτερο που ακολούθησε έστειλε την μπάλα να περνάει παράλληλα από την γραμμή του τέρματος.
60’ Από πλάγια θέση ο Ταγκάεφ γύρισε την μπάλα παράλληλα με το τέρμα χωρίς να βρεθεί συμπαίκτης του να την προωθήσει στα δίκτυα.
72’ Ο Πέρρος σέντραρε από αριστερά και ο νεαρός Καμμάς μόνος του στην μικρή περιοχή απέτυχε να πιάσει καρφωτή κεφαλιά και έστειλε με τον ώμο την μπάλα χωρίς δύναμη πάνω στους αμυντικούς χάνοντας κλασική ευκαιρία για τον Ηρακλή.
82’ 1-0. Ο Κατσιδώνης σε ρόλο εξτρέμ σέντραρε από αριστερά και ο Γεωργαλλής με δύσκολη κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι έστειλε την μπάλα στα δίκτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Κεφάλα.
Στα τελευταία λεπτά ο Ηρακλής πίεσε με εκτελέσεις κόρνερ και φάουλ αλλά παρά την προώθηση του τερματοφύλακα Κεφάλα δεν κατάφερε να πετύχει το γκολ της ισοφάρισης.
ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΕΣ-ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Οι παίκτες του Απόλλωνα δεν ξεπέρασαν την μετριότητα και ξεχώρισε το πάθος του ακούραστου Λευτέρη Μαυρομούστακου. Καλές προσπάθειες είχαν οι Μοσχιδιού και Σαββούλης.
Από τον Ηρακλή Λάρδου ο Ταγκάεφ ήταν κινητικός αλλά με λάθη στην τελική πάσα ενώ ο νεαρός Καμμάς έκανε καλή εμφάνιση αλλά απέτυχε να πετύχει «έτοιμο γκολ» στη φάση του 72’.
Ο διαιτητής Κακάνης και οι βοηθοί του Γιακουμάκης-Δουλγέρης δεν αντιμετώπισαν προβλήματα.
ΑΠΟΛΛΩΝ: Χατζηνικόλας, Ν. Τσίττας (35’ Σαββούλης), Αλαχούζος (60’ Κυριαζής), Κατσιδώνης, Μαγκαφάς, Στάθης, Γεωργαλλής, Κεπέρης (71’ Γ. Ορφανός), Μαυρομούστακος, Μοσχιδιού.
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΑΡ.: Κεφάλας, Διακολουκάς, Κακλαμάνος, Καφάλας, Ταγκάεφ (77’ Δ. Μουστάκας), Β. Χαρίτος, Μ. Χαρίτος, Στ. Ευαγγελίδης (68’ Πέρρος), Παπαϊωάννου, Κολιάδης (17’ λ.τ. Νικολής), Καμμάς.
* Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί η ημερομηνία των εκλογών στον Απόλλωνα μετά την πρόθεση του νυν προέδρου Σάκη Πολυχρόνη να παραμείνει απλό μέλος της διοίκησης. Η πρώτη σκέψη κάνει λόγο για γενική συνέλευση την Κυριακή 15 Μαϊου. Σύμφωνα με πληροφορίες ενδιαφέρον να ηγηθεί της ομάδας έχει δείξει ο Σταμάτης Μπότσης.

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Θέματα γενικού ενδιαφέροντος συζητήθηκαν στην συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Καλυθιών το βράδυ της Τετάρτης. * Εγκρίθηκαν οι χώροι συγκέν...