12 Μαρ 2013

ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΦΕΡΑΝ ΠΟΛΛΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ















Σε έκρηξη χαράς και γλεντιού εξελίχθηκε το Κυνήγι Θησαυρού 2013 που οργάνωσε με επιτυχία ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καλυθιών Ο ΦΑΡΟΣ.  Τα μέλη του Συλλόγου δούλεψαν σκληρά για να προσφέρουν σε όλους μας στιγμές ξεγνοιασιάς που τις έχουμε ανάγκες αυτές τις δύσκολες εποχές για τη χώρα μας.
Ο σχεδόν καλοκαιρινός καιρός βοήθησε ώστε περισσότερα από 200 άτομα κάθε ηλικίες να διαγωνιστούν σε εύκολες και δύσκολες αποστολές.
Σε σχέση με άλλες χρονιές έλειψαν οι αντιπαραθέσεις κατά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.
Κερδισμένες οι "απελπισμένες νοικοκυρές" η ομάδα που αποτελούταν αποκλειστικά από γυναίκες και έβαλε τα... γυαλιά στους αντιπάλους!
Επόμενο ραντεβού του ΦΑΡΟΥ, το πρωί του Σαββάτου στο Φαληράκι για το πέταγμα χαρταετού ενώ θα ακολουθήσει την Κυριακή το μεγάλο Καρναβάλι των Καλυθιών, καιρού επιτρέποντος...

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ






Ενημερωτική επίσκεψη πραγματοποίησε, στις 28/2/2013, κλιμάκιο του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ρόδου , κατόπιν πρόσκλησης του Συλλόγου Διδασκόντων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καλυθιών.
Οι μικροί μαθητές του σχολείου υποδέχτηκαν με ενθουσιασμό τους Εθελοντές Σαμαρείτες και άκουσαν με προσοχή τις συμβουλές τους.
Ο Εθελοντισμός σαν τρόπος ζωής, ο Ερυθρός Σταυρός και η προσφορά Εθελοντικής Εργασίας ήταν τα πρώτα θέματα  συζήτησης με τους λιλιπούτειους ακροατές, οι οποίοι και έδειξαν ότι είναι αρκετά ενήμεροι σχετικά με τις δράσεις και το ρόλο των Εθελοντών Σαμαρειτών!
Μίλησαν για την οδική ασφάλεια, και υποσχέθηκαν να “πιέζουν” τους γονείς τους για τη χρήση κράνους και ζώνης ασφαλείας ώστε να γίνουν πιο συνειδητοποιημένοι οδηγοί!
Έμαθαν τους τηλεφωνικούς αριθμούς των υπηρεσιών εκτάκτων αναγκών και τον σωστό τρόπο κλήσης και είδαν από κοντά πώς πρέπει να γίνεται σωστά η περιποίηση ενός τραύματος! Οι Εθελοντές Σαμαρείτες περιέγραψαν με παραστατικό τρόπο τα βήματα πρώτων βοηθειών και  πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν διάφοροι τραυματισμοί (από τους πιο απλούς μέχρι τους πιο σοβαρούς). Έγινε χρήση εποπτικού εξοπλισμού, εικονική επίδειξη σε μαθητές και απαντήθηκαν ερωτήσεις των μικρών μαθητών.
Τα παιδιά ενθουσιασμένα από τη συγκεκριμένη δράση,  καταχειροκρότησαν τους Εθελοντές Σαμαρείτες, ευχαριστώντας τους για τις πολύτιμες συμβουλές τους. Με τις γνώσεις που απέκτησαν, πιστεύουν ότι θα είναι πλέον ικανά να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά  ένα πιθανό τραυματισμό τους, δίνοντας και μια υπόσχεση: Ο εθελοντισμός θα γίνει γι’ αυτούς και τις οικογένειές τους τρόπος ζωής, γνωρίζοντας ότι το πρώτο βήμα που χρειάζεται να γίνει είναι να δει κανείς τον εαυτό του στον συνάνθρωπό του.    Ο εθελοντισμός ξεκινά από την καρδιά του καθενός και διαχέεται στο περιβάλλον του χωρίς φραγμούς και περιορισμούς.

ΔΩΡΕΑ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΠΕΛΛΟΥ


Σε μία εξαιρετική ενέργεια προχώρησαν τα μέλη του Συλλόγου Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών Απόλλωνα Καλυθιών. Αντί στεφάνου τίμησαν τη μνήμη του Παναγιώτη Πελλού, πατέρα του προέδρου του Συλλόγου Αυγερινού, δωρίζοντας υγειονομικό υλικό στην ορθοπεδική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου. Οι ιατροί της Ορθοπεδικής Κλινικής κ. Σωκορέλλος και Αντερσεν ευχαρίστησαν τους παλαίμαχους των Καλυθιών και σημείωσαν πως τέτοιες ενέργειες βοηθούν στην συνέχιση της εύρυθμης λειτουργίας του νοσηλευτικού μας ιδρύματος. Στη φωτογραφία οι παλαίμαχοι του Απόλλωνα Καλυθιών Σάββας Γιορδαμνής, Μανώλης Κουφάλης και Κώστας Παπαστεργίου την στιγμή που παραδίδουν υγειονομικό υλικό στους υπεύθυνους ιατρούς της ορθοπεδικής κλινικής.

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...