24 Δεκ 2014

ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΣΤΟ ΦΑΛΗΡΑΚΙ




Πηγή: www.dimokratiki.gr


Στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης Αλβανών, που διακινούσαν κοκαΐνη στη Ρόδο, προχώρησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου.
Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε προχθές, δυο μέλη της οργάνωσης και αναζητείται ακόμη ένα, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει ακόμη δυο άτομα, ημεδαπούς, που κατηγορούνται για αγορά ναρκωτικών.
Σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί στο κύκλωμα συμμετείχαν οι Αλβανοί K. N. του A. 24 ετών, A. K.  του D. 33 ετών και J. X. του B. 35 ετών.
Οι δύο πρώτοι συνελήφθησαν, ενώ ο τρίτος αναζητείται.
Επιπλέον, στην υπόθεση εμπλέκονται και δυο ημεδαποί ηλικίας 29 και 33 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για αγορά ναρκωτικών ουσιών. Πρόκειται συγκεκριμένα για μια κάτοικο Γενναδίου και έναν κάτοικο Μαριτσών.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους αφορά στα – κατά περίπτωση – αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της προμήθειας-αποθήκευσης-διακίνησης ναρκωτικών, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, της παράνομης διαμονής στη χώρα και της αντίστασης κατά της αρχής.
Η εξάρθρωση της οργάνωσης είναι απότοκος μεθοδικής αστυνομικής έρευνας στο πλαίσιο της οποίας αξιολογήθηκαν και αξιοποιήθηκαν στοιχεία που συλλέχθηκαν κατά τη διάρκεια διερεύνησης της εγκληματικής της δράσης.
Όπως  εξακριβώθηκε, ο 35χρονος Αλβανός, έχοντας αρχηγικό ρόλο, είχε συστήσει τουλάχιστον από τον Ιούλιο του 2014 εγκληματική οργάνωση με διακριτούς ρόλους στην οποία είχαν ενταθεί οι δυο ομοεθνείς του με σκοπό την προμήθεια, διακίνηση και περαιτέρω διάθεση ποσοτήτων κοκαΐνης σε τοξικομανείς, αποκομίζοντας σημαντικά οικονομικά οφέλη.
Αναλυτικότερα, ο 35χρονος εξασφάλιζε την προμήθεια των ναρκωτικών και συντόνιζε τη δραστηριότητα των δυο ομοεθνών του, που είχαν αναλάβει τη φύλαξη-αποθήκευση και διακίνησή τους.
Ως προς την εμπλοκή των δυο ημεδαπών στην υπόθεση εξακριβώθηκε ότι, κατά τον τελευταίο μήνα είχαν πραγματοποιήσει επανειλημμένως συναλλαγές αγοράς ποσοτήτων κοκαΐνης από τους Αλβανούς.
Αναφορικά με τη σύλληψη των κατηγορουμένων, στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης που έγινε την 22α Δεκεμβρίου 2014 το βράδυ εντοπίστηκε ο 33χρονος σε αγροτεμάχιο στο Φαληράκι της Ρόδου που χρησιμοποιούσε ως «καβάτζα» και απέκρυπτε στο έδαφος «φιξάκια» με κοκαΐνη.
Παράλληλα, εντοπίστηκε και συνελήφθη στην ίδια περιοχή και ο 24χρονος, στην κατοικία του οποίου βρέθηκαν συσκευασίες με ποσότητες κοκαΐνης έτοιμες προς διάθεση.
Συγκεκριμένα βρέθηκαν κατασχέθηκαν 177,7 γραμμάρια κοκαΐνης σε 45 πλαστικές συσκευασίες, 2 κινητά τηλέφωνα και 4.035 ευρώ.
Σημειώνεται ότι, ο 33χρονος δράστης αντιστάθηκε σθεναρά κατά τη σύλληψη του, επιχειρώντας να διαφύγει. Επιπλέον, προέκυψε ότι διέμενε παράνομα στη χώρα.

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...