21 Νοε 2008

ΔΕΝΤΡΟΦΥΤΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ










Εμπρακτο μήνυμα υπέρ του περιβάλλοντος έστειλαν σήμερα οι μαθητές της έκτης τάξης του δημοτικού σχολείου Καλυθιών που μαζί με τους εκπαιδευτικούς και τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων προχώρησαν σε δεντροφύτευση περιμετρικά του σχολικού τους συγκροτήματος. Φυτεύτηκαν περίπου 150 δέντρα και το θετικό είναι ότι τοποθετήθηκε και αυτόματο σύστημα ποτίσματος για να μεγαλώσουν χωρίς προβλήματα.
Τα παιδιά "υιοθέτησαν" τα δεντράκια που φύτεψαν τοποθετώντας καρτελίτσες με τα ονόματά τους.
Το παρών στην εκδήλωση έδωσε και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Καλλιθέας και επικεφαλής του νεοσύστατου Δημοτικού Οργνανισμού Περιβάλλοντος Γιάννης Φλεβάρης.
Δεντροφύτευση είχαν κάνει πέρσι και οι μαθητές του γυμνασίου Καλυθιών.

NEA TEXNHTH ΛΙΜΝΗ



Η πρόσφατη έντονη βροχόπτωση αποκάλυψε τα... σχέδια της νέας τεχνητής λίμνης που δημιουργείται στο χωριό μας. Βρίσκεται επί της Εθνικής οδού Ρόδου - Λίνδου στο ύψος της εξόδου για Τραουνού. Σύμφωνα με πληροφορίες επειδή η τεχνητή λίμνη στον Αϊ Γιάννη δεν γέμίζει ποτέ οι πάπιες θα μεταφερθούν στην εθνική οδό...


Η φωτογραφία τραβήχτηκε τρεις ημέρες μετά την βρόχή και φανερώνει ότι τα έργα διαπλάτυνσης της εθνικής οδού δεν προέβλεψαν διαφυγή των νερών προς τη θάλασσα. Ας γίνει κάτι τώρα πριν έχουμε παρόμοια προβλήματα στο μέλλον.

"ΜΕΤΑΘΕΣΗ" ΣΤΟΝ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2

«Η Διοικητική Μεταρρύθμιση δεν πρόκειται να ματαιωθεί». Αυτό δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Προκόπης Παυλόπουλος αναγγέλλοντας όμως παράλληλα, στο Δ.Σ. της ΚΕΔΚΕ, την αναστολή εφαρμογής της τουλάχιστον μέχρι και τον Μάρτιο του 2009. Ο υπουργός δήλωσε ότι η παρούσα οικονομική πραγματικότητα δεν αφήνει περιθώρια υλοποίησης της νέας διοικητικής δομής της χώρας, αφού δεν υπάρχουν περιθώρια να αποδοδθούν οι απαραίτητοι πόροι. Ο κ. Παυλόπουλος είπε ακόμη ότι τον προσεχή Μάρτιο θα υπάρχει η δυνατότητα να εκτιμηθεί εκ νέου η οικονομική κατάσταση και με βάση τη συμφωνία που έχει γίνει με τους αιρετούς (ότι δηλαδή πρώτα θα δοθούν οι πόροι και μετά οι αρμοδιότητες) θα δρομολογηθούν εκ νέου οι εξελίξεις.
Σύμφωνα με τη νομοθεσία εάν το νομοσχέδιο για τον Καποδίστρια ψηφιστεί μέχρι τον Δεκέμβριο του 2009 τότε οι επόμενες εκλογές (Οκτώβριος 2010) θα γίνουν με βάση τη νέα διοικητική μεταρρύθμιση. Εάν δεν ψηφιστεί τότε η κατάσταση θα παραμείνει ως έχει.
Υπομονή λοιπόν

H ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΗΣ

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Σας προσκαλώ σε τακτική συνεδρίαση της Δημαρχιακής Επιτροπής του Δήμου Καλλιθέας, που θα γίνει στο Δημοτικό Κατάστημα, την 24η Νοεμβρίου του έτους 2008, ημέρα Δευτέρα και ώρα 09.30΄, για συζήτηση και λήψη απόφασης για τα παρακάτω θέματα:
Ενημέρωση Προέδρου

Θέμα 1ο : Θέματα Οικονομικής Υπηρεσίας :
Κατάρτιση Προϋπολογισμού οικ. έτους 2009.
Έγκριση δαπανών που πληρώθηκαν από την πάγια προκαταβολή.
Έγκριση ψήφισης πίστωσης για επεκτάσεις δικτύων δημοτικού φωτισμού στο Δήμο Καλλιθέας.
Έγκριση ψήφισης πίστωσης πινάκιου της Βασιλείας Περίδου.
Έγκριση ψήφισης πίστωσης υπέρ του αρ. απόφ. Εφετείου 22/2008.
Θέμα 2ο : Θέματα Τεχνικής Υπηρεσίας :
Έγκριση πρακτικού αξιολόγησης για την προμήθεια : «Αυτοκίνητο αποκομιδής απορριμμάτων μετά συμπιεστού».
Έγκριση προμήθειας αυτοκινήτου αποκομιδής απορριμμάτων για κοντεινερς.
Θέμα 3ο : Θέματα Τμήματος Διοίκησης :
Καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Θέμα 4ο : Εξουσιοδότηση Δικηγόρου Καταβενάκη Βασίλειου, για εκπροσώπηση του Δήμου σε δικαστικές υποθέσεις που εκκρεμούν.

O Πρόεδρος
της Δημαρχιακής Επιτροπής

Στέλιος ΡΗΝΙΟΥ

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Θέματα γενικού ενδιαφέροντος συζητήθηκαν στην συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Καλυθιών το βράδυ της Τετάρτης. * Εγκρίθηκαν οι χώροι συγκέν...