6 Ιαν 2023

Η ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΝΕΣΥΡΕ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΣΤΟ ΦΡΑΓΜΑ

 Για πρώτη φορά φέτος έγινε στα νερά του φράγματος Γαδουρά, τελετή καθαγιασμού των υδάτων για τα Άγια Θεοφάνια, από τον Πανοσιολογιοτατο Νεκτάριο Πόκια. Το σταυρό ανέσυρε από τα παγωμένα νερά ένα κορίτσι από τις Καλυθιές η Αναστασία Φλεβάρη, θυγατέρα του αναξάρτητου Περιφερειακού Συμβούλου, δικηγόρου Ιωάννη Φλεβάρη και της ιατρού μικροβιολόγου Βούλας Αθανασάκη. Ο αεικίνητος Γιάννης Φλεβάρης πρόλαβε να παραστεί στην τελετή εορτασμού των υδάτων στο Φαληράκι και στην συνέχεια βρέθηκε στο Φράγμα Γαδουρά όπου με συγκίνησε είδε τη θυγατέρα του να ανασύρει τον αγιασμένο σταυρό.





Ο ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΣΤΟ ΦΑΛΗΡΑΚΙ

 







Στο λιμανάκι Φαληρακίου, μπροστά από το μοναστήρι των Αγίων Αποστόλων τελέστηκε η καθιερωμένη τελετή αγιασμού των θαλασσινών υδάτων από τον Πατέρα Γεώργιο Τοκούζη του Ιερού Ναού Αγίου Νεκταρίου.
Τον σταυρό από τα ύδατα ανέσυρε από τη θάλασσα ο 17χρονος Στέλιος Βεϊσάκης που έχει πολλές πανελλήνιες επιτυχίες στην κολύμβηση ως αθλητής του Υγρού Στίβου Ρόδου και φέτος θα διεκδικήσει την είσοδό του σε Πανεπιστήμιο μέσα από τη διαδικασία των Πανελλήνιων εξετάσεων.
Την τελετή έντυσε μουσικά η Φιλαρμονική Καλυθιών.


Ο ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΥΔΑΤΩΝ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΘΙΕΣ

 Και φέτος με λαμπρότητα γιορτάστηκε ο εορτασμός των υδάτων στις Καλυθιές. Η τελετή κάθε χρόνο πραγματοποιείται μπροστά από τη βρύση που βρίσκεται στο ξεκίνημα της σκάλας που οδηγεί στην Εκκλησία Τιμίου Σταυρού Καλυθιών. 
Οι τρεις ιερείς του ναού πατέρες Γαβριήλ, Θεόδουλος και Ελευθέριος ευλόγησαν τα νερά στην κολυμβήθρα της εκκλησίας και μετά το τέλος της τελετής μοίρασαν αγιασμό στους πιστούς.
* Οι φωτογραφίες και τα βίντεο τραβήχτηκαν από τον Τσαμπίκο Χατζηδιάκο. 












Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...