29 Ιαν 2011

ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ






















Από την Πρωτοχρονιά του 1997 είχε να βρέξει τόσο πολύ στις Καλυθιές με αποτέλεσμα οι καταστροφές να είναι πολύ μεγάλες. Την Παρασκευή έβρεχε από το νωρίς το πρωί αλλά η ένταση κορυφώθηκε στις 4 το απόγευμα και η καταιγίδα κράτησε 7 ώρες. Ολα τα ποτάμια ξεχείλησαν και τα νερά μπήκαν σε σπίτια και επιχειρήσεις. Σχεδόν παντού σημειώθηκαν κατολισθήσεις και οι δρόμοι γέμισαν λάσπες και πέτρες. Οι βλάβες στο δίκτυο ύδρευσης ήταν πολλαπλές με αποτέλεσμα να αδειάσουν οι δεξαμενές αποθήκευσης νερού και να σημειωθούν πολύωρες διακοπές.
Τα περισσότερα προβλήματα παρουσιάστηκαν στην περιοχή Τραουνού όπου εξαιτίας των μεγάλων ποσοτήτων νερού και των έργων στη Ρόδου-Λίνδου ο ποταμός Ποτός μεγάλωσε πολλά μέτρα και σκόρπισε τρόμο στους κατοίκους. Η παραλία Τραουνού γέμισε ξύλα και σκουπίδια ενώ χθες βράδυ όλος ο κάμπος πριν και μετά την Ε-Ο. ήταν λίμνη με το νερό να πλησιάζει τα δύο μέτρα.
Πίσω από το δημαρχείο στις Καλυθιές σημειώθηκε κατολίσθηση με αποτέλεσμα σπίτια να κινδυνεύουν άμεσα. Τα χώματα μπήκαν σε οικίες κάτω από το δημαρχείο.
Σπίτια πλημμύρισαν στις περιοχές Πολυκατοικίες Φαληράκι, Οριον Φαληράκι, Τραουνού, νέο δημοτικό σχολείο Καλυθιών.
Από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα αφού σε πολλές περιπτώσεις οι κάτοικοι αναγκάστηκαν να βγουν από τα παράθυρα για να γλιτώσουν.
Τα συνεργεία του δήμου δουλεύαν από τις 10.00 το βράδυ και μέχρι αργά το μεσημέρι για να αποκαταστήσουν τις ζημιές στους δρόμους.
Ολο το νησί κυρήχτηκε σε κατάσταση έκτακτη ανάγκης με τις ζημιές να είναι τεράστιες σε Αφάντου-Αρχάγγελο. Οσοι υπόστησαν ζημιές θα αποζημιωθούν από το κράτος αφού υποβάλουν στο δήμο σχετικές αιτήσεις προσκομίζοντας φωτογραφίες.

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Θέματα γενικού ενδιαφέροντος συζητήθηκαν στην συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Καλυθιών το βράδυ της Τετάρτης. * Εγκρίθηκαν οι χώροι συγκέν...