19 Δεκ 2022

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟ



 

Η εκπομπή "Αλήθειες με τη Ζήνα" του τηλεοπτικού σταθμού Star βρέθηκε στη Ρόδο και συνάντησε την 22χρονη Χριστίνα Σωτηρίου από τις Καλυθιές που έπεσε θύμα κακοποίησης από τον σύντροφό της. 

Η εκπομπή υποσχέθηκε νέες αποκαλύψεις σε επόμενο ρεπορτάζ. 

ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΦΛΕΒΑΡΗ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΙΣΧΥΡΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

Ρεπορτάζ skyrodos.gr

Προσκλητήριο του Γ. Φλεβάρη για τη συγκρότηση μιας ισχυρής παράταξης που θα κερδίσει το δήμο Ρόδου από την πρώτη Κυριακή.
Ανοικτή πρόσκληση στην παράταξη που θα προκύψει από τη συνένωση  των συνδυασμών τους τέως δημάρχου και επικεφαλής της παράταξης μείζονος μειοψηφίας κ. Φώτη Χατζηδιακου και του πρώην δημάρχου κ. Στάθη Κουσουρνά  για συνένωση δυνάμεων στις εκλογές για το δήμο Ρόδου  έκανε μιλώντας στον Sky ο κ. Γιάννης Φλεβάρης.



«Υπάρχουν παράγοντες που είναι ισχυροί και διαθέτουν ποιότητα να κάνουν τις υπερβάσεις να συμπράξουν γύρω  ένα τρίτο ισχυρό πόλο. Μπορούμε μέσα από διαδικασίες να έρθουμε πιο κοντά . Να γίνει μια σύνθεση και η επιλογή του επικεφαλής  είναι  εύκολη. Η  κοινωνία να αποφασίσει και όχι ένα σώμα εκλεκτόρων. Μπορώ να μετέχω σε όποια διαδικασία για την δημιουργία μιας μεγάλης ακαταμάχητης παράταξης με εκλογή από τον πρώτο  γύρο», είπε ο κ. Φλεβάρης .

Για τη δική του παράταξη τόνισε πως η προχωράει η συγκρότηση για το ψηφοδέλτιο που αφορά το δημοτικό συμβούλιο όσο και για τα τοπικά.

Αναλυτικότερα αναφερόμενος στην κοινή συνεδρίαση των δύο παρατάξεων  του περασμένου Σαββάτου  στο ξενοδοχείο Olympic Palace δήλωσε:

«Πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση  με τη συμμετοχή πολλών  στελεχών .Είναι ένα πολιτικό εγχείρημα που περιέχει καινοτομία  και οργανωτικά  . Έχουμε μια εκλογή μέσα από τη διαδικασία αυτή  μια πρόταξη  δύο προσώπων που θα διεκδικήσουν  τη θέση  του υποψηφίου δημάρχου.  Αυτά τα πρόσωπα είναι ο κ. Σάββας Διακομασταματίου και ο κ.Μανώλης Σαββής. Είναι αυτοδιοικητικοί  και οι δύο που έχουν διατελέσει δήμαρχοι στα Αφάντου  και στη Νότια Ρόδο αντίστοιχα.  Από εκεί και πέρα διαμορφώνεται μια κατάσταση πιο καθαρά όσο  περνάει ο χρόνος. Το νέο έτος θα μας βρει μπροστά  και σε αποφάσεις και σε εξελίξεις», είπε ο κ. Φλεβάρης .

Ο  κ. Φλεβάρης σχολίασε και την απόφαση του κ. Βαγγέλη Μανδρακού να μην είναι υποψήφιος για την ηγεσία της νέας παράταξης.

«Η κίνηση αυτή του κ. Β. Μανδρακού ίσως προτρέπει για ευρύτερες συνενώσεις .   Τον αντίπαλο δεν πρέπει να τον υποτιμάς.  Θα είναι ένας  δύσκολος και σκληρός αγώνας . Είναι ανοικτή η πρόταση μου  για σύνθεση και συνένωση των δυνάμεων»

Σε ερώτηση αν   η τοποθέτηση του δείχνει πως πρέπει να υπάρχει ένας υποψήφιος κοινής αποδοχής που να είναι και ψηλά στις δημοσκοπήσεις  στη νέα παράταξη και να ενταχθεί σε αυτή και ο συνδυασμός του ο κ. Φλεβάρης είπε:

«Ο  κόσμος στη Ρόδο αυτό θέλει.  Οι πολίτες θέλουν  ένα πολύ ισχυρό σχήμα που θα κάνει εκλογές πρώτης Κυριακής. Επιθυμούν το σχήμα αυτό να είναι μεγάλο ανεξάρτητο αυτοδιοικητικό . Σε αυτό να μετέχουν όσοι επιθυμούν την αλλαγή της σημερινής κατάστασης.Υπάρχουν παράγοντες που είναι και ισχυροί και διαθέτουν την  ποιότητα να κάνουν τις υπερβάσεις που μπορούν να συνεννοηθούν και  να συμπράξουν γύρω  ένα τρίτο ισχυρό πόλο . Είναι ο Δημήτρης Κρητικός και άλλοι παράγοντες με τους οποίους μπορούμε να έρθουμε πιο κοντά αν και εφόσον  κριθεί και από τα όργανα. Μπορεί  να γίνει μια σύνθεση και η επιλογή του επικεφαλής  μετά είναι πιο εύκολη. Η  κοινωνία να αποφασίσει και όχι ένα σώμα εκλεκτόρων.  Θα μπορούσα να μετέχω σε ένα σχήμα και να αποφασίσει η κοινωνία ποιος θα είναι ο επικεφαλής.  Αυτό που λέω είναι πρόσκληση , πρόκληση και συμμετοχή.Στόχος η δημιουργία μιας μεγάλης ακαταμάχητης παράταξης»

ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΦΑΛΗΡΑΚΙΟΥ

 






Η καλοκαιρινή σεζόν 2022 ολοκληρώθηκε με την κεντρική πλατεία Φαληρακίου να είναι εργοτάξιο και τους επισκέπτες να αντικρίζουν λαμαρίνες.
Προκύπτει το ερώτημα αν οι λαμαρίνες θα είναι η εικόνα που θα βλέπουν οι τουρίστες και το καλοκαίρι του 2023 ή θα ολοκληρωθούν επιτέλους οι εργασίες ανάπλασης του αστικού πάρκου.
Η δημοτική αρχή δηλώνει ότι είναι θέμα εβδομάδων η ολοκλήρωση της ανάπλασης. 

Πριν λίγους μήνες όταν υπήρχαν έντονες διαμαρτυρίες επιχειρηματιών για τις εργασίες εν μέσω τουριστικής περιόδου ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Τηλέμαχος Καμπούρης είχε σχολιάσει ότι ήταν επιλογή του τοπικού συμβουλίου Καλυθιών να ξεκινήσει η ανάπλαση λίγους μήνες πριν το καλοκαίρι και είχε απορριφθεί η δική του εισήγηση για έναρξη των παρεμβάσεων τον Οκτώβριο. 

Για το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της ανάπλασης είχε πει "οι εργασίες θα ολοκληρωθούν έγκαιρα", χωρίς όμως να δώσει συγκεκριμένη ημερομηνία.

Το πρωί της Δευτέρας σε επικοινωνία με το blog ο κ. Καμπούρης σημείωσε ότι "είμαστε στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωση, απομένουν φυτεύσεις και αυτόματα ποτίσματα και μέχρι τον Φεβρουάριο θα έχει παραδοθεί το έργο". 

Ας ελπίσουμε τουλάχιστον το τελικό αποτέλεσμα να είναι τέτοιο που θα βοηθήσει στην αναβάθμιση της κεντρικής πλατείας και θα είναι ελκυστικό για επισκέπτες και μόνιμους κατοίκους.

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...