29 Ιουλ 2011

"ΣΤΟΠ" ΣΤΑ ΒΑΡΙΑ ΟΧΗΜΑΤΑ

Από την Δημοτική Κοινότητα Καλυθιών σας ενημερώνουμε ότι : Απαγορεύεται η διέλευση βαρέων οχημάτων άνω των 5 τόνων από τις παρακάτω οδούς :
• Ερμού Φαληρακίου,
• Λεωφόρου Καλλιθέας
Η διέλευση των βαρέων οχημάτων με κατεύθυνση προς Ρόδο θα γίνεται από την οδό «Παναιτίου», που βρίσκεται σε απόσταση 500 μέτρων από την οδό Ερμού. (σχετική απόφαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Καλυθιών αρ.15/2011).
H οδός Παναιτίου βρίσκεται δεξιά στα φανάρια στο 13 χλμ. Φαληρακίου και οδηγεί στην άγκυρα της Λεωφόρου Καλλιθέας (Καστρί)

ΚΙΒΩΤΟΣ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΣΤΟ ΦΑΛΗΡΑΚΙ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Η ΠΡΟΟΔΟΣ
Τη δική τους κιβωτό ανθρωπιάς έχουν βρει στο Φαληράκι οικονομικά αδύναμοι συμπολίτες μας, οι οποίοι απευθύνονται στο κατάστημα μεταχειρισμένων ειδών της κυρίας Σοφίας Μανιά για να αγοράσουν και να πουλήσουν διάφορα αντικείμενα σε πολύ χαμηλές τιμές, ενώ όσοι δεν έχουν τη δυνατότητα αυτή, η ιδιοκτήτρια χάρις στην ευαισθησία της έχει δημιουργήσει ένα τμήμα στο κατάστημα από το οποίο μπορούν όσοι έχουν πραγματικά ανάγκη να πάρουν ό,τι χρειάζονται, όπως είδη ένδυσης, υπόδησης, μικροαντικείμενα, ακόμα και έπιπλα και ηλεκτρικές συσκευές.
Το “Second Hand” βρίσκεται στο Φαληράκι, πίσω από την εκκλησία του Αγίου Νεκταρίου στη συμβολή των οδών Απόλλωνος και Αγίου Νεκταρίου και λειτουργεί από τις 4 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ εξυπηρετώντας δεκάδες συμπολίτες μας καθημερινά.
Στο κατάστημα της κυρίας Σοφίας Μανιά μπορεί κανείς να βρει παπούτσια, ρούχα, νυφικά, έπιπλα, ηλεκτρικές συσκευές, βρεφικά και παιδικά είδη και εκατοντάδες μικροαντικείμενα σε άριστη κατάσταση καθώς και αρκετά καινούρια από διάλυση καταστημάτων, ενώ αντίστοιχα μπορεί να διαθέσει για πώληση ό,τι περισσεύει που για κάποιους άλλους ανθρώπους όμως μπορεί να αποδειχθεί θησαυρός.
Στην οικονομική κρίση, η εναλλακτική πρόταση που προσφέρει η κ. Μανιά αποδεικνύεται εξαιρετικά χρήσιμη αφού οι τιμές είναι προσιτές, ενώ εξυπηρετεί και όσους θέλουν να πουλήσουν διάφορα αντικείμενα.
«Καθημερινά έρχονται πολλοί άνθρωποι στο κατάστημα, που άλλοι θέλουν να αγοράσουν από τα είδη που διαθέτουμε και άλλοι να πουλήσουν διάφορα αντικείμενα. Οι πελάτες μας δεν είναι μόνο αλλοδαποί, αλλά και πολλοί Ροδίτες που λόγω της οικονομικής στενότητας, προσπαθούν να ξοδεύουν όσο το δυνατόν λιγότερα χρήματα. Ερχονται άνθρωποι που έμειναν χωρίς δουλειά, γυναίκες που μεγαλώνουν μόνες τους τα παιδιά τους, αλλοδαποί που δεν βρίσκουν εργασία, μητέρες με μικρά παιδιά, ακόμα και ζευγάρια που θέλουν να παντρευτούν και δεν έχουν χρήματα να εξοπλίσουν το σπίτι τους» λέει στην «ΠΡΟΟΔΟ» η ιδιοκτήτρια.
Παράλληλα, η ίδια με πολλή αγάπη και φροντίδα, έχει ξεχωριστό τμήμα για όσους δεν έχουν τη δυνατότητα να διαθέσουν έστω και λίγα ευρώ και συγκεντρώνει διάφορα είδη με τη βοήθεια άλλων συμπολιτών μας, τα οποία διαθέτει δωρεάν σε όσους έχουν ανάγκη. Μεγάλη ανάγκη υπάρχει κυρίως για ανδρικά ρούχα και παπούτσια και κάνει έκκληση σε όσους επιθυμούν να βοηθήσουν, αν έχουν κάποια τα οποία δεν τους είναι άλλο χρήσιμα ή σκέφτονται να τα πετάξουν, να τα δώσουν για να τα χρησιμοποιήσουν κάποιοι άλλοι που τα έχουν ανάγκη. «Μην πετάτε τίποτα, υπάρχουν άνθρωποι που έχουν ανάγκη ακόμα και την καρφίτσα» αναφέρει και προσθέτει πως ήδη ξεκίνησε να συγκεντρώνει και διάφορα είδη, για την επόμενη σχολική χρονιά αφού πολλοί γονείς θα πρέπει με λίγα χρήματα να παρέχουν τα απαραίτητα εφόδια στα παιδιά τους.
«Πολλοί συνάνθρωποί μας έχουν ανάγκη αλλά ντρέπονται να έρθουν. Δεν υπάρχει λόγος να ντρέπονται. Διαθέτουμε πολλά πράγματα δωρεάν και μπορούν να έρθουν να διαλέξουν και να πάρουν όσα τους χρειάζονται. Επίσης το ζαχαροπλαστείο Ατσά μας εφοδιάζει δωρεάν με ψωμί και γλυκά της επόμενης ημέρας τα οποία δίνουμε σε όσους έχουν ανάγκη» τονίζει η κυρία Σοφία Μανιά η οποία παράλληλα συγκεντρώνει χαρτί το οποίο η ίδια μεταφέρει στους εθελοντές που ασχολούνται με την ανακύκλωση.


Καθημερινά στο κατάστημα σπεύδουν δεκάδες άνθρωποι, τόσο αλλοδαποί όσο και ντόπιοι που θέλουν να κάνουν φθηνές αγορές αφού η οικονομική κρίση έχει περιορίσει τις δυνατότητες των καταναλωτών και όλο και περισσότεροι στρέφουν το ενδιαφέρον τους σε μεταχειρισμένα είδη.

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...