9 Μαΐ 2014

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΥΡΙΑΖΗ


Ρόδος, 09.05.2014                                                      
Άρθρο του Στέφανου Κυριαζή

 Οι επικείμενες εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση που θα αναδείξουν τις δημοτικές και περιφερειακές αρχές για τα επόμενα πέντε χρόνια, κρίνονται πάρα πολύ σοβαρές, παρά τα περί του αντιθέτου λεγόμενα.
Πολλοί είναι εκείνοι που είτε επιχειρούν επίτηδες να επηρεάσουν το εκλογικό σώμα να μην προσέλθει στις κάλπες, λόγω της δυσαρέσκειας που κυριαρχεί στην κοινωνία είτε επιχειρούν να θέσουν θέματα στην ατζέντα που κινούνται μακράν της ουσίας της εκλογικής αναμέτρησης.
Αυτές οι εκλογές είναι πολύ σοβαρές, όχι επειδή συμμετέχει μεγάλο μέρος της κοινωνίας μας ως υποψήφιοι με κάποιους συνδυασμούς αλλά κι επειδή η ψήφος θα κρίνει το αύριο αυτού του τόπου.  Το νησί μας, ο τόπος μας, είναι ευλογημένος. Έχει πολλά πλεονεκτήματα και ακόμη πιο πολλά κίνητρα και προοπτικές για ανάπτυξη. Για πολλούς η Ρόδος έδωσε πολλές ευκαιρίες για καλύτερες συνθήκες διαβίωσης, για εύρεση εργασίας, για επενδύσεις. Τα τελευταία όμως χρόνια, η Ρόδος μας, αντιμετωπίζει μια άνευ προηγουμένου ύφεση και υποβάθμιση. Παρά την μεγάλη τουριστική κίνηση που έχει κάθε καλοκαιρινή περίοδο, παρά τον πακτωλό των χρηματοδοτήσεων από σειρά προγραμμάτων για επενδύσεις σε έργα πνοής, βρισκόμαστε σήμερα, ενώπιον μιας δυσάρεστης εικόνας.
 Η Ρόδος, σίγουρα δεν είναι αυτό που όλοι ονειρευόμαστε. Δεν έχει την ανάπτυξη που θα έπρεπε σε όλους τους τομείς όπως π.χ. ο πρωτογενής τομέας ή οι υποδομές για αθλητισμό, πολιτισμό, επιχειρείν και τουρισμό πολλαπλών δράσεων. Η μονοκαλλιέργεια του τουρισμού, παρά τα πολλά οφέλη της, δημιούργησε τεράστια κενά ανάπτυξης. Οι ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις αναπτύσσονται αντιστρόφως ανάλογα με τις λιμενικές την ώρα που οι γείτονές μας στην Τουρκία έχουν αναπτυχθεί με ιλιγγιώδεις ρυθμούς. Ο τουρισμός είναι και παραμένει μοχλός της οικονομίας μας. Οι επενδύσεις είναι απαραίτητες και πρέπει πάντα να στηρίζονται. Α
λλά τώρα πια, καταλαβαίνουμε όλοι μας ότι είναι η ώρα για μεγάλες αλλαγές. Για μεγάλες ανατροπές. Για ουσιαστικές δράσεις που θα αφυπνίσουν τον τόπο μας και θα δώσουν άλλη ώθηση στην ανάπτυξή του. Για να πετύχουμε αυτούς τους μεγαλόπνοους στόχους χρειάζονται άνθρωποι ικανοί, με πείρα και αυτοδιοικητική γνώση όπως ο Φώτης Χατζηδιάκος με την παράταξη του οποίου αποφάσισα να συμπορευτώ.
 Ο συνδυασμός 'Ρόδος Δύναμη Πολιτών' είναι ο ενδεδειγμένος προκειμένου να αντιμετωπίσει τα σοβαρά προβλήματα του νησιού την επόμενη μέρα, αφού απαρτίζεται τόσο από έμπειρα στελέχη της τοπικής μας κοινωνίας όσο και από νέα πρόσωπα που τόσο ανάγκη έχει ο Δήμος Ρόδου. Η δημοτική μας παράταξη είναι μια υπεροκομματική παράταξη, με σύνθεση προσώπων και απόψεων και γνώμονα μόνον την προοπτική ανάπτυξης της Ρόδου.
 Η απόφασή μου να συμπαραταχθώ με τον Φώτη Χατηδιάκο, έγκειται αποκλειστικά και μόνον στο όραμά μου για τον τόπο όπου γεννήθηκα, μεγάλωσα, ανδρώθηκα και δραστηριοποιούμαι επιχειρηματικά εδώ και χρόνια. ΠΙΣΤΕΥΩ σε αυτό τον τόπο και θέλω να αγωνιστώ και να διεκδικήσω με όλες μου τις δυνάμεις τις λύσεις για το αύριο του νησιού μας. Γι' αυτό ΖΗΤΩ την ψήφο σας και την εμπιστοσύνη σας. Για να μπορέσω να δουλέψω και να λειτουργήσω δημιουργικά για την Ρόδο μας και για όλους μας. Όλοι μαζί μπορούμε να χτίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και για τα παιδιά μας. Το μέλλον είναι το αύριο. Ας μην το υποθηκεύσουμε ξανά.
ΜΑΖΙ με τον Φώτη Χατζηδιάκο και την παράταξη 'Ρόδος Δύναμη Πολιτών'. Γιατί η Ρόδος είναι ο τόπος μας και πρέπει να δουλέψουμε όλοι μαζί για να την φέρουμε ξανά στο σημείο που της αξίζει.        
Στέφανος Κυριαζής Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Ρόδου

ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΥΨΗΛΑΝΤΗ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΘΙΕΣ


Τις Καλυθιές, το Φαληράκι και την Ψίνθο, επισκέφθηκε το απόγευμα της Τρίτης ο υποψήφιος Δήμαρχος Ρόδου Γιώργος Υψηλάντης. Με τους υποψήφιους συμβούλους της περιοχής και άλλα στελέχη του συνδυασμού του «ΡΟΔΟΣ ΠΟΡΕΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ», περιόδευσε τα στέκια και τα σοκάκια των οικισμών, συνομίλησε με τους κατοίκους και τους επιχειρηματίες της περιοχής και διαπίστωσε από πρώτο χέρι τα σοβαρά ζητήματα που αντιμετωπίζουν.
Οι δημότες εξέφρασαν τα παράπονα τους για την ουσιαστική απουσία του Δήμου στις προσπάθειες τους για την επίλυση των προβλημάτων και στις καθυστερήσεις των έργων που εξαγγέλλονται. Από την πλευρά του ο υποψήφιος δήμαρχος Γιώργος Υψηλάντης δεσμεύτηκε ότι θα στηρίξει τις ενέργειες των τοπικών κοινωνιών για την ορθολογική ανάπτυξη της περιοχής με σεβασμό στο περιβάλλον και τον άνθρωπο.

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΩΝ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΘΙΕΣ

Το πρωτοδικείο Ρόδου ανακοίνωσε τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών για τις εκλογές της 18ης και 25ης Μαϊου 2014. Τα μέλη θα πρέπει να δώσουν το παρών τόσο την πρώτη Κυριακή των δημοτικών-περιφερειακών εκλογών όσο και την 2η Κυριακή που θα διεξαχθούν και ευρωεκλογές. Αναλυτικά τα ονόματα για τα εφτά εκλογικά τμήματα των Καλυθιών:

1ο εκλογικό τμήμα Καλυθιών (209)
ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ 
1. Αθανασάκη Παρασκευή του Σάββα και της Προκοπίας 
2. Ανθούλης Κωνσταντίνος του Νικολάου και της Ζωγραφιάς
3. Αργυρού Σάββας του Αργυρίου και της Μορφίας 
4. Αρχοντούλης Ιωάννης του Γεωργίου και της Ξανθίπης
ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ
 1. Βαγιανού Δέσποινα του Αλεξάνδρου και της Σταυρούλας
2. Βασιλάκη Άννα του Ιωάννη και της Χάρις
3. Γαλατά Αναστασία του Γεωργίου και της Δέσποινας
4. Γιαννιού Αικατερίνης του Μιχαήλ και της Κυριακής

2ο εκλογικό τμήμα Καλυθιών (210)
ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ 
1. Γκότσης Παναγιώτης του Θεοδώρου και της Αγγελικής
2.Γρηγορόπουλος Διονύσιος του Βασιλείου και της Παρασκευής
3.Δέδη Χρυσάνθη του Νικολάου και της Μοσχούλας
4.Δηµητραδιού Ανθούλα του Φωτίου και της Χρυσάνθης 
ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ 
1. Δηµητραδιού Σοφία του Δηµητρίου και της Αναστασίας
2.Ζευκίδης Ιωάννης του Χριστοδούλου και της Βαίας
3.Ηλία Ευδοξία του Γεωργίου και της Βασιλικής 
4. Ιατρίδης Σταµάτιος του Στέργου και της Μαριέττας

3ο εκλογικό τμήμα Καλυθιών (211) 
ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ 
1. Κασταµούλας Δηµήτριος του Θεολόγου και της Μαρίας 
2. Κιόττου Μαρία του Δηµητρίου και της Ελένης 
3.Κοντίτση Φωτεινή του Ελευθερίου και της Αννας 
4.Κορφιάτης Μιχαήλ του Ιωάννη και της Δέσποινας
 ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ 
1. Κουφωµανωλης Παντελής του Νικολάου και της Ειρήνης 
2.Κυριαζάκος Στέφανος του Χρισοστόµου και της Τσαµπίκας 
3. Κωβαίου Ελένη του Νικολάου και της Αναστασίας 
4. Κώστα Χρυσάνθη του Δηµητρίου και της Ελένης

4ο εκλογικό τμήμα Καλυθιών (212)
ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ 
1 Κώστας Ελευθέριος του Μενελάου και της Ειρήνης 
2 Κώστας Σάββας του Μιχαήλ και της Χρυσάνθης 
3. Λεβέντης Αναστασίου του Ελισαίου και της Παρασκευής 
4. Λεβέντη – Γιαννά Σοφίας του Ιωάννη και της Αναστασίας
ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ 
1. Μαγριπλή Μαρία του Αλεξάνδρου και της Αννας 
2.Μανιάς Ιωάννης του Γεωργίου και της Αικατερίνης 
3.Μιαούλης Σακελλάρης του Ηλία και της Ειρήνης 
4.Μπότσης, Εµµανουήλ του Ανδρέα και της Αναστασίας

5ο εκλογικό τμήμα Καλυθιών (213)
ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ 
1. Νικολός Αναστάστιος του Στέργου και της Παρασκευής 
2.Παγωνάκης Γεώργιος του Σάββα και της Ντακµαρ 
3.Παπαστεργίου Αναστασία του Κωνσταντίνου και της Σταµατίας 
4.Πίσσας Ιωάννης του Παντελαίωντος και της Καλλιόπης 
ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ 
1. Πόπας Παναγιώτης του Εµµανουήλ και της Σεβαστής 
2. Πολυχρόνη Μαρία του Πολυχρόνη και της Αναστασίας  
3.Σαββάκη Αναστασία του Μιχαήλ και της Παρασκευής 
4.Σαββούλη Αναστασία του Στέργου και της Σεβαστής

6ο εκλογικό τμήμα Καλυθιών (214)
ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ 
1. Σαράντης Παναγιώτης -Χρισόστοµος του Γεωργίου και της Ελένης
2.Σταµάτα Μαρία του Μιχαήλ και της Ολγας 
3.Σαρικά Σεβαστή του Βασιλείου και της Παρασκευής 
 4.Σεντεµεντές Γεώργιος του Περικλή και της Μαρίας 
ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ 
1. Στατιού Μιχαήλ του Σταµατίου και της Σµαράγδης 
2. Σταυρής Γεώριος του Ελευθερίου και της Σεβαστής 
3.Συμιακού Τσαµπίκα του Παναγιώτης και της Σταµατίας 
4. Ταχραµάνη Ζωή του Νικολάου και της Θαρρενής

7ο εκλογικό τμήμα Καλυθιών (215)
ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ 
1. Τοκούζης Βασίλειος του Γεωργίου και της Καθλήν- Ρίτα 
2.Τσαλίκη Γεωργία του Δηµητρίου και της Γεωργίας 
3.Τσιάτη Μιµόζα του Πύλιου και της Ελευθερίας 
4.Τσίκκης Σπυρίδων του Γεωργίου και της Αναστασίας
ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ 
1.Φιλιππάκης Βασίλειος του Γεωργίου και της Ελπίδας 
2. Φλεβάρης Κυριάκος του Στέργου και της Αναστασίας 
3.Χαρινός Νικόλαος του Σταµατίου και της Μαρίας 
4. Χατζηδιάκου Μαρία του Κυριάκου και της Μαριέττας

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών δικαίωμα ψήφου στις Καλυθιές έχουν 3501 Ελληνες υπήκοοι που κατανέμονται ως εξής:
1ο τμήμα 504
2ο τμήμα 505
3ο τμήμα 495
4ο τμήμα 513
5ο τμήμα 498
6ο τμήμα 494
7ο τμήμα 492
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν επίσης και 152 ψηφοφόροι από χώρες της Ευρωπαϊκής Κοινότητας που είναι εγγεγραμμένοι στους καταλόγους Καλυθιών. Ιδιος αριθμός κοινοτικών είχε δικαίωμα ψήφου και στις εκλογές του 2010. 

ΤΙΜΗΣΕ ΤΗΝ ΣΥΜΗ Η ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΚΑΛΥΘΙΩΝ



Στην όμορφη Σύμη βρέθηκε η Φιλαρμονική Καλυθιών συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 8ης Μαϊου 1945, της ημερομηνίας που υπεγράφη η παράδοση των Δωδεκανήσων στους συμμάχους της Ελλάδας από τους Γερμανούς κατακτητές.
Η φιλαρμονική μας προσκεκλημένη του δήμου Σύμης κέρδισε της εντυπώσεις και το θερμό χειροκρότημα των παρεβρισκομένων στις εκδηλώσεις.
Η Φιλαρμονική Καλυθιών με επικεφαλής τον αρχιμουσικό Γιώργο Μαλωίνα ταξίδεψε στο γειτονικό νησί με τους παρακάτω μουσκούς:
Σωτήρης Συμιακός, Στέργος Συμιακός, Σάββας Σολδάτος, Χρήστος Μαλωνάς, Παναγιώτης Μαλωνάς, Νίκος Μαλωνάς, Μίκα Λεβέντη, Σάββας Πολυχρόνης, Χριστίνα Πολυχρόνη, Αδαμάντιος Πολυχρόνης, Μιχάλης Σαράντης, Θεοφάνης Σαράντης, Κώστας Χρυσοχόος, Σταμάτης Νικολού-Χατζηνικολού, Νίκος Τριχάκης, Θεόδωρος Καλαντζής, Σταμάτης Αγκάς, Σκεύος Μάστορας, Απόστολος Πολίτης, Στέργος Πολίτης, Ιωάννης Ζευκίδης, Δημήτρης Ζευκίδης, Παναγιώτης Χατζημήτρος, Ηλίας Δούης και Μιχαήλ-Κοσμάς Κεσερτζής. 

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Θέματα γενικού ενδιαφέροντος συζητήθηκαν στην συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Καλυθιών το βράδυ της Τετάρτης. * Εγκρίθηκαν οι χώροι συγκέν...