13 Νοε 2009

Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ 1991

















Το blog εξασφάλισε και παρουσιάζει το 16σέλιδο έντυπο με τον απολογισμό του 1991 της τότε Κοινότητας Καλυθιών. Πρόκειται για την πρώτη χρονιά με κοινοτάρχη τον Γιάννη Ιατρίδη. Πολλά από τα έργα που εκτελέστηκαν είχαν προετοιμαστεί από τον αείμνηστο Κοινοτάρχη Στέφανο Κυριαζή. Μελετώντας τον απολογισμό διαπιστώνει κανείς ότι υπάρχουν ακόμη έργα που δεν έχουν ολοκληρωθεί (σχέδιο πόλεως), άλλα που έμειναν στη μέση και κάποιες ενέργειες που ξεκίνησαν και σταμάτησαν να υλοποιούνται στη διάρκεια του χρόνου.
Ο προϋπολογισμός του 1991 ήταν μόλις 600 εκ. δρχ, (δύο εκ. ευρώ περίπου). Εκείνη την περίοδο η κοινότητα είχε ελάχιστους υπαλλήλους αφού όλοι προτιμούσαν τις προοπτικές που υπήρχαν στον τουρισμό. Μετά από 18 χρόνια ο τουρισμός πνέει τα λοίσθια και οι νέοι αναζητούν τον σίγουρο μισθό των δημοσίων υπαλλήλων. Αλλες εποχές...
Από τα ωραία του απολογισμού η αναμονή για τη δημιουργία γραφείου Πληροφοριών στο Φαληράκι (ακόμη το περιμένουμε...) και η αισιοδοξία ότι θα κερδιθεί η μάχη για να μην εγκατασταθούν τα λατομεία (η μάχη χάθηκε και τα λατομεία ήρθαν στα μέρη μας).
Ο απολογισμός παραδέχεται ότι έγιναν πεζοδρόμια στον κεντρικό δρόμο Φαληρακίου (προς παραλία) τα οποία τώρα χρησιμοποιούνται από τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων (Ερμού).
Επίσης υπήρχε έτοιμη μελέτη για τη δημιουργία αιολικού πάρκου που τελικά δεν υλοποιήθηκε.
Από το 1991 μέχρι σήμερα έγιναν πολλά, θα μπορούσαν να γίνουν περισσότερα και καλύτερα. Αλλωστε εχθρός του καλού είναι το καλύτερο.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

  Πανελλήνια διάκριση του 2ου Δ.Σ. Καλυθιών στον μαθητικό διαγωνισμό σχολικής εφημερίδας, που διοργάνωσε ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός “ΟΡΙΖΟΝΤ...