12 Αυγ 2008

ΦΑΛΗΡΑΚΙ ΓΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ

Σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας έδωσε στη δημοσιότητα στατιστικά στοιχεία που αποδεικνύουν την παραβατική συμπεριφορά των Βρεττανών τουριστών στο εξωτερικό.
Με αφορμή τα στοιχεία για συλλήψεις, νοσηλεία σε νοσοκομεία δη,οσιεύτηκαν αρκετά άρθρα στις Αγγλικές εφημερίδες που μεταξύ άλλων θυμίζουν το... κακό παρελθόν του Φαληρακίου. Υπάρχει όμως και το παρακάτω ρεπορτάζ στην εφημερίδα Herald όπου εκπρόσωπος της Βρεττανικής Ενωσης Τουριστικών Πρακτορείων επισημαίνει ότι το Φαληράκι έχει μετατραπεί σε θέρετρο φιλικό για τις οικογένειες, οργανωμένο και φιλικό για νεαρούς.

"However, Sean Tipton, spokesman for Abta, said that tour operators had been proactive when it came to promoting safety among British travellers, and said that many of the problems were caused by irresponsible bar owners.

He also praised resorts such as Faliraki, in Greece, which he said was "unrecognisable" when set against the reputation for drunkenness it suffered five years ago. "It's now a family friendly, well-run resort which is youth friendly," he said.


* Μπορείτε επίσης να επικσεφτείτε την ιστοσελίδα www.imerazante.gr και να δείτε την σύσκεψη παρουσία του Βρεττανού πρέσβη για τα αίσχη στον Λάγανα, το μέρος δηλαδή όπου μεταφέρθηκαν οι χούλιγκαν που έφυγαν από το Φαληράκι

ΝΕΟ ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΛΗΡΑΚΙ

Το παρακάτω άρθρο για το Φαληράκι δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα www.protothema.gr


Άλλαξε το Φαληράκι αλλά δεν αρέσει στους επιχειρηματίες
11 Αυγούστου 2008, 20:17
του Μανώλη Βάϊα

Μπορεί τα Μάλια, η Χερσόνησος κι ο Λαγανάς να βρίσκονται στο επίκεντρο της τουριστικής κίνησης, λόγω των αλλεπάλληλων επεισοδίων που προκαλούν κυρίως μεθυσμένοι Βρετανοί, όμως και το Φαληράκι στη Ρόδο –αν και άλλαξε πολύ- δεν… ξέχασε τις παλιές του «δόξες»!
Εκατοντάδες επισκέπτες και κάτοικοι της περιοχής βρέθηκαν έκπληκτοι μπροστά στο περίεργο αλλά και εξοργιστικό θέαμα που πρόσφερε ένας 18χρονος Bρετανός τουρίστας, κάνοντας επί ώρα βόλτα στον κεντρικό δρόμο του Φαληρακίου φορώντας απλά και μόνο ένα… σεντόνι! Ως εδώ, τίποτε μεμπτό. Όταν, όμως, ο νεαρός πέταξε το σεντόνι και συνέχισε… ολόγυμνος την αμέριμνη περατζάδα του εκθέτοντας τα «χαρίσματά» του σε κοινή θέα, οι αστυνομικοί του τοπικού τμήματος δεν άργησαν να τον συλλάβουν για προσβολή της δημοσίας αιδούς!
Στον εισαγγελέα όπου οδηγήθηκε στον για τα περαιτέρω, ο αυθάδης νεαρός ισχυρίστηκε ότι στην πατρίδα του αποτελεί συχνό να ντύνονται με σεντόνια! Ο δικαστικός τον ρώτησε αν συνηθίζουν και να τα… βγάζουν και ο 18χρονος απάντησε καταφατικά! Εκνευρισμένος ο εισαγγελέας του άσκησε δίωξη για πρόκληση σκανδάλου με ακόλαστες πράξεις και τον παρέπεμψε να δικαστεί από το Aυτόφωρο Tριμελές Πλημμελειοδικείο, το οποίο επέβαλε στον Βρετανό ποινή φυλάκισης δύο μηνών με τριετή αναστολή. Τώρα πια, περιστατικά όπως αυτό είναι σπάνια στο Φαληράκι Ως. πριν από δύο χρόνια, όμως, αποτελούσαν καθημερινά φαινόμενα, με τους νεαρούς Άγγλους τουρίστες να προκαλούν με ακραίες συμπεριφορές. Η δυσφήμηση στην περιοχή ήταν μεγάλη και η δημοτική αρχή αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια της, καθιστώντας σαφές στους τουριστικούς πράκτορές ότι δεν επιθυμεί τέτοιου είδους επισκέπτες.
Αυτό είχε ως να μεταφερθεί στην Kρήτη το σκηνικό με τους Bρετανούς να διασκεδάζουν σε ξέφρενους ρυθμούς και τα μπαρ στα Mάλια και τη Χερσόνησο να «βουλιάζουν» από κόσμο! Την ίδια ώρα, όμως, η τουριστική κίνηση στο Φαληράκι έπεφτε κατακόρυφα, με αποτέλεσμα να έχει ξεσπάσει «κόντρα» μεταξύ των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στο χώρο του τουρισμού και του Δήμου!
Οι επιχειρηματίες κατηγορούν τη δημοτική αρχή για απώλεια του σημαντικού μεριδίου του τουρισμού, υποστηρίζοντας ότι με τις πρακτικές της έχει «διώξει» τους Βρετανούς που άφηναν πολύ χρήμα με αποτέλεσμα να μην υπάρχει η επιθυμητή πληρότητα και μετά βίας να καλύπτονται τα λειτουργικά έξοδα. Όπως λένε, υπάρχουν πολλά κενά δωμάτια, παρ’ ό,τι βρισκόμαστε ακόμη στα μέσα του καλοκαιριού, ενώ και τα καταστήματα φυτοζωούν.
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Kαλλιθέας κ. Γιάννης Iατρίδης εμφανίζεται ικανοποιημένος από την τουριστική κίνηση και απαντά ότι το διεθνές προφίλ του Φαληρακίου δεν έχει πια καμία σχέση με όσα ακούγονταν παλιότερα... Η περιοχή γίνεται γνωστή ως οικογενειακός προορισμός για ήσυχες διακοπές κι αυτή η προβολή προσέλκυσε τουρίστες από άλλες χώρες.

Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΠΑΕΙ ΣΥΝΝΕΦΟ




Σήμερα θα γράψω μία ιστορία που αποδεικνύει ότι οι πολιτικοί μας μας κοροϊδεύουν. Πριν περίπου τρία χρόνια με άδεια του δήμου Καλλιθέας παραχωρήθηκε έκταση του δημοσίου στην περιοχή Λούκα προκειμένου να συγκεντρώνονται εκεί μπάζα απ' όλο το νησί. Την ευθύνη της διαχείρισης είχε ο δήμος Ροδίων με αποτέλεσμα αντί για μπάζα να δημιουργηθεί ανεξέλεγκτα μία χωματερή, ακριβώς δίπλα σε οικόπεδα με ελιές, αλλά και πάνω από ένα ποτάμι.
Στις διαμαρτυρίες των κατοίκων και ιδιοκτητών οικοπέδων ο δήμαρχος απαντούσε "κάντε υπομονή μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2007 και στην συνέχεια θα κλείσει ο χώρος και θα γίνει ανάπλαση και θα φυτευτούν πολλά δέντρα και τα οικόπεδά σας θα πάρουν αξία". Τα ίδια ακριβώς δήλωσε, επίσημα, και στο δημοτικό συμβούλιο, το ανώτερο όργανο εξουσίας του τόπου μας.

Εφτασε λοιπόν η 31η Δεκεμβρίου 2007, με μία μικρή παράταση, ο χώρος κλειδώθηκε (μπήκαν πόρτες) και τελικά σταμάτησε η ρίψω μπαζών και σκουπιδιών. Και ενώ όλοι περίμεναν να ξεκινήσει η ανάπλαση ο χώρος, παραχωρήθηκε χωρίς να υπάρχει αδειοδότηση και περιβαλλοντικές μελέτες για την εναποθέτηση της λυματολάσπης από τον βιολογικό στο Βόδι.
Και ενώ η περιβόητη ανάπλαση ήταν κούφια υπόσχεη (μας κοροϊδευαν δηλαδή) πριν από δύο εβδομάδες στην περιοχή "ξεφύτρωσε" από το πουθενά ένα... πισάδικο.

Το ρεπορτάζ έδειξε ότι είναι ιδιοκτησίας εταιρείας από την Αθήνα που έχει αναλάβει ένα έργο πολλών εκατομμυρίων ευρώ που αφορά την Ρόδου - Λίνδου.

Η εγκατάσταση έγινε χωρίς άδεια, χωρίς περιβαλλοντική μελέτη και με την ανοχή του δήμου Καλλιθέας όπως ομολόγησε ο υπεύθυνος της σε τηλεφωνική επικοινωνία με διαμαρτυρόμενους πολίτες. Μάλιστα είπε ότι δεν χρειάζεται άδεια αφού πρόκειται για κινητή επέκταση παλιότερου πισάδικου που υπήρχε σε κοντινό σημείο. Η δικαιολογία είναι ότι η εγκατάσταση θα παραμείνει μόνο για δύο μήνες. Ομως όποιος δει το μέγεθος των δεξαμενών και τα τσιμέντα που έπεσαν θα καταλάβει ότι πρόκειται για κάτι μόνιμο.

Ο δήμαρχος λέει ότι δεν έχει ιδέα, ρίχνει τις ευθύνες στην Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου, αλλά αρνείται να κάνει ενέργειες για να μην λειτουργήσει η εγκατάσταση. "Κάντε ασφαλιστικά μέτρα" ήταν το μήνυμα που έστειλε στους διαμαρτυρόμενους πολίτες, λες και δεν είναι δουλειά του να προστατεύει το περιβάλλον τις περιοχής και τις περιουσίες των δημοτών του.

Θα πρέπει οι πολίτες να ξοδέψουν πολλά χρήματα για να κυνήγησουν μία αθηναϊκή εταιρεία και πάρα πολλά συμφέροντα όταν είναι φανερό ότι υπάρχουν συμφωνίες παρασκηνίου.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά οι υπεύθυνοι έχουν το κλειδί και κελιδώνουν την πρόσβαση, ενώ ο δρόμος δεν είναι επίσημα χαραγμένος και οι ιδιοκτήτες μπορούν να τον καταστρέψουν αν επιθυμούν.

Ασε που κατέστρεψαν την δασική έκταση του βουνού για να δημιουργήσουν πάρκιγνκ για τα αυτοκίνητά τους.


Υ.Γ. Ολα τα παραπάνω δείχνουν ότι Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ μας ΔΟΥΛΕΥΕΙ και δεν μας ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΙ.

Υ.Γ. 1 Ας αναλάβουν το πολιτικό κόστος, να δώσουν αδειοδοτήσεις, να εκδοθούν περιβαλλοντικές μελέτες και τότε ας λειτουργήσει η εγκατάσταση. Να βρουν όμως το θάρρος να το πουν.

Υ.Γ 2. Σιγά μην μιλήσει κάποιος δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας. Οτι πει ο αρχηγός τους...

Υ.Γ 3. Ολα τα παραπάνω τα γνωρίζω πολύ καλά γιατί τυγχαίνει η οικογένειά μου να έχει κάποιες ελιές στο συγκεκριμένο σημείο, αλλά με τα καμώματα των αρχόντων μας το λάδι που παράγεται είναι καλό μόνο για.... ολυμπιακό ντόπινγκ. Πίνεις λίγο και τρέχεις σαν... άνεμος.

Υ.Γ 4. Μπορεί κάποιος να παρουσιάσει περιβαλλοντική μελέτη που να αφορά τις συγκεκριμένες δεξαμενές;

Υ.Γ. 5 Ο νομάρχης ξέρει κάτι;

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...