5 Αυγ 2008

ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΑΣ


Οσο διάστημα έγραφα για την εφημερίδα αναζητούσα τους μισθούς των πολιτικών μας, αλλά πάντα εισέπρατα αρνήσεις. Τώρα όμως βρήκα στο site της ΚΕΔΚΕ τα στοιχεία που έψαχνα.
Ο μισθός του δημάρχου είναι ανάλογος με τα ετήσια έσοδα (ο δήμος Καλλιθέας είναι στην κατηγορία ανάμεσα στα 6 εκ. ευρώ και τα 30 εκ. ευρώ), ενώ για αντιδημάρχους και προέδρους δημοτικών συμβουλίων παίζει ρόλο ο πληθυσμός (ο δήμος Καλλιθέας είναι πάνω άπό 10 χιλ. ευρώ).


Αυτά είναι τα λεφτά που δικαιούνται, επίσημα, να παίρνουν οι πολιτικοί μας.

Οι απλοί δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας που είναι πρόεδροι και αντιπρόεδροι σε εταιρείες και οργανισμούς εισπράτουν μηνιαίως 1.000 ευρώ καθαρά με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, αν και ορισμένοι αναγκάστηκαν να... υποστούν περικοπές.

1.000 ευρώ το μήνα επί τέσσερα χρόνια μας κάνει 52 χιλ. ευρώ (νόμιμα και επίσημα). Αξίζει λοιπόν οικονομικά να διεκδικήσει την εκλογή του.


Υ.Γ. Τώρα μπορείτε να καταλάβεται γιατί τέτοια αγωνία ώστε η τελευταία απογραφή να δείξει πάνω από 10.000 κατοίκους...

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ntasos otan ginesai maxitikos eisai powEr ! Etsi na ta vgazeis ola sti fora.. trela numera se mia epoxi oikonomikon provlimaton, vevea kala einai na pleronete kala opios kanei kala ti duleia tu alla oxi yperoga .

Ανώνυμος είπε...

Ο δήμαρχος παίρνει 54 χιλ. το χρόνο και οι αντιδήμαρχοι με τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου περίπου 26 χιλ. ετησίως

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...