12 Αυγ 2008

ΝΕΟ ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΛΗΡΑΚΙ

Το παρακάτω άρθρο για το Φαληράκι δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα www.protothema.gr


Άλλαξε το Φαληράκι αλλά δεν αρέσει στους επιχειρηματίες
11 Αυγούστου 2008, 20:17
του Μανώλη Βάϊα

Μπορεί τα Μάλια, η Χερσόνησος κι ο Λαγανάς να βρίσκονται στο επίκεντρο της τουριστικής κίνησης, λόγω των αλλεπάλληλων επεισοδίων που προκαλούν κυρίως μεθυσμένοι Βρετανοί, όμως και το Φαληράκι στη Ρόδο –αν και άλλαξε πολύ- δεν… ξέχασε τις παλιές του «δόξες»!
Εκατοντάδες επισκέπτες και κάτοικοι της περιοχής βρέθηκαν έκπληκτοι μπροστά στο περίεργο αλλά και εξοργιστικό θέαμα που πρόσφερε ένας 18χρονος Bρετανός τουρίστας, κάνοντας επί ώρα βόλτα στον κεντρικό δρόμο του Φαληρακίου φορώντας απλά και μόνο ένα… σεντόνι! Ως εδώ, τίποτε μεμπτό. Όταν, όμως, ο νεαρός πέταξε το σεντόνι και συνέχισε… ολόγυμνος την αμέριμνη περατζάδα του εκθέτοντας τα «χαρίσματά» του σε κοινή θέα, οι αστυνομικοί του τοπικού τμήματος δεν άργησαν να τον συλλάβουν για προσβολή της δημοσίας αιδούς!
Στον εισαγγελέα όπου οδηγήθηκε στον για τα περαιτέρω, ο αυθάδης νεαρός ισχυρίστηκε ότι στην πατρίδα του αποτελεί συχνό να ντύνονται με σεντόνια! Ο δικαστικός τον ρώτησε αν συνηθίζουν και να τα… βγάζουν και ο 18χρονος απάντησε καταφατικά! Εκνευρισμένος ο εισαγγελέας του άσκησε δίωξη για πρόκληση σκανδάλου με ακόλαστες πράξεις και τον παρέπεμψε να δικαστεί από το Aυτόφωρο Tριμελές Πλημμελειοδικείο, το οποίο επέβαλε στον Βρετανό ποινή φυλάκισης δύο μηνών με τριετή αναστολή. Τώρα πια, περιστατικά όπως αυτό είναι σπάνια στο Φαληράκι Ως. πριν από δύο χρόνια, όμως, αποτελούσαν καθημερινά φαινόμενα, με τους νεαρούς Άγγλους τουρίστες να προκαλούν με ακραίες συμπεριφορές. Η δυσφήμηση στην περιοχή ήταν μεγάλη και η δημοτική αρχή αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια της, καθιστώντας σαφές στους τουριστικούς πράκτορές ότι δεν επιθυμεί τέτοιου είδους επισκέπτες.
Αυτό είχε ως να μεταφερθεί στην Kρήτη το σκηνικό με τους Bρετανούς να διασκεδάζουν σε ξέφρενους ρυθμούς και τα μπαρ στα Mάλια και τη Χερσόνησο να «βουλιάζουν» από κόσμο! Την ίδια ώρα, όμως, η τουριστική κίνηση στο Φαληράκι έπεφτε κατακόρυφα, με αποτέλεσμα να έχει ξεσπάσει «κόντρα» μεταξύ των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στο χώρο του τουρισμού και του Δήμου!
Οι επιχειρηματίες κατηγορούν τη δημοτική αρχή για απώλεια του σημαντικού μεριδίου του τουρισμού, υποστηρίζοντας ότι με τις πρακτικές της έχει «διώξει» τους Βρετανούς που άφηναν πολύ χρήμα με αποτέλεσμα να μην υπάρχει η επιθυμητή πληρότητα και μετά βίας να καλύπτονται τα λειτουργικά έξοδα. Όπως λένε, υπάρχουν πολλά κενά δωμάτια, παρ’ ό,τι βρισκόμαστε ακόμη στα μέσα του καλοκαιριού, ενώ και τα καταστήματα φυτοζωούν.
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Kαλλιθέας κ. Γιάννης Iατρίδης εμφανίζεται ικανοποιημένος από την τουριστική κίνηση και απαντά ότι το διεθνές προφίλ του Φαληρακίου δεν έχει πια καμία σχέση με όσα ακούγονταν παλιότερα... Η περιοχή γίνεται γνωστή ως οικογενειακός προορισμός για ήσυχες διακοπές κι αυτή η προβολή προσέλκυσε τουρίστες από άλλες χώρες.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

αγαπητοι κυριοι οποιος μου πει τι θα βρη μια οικογενεια που θα ερθει ,που θα πεξουν τα παιδια τους,σε ποια τουαλετα τις παραλιας θα πανε,σε ποια οικογενειακα καταλιματα θα μηνουν και ποση ωρα την ημερα θα ξοδευσουν να περασουν απεναντι την Ροδου-Λινδου(αυτα ειναι λιγα)τοτε ειμαστε οικογενειακο θερετρο.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε, δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα στο Φαληράκι. Μην ξεχνάς ότι είναι το μοναδικό σημείο στο νησί με λούνα πάρκ, παιδότοπο, water park, bowling και άλλα πολλά.
Υπάρχουν φυσικά ελλείψεις, αλλά δεν νομίζω ότι σε κάποιο άλλο σημείο του νησιού είναι περισσότερο οργανωμένοι.
Τουαλέτες υπάρχουν σχεδόν παντού.
Ισως θα πρέπει να βλέπουμε και τα θετικά μας και να τα μεταδίδουμε και να μην είμαστε όλο γκρίνια

Ανώνυμος είπε...

If you want to judge Faliraki's suitability as a family resort I suggest you actually try it. Take you wife and 2 children (age 3 and 5 for example) IF you can find a room or apartment to accommodate all of you, try to push a pushchair along roads with no pavements or better still untarmaced roads while cars, mopeds and lorries fly by. Find them a toilet to use when you are out for stroll in the evening (without having to go into a cafe or restaurant) find something to amuse them while you have a drink/meal in peace. The waterpark is great but its not a place where you can go everyday on your holiday and bowling doesent really do the trick for really young kids. I agree these are positive attractions for the resort but believe me they are a far cry from making it a family oriented resort. Falirakis saving grace is its child friendly beach with sandy, gently shelving waters and the hospitable and friendly nature of the locals and their (mostly) obvious love of children. In 2008 is it really acceptable that a so called family orientated resort doesent even offer a (free) playground, such as that offered in Trianda, for example?

Ανώνυμος είπε...

Η αλήθεια είναι ότι χρειάζεται μία καλή και ασφαλής παιδική χαρά που πρσφέρεται για καθημερινή δωρεάν διασκέδαση

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...