Το σχέδιο Καλλικράτης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση τέθηκε σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου και η καθημερινή διαχείριση των προβλημάτων της περιοχής μας αποτελεί αντικείμενο αποφάσεων του Τοπικού Συμβουλίου Καλυθιών.
Η Δημοτική Κοινότητα Καλυθιών όπως είναι η επίσημη ονομασία στην εποχή Καλλικράτη αποτελεί ένα κομμάτι του ενιαίου δήμου Ροδίων. Το πενταμελές συμβούλιο, πρακτικά, εισηγείται στα κεντρικά διοικητικά όργανα και περιμένει τις αποφάσεις τους για να προχωρήσουν οι αναγκαίες αλλαγές στο χωριό και το Φαληράκι. Χωρίς την έγκριση των κεντρικών οργάνων του ενιαίου δήμου ελάχιστα πράγματα μπορούν να γίνουν και αυτά αφορούν μόνο δράσεις για την καθημερινότητα (σκουπίδια, λακκούβες, φωτισμός κτλ).
Ο Καλλικράτης, στις πρώτες του ημέρες μοιάζει να είναι «δυσκίνητος» και εγκλωβισμένος στην ατέλειωτη δημόσια γραφειοκρατία. Τα πρώτα συμπεράσματα φανερώνουν ότι τα τοπικά συμβούλια μπορούν να κάνουν μόνο «συντήρηση» στα όρια αρμοδιότητά τους.
Πέρα από το Τοπικό Συμβούλιο με επικεφαλής τον Μιχάλη Σταυρή και μέλη τους Σάββα Πολυχρόνη, Παναγιώτη Αντωνά (από την πλειοψηφία του Στάθη Κουσουρνά), Σάββα Κώστα, Κώστα Συρτσάκο (από τη μειοψηφία του Γιώργου Χατζημάρκου) ρόλο στην περιοχή μας θα παίξει και ο χωρικός αντιδήμαρχος Αθηνόδωρος Κωνσταντίνου που έχει την εύθυνη για τις Δημοτικές Κοινότητες Καλυθιών, Κοσκινού, Ψίνθου. Βέβαια οι αρμοδιότητές του δεν είναι ξεκάθαρες και μέχρι στιγμής χρειάζεται να παίρνει έγκριση από κεντρικά όργανα και θεματικούς αντιδημάρχους για θέματα που ξεφεύγουν από τη διαχείριση της καθημερινότητας.
Το μεγάλο πρόβλημα στην εποχή Καλλικράτη είναι η έλλειψη κονδυλίων για την περιοχή μας. Ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου έχει στη διάθεσή του ένα ποσό 2.000 ευρώ το οποίο μπορεί να ξοδέψει για άμεσες και έκτακτες ανάγκες και στην συνέχεια θα πρέπει να αιτηθεί στην οικονομική υπηρεσία του κεντρικού ενιαίου δήμου για την ανανέωση του ποσού.
Τις πρώτες ημέρες παρουσιάστηκαν φαινόμενα με υπαλλήλους να μετακινούνται σε κεντρικές υπηρεσίες και φεύγοντας να παίρνουν μαζί τους από φακέλους μέχρι και υπολογιστές-εξοπλισμό που άνηκαν στο δήμο Καλλιθέας. Επίσης μηχανήματα που παρουσίασαν τεχνικά προβλήματα μετακινήθηκαν σε συνεργεία στην πόλη της Ρόδου για επισκευή και κανείς δεν γνωρίζει εάν θα επιστρέψουν στη βάση τους, παρά τις διαβεβαιώσεις του αντιδημάρχου κ. Κωνσταντίνου ότι «κανένα μηχάνημα δεν θα φύγει από τον πρώην δήμο Καλλιθέας».
Ο Καλλικράτης ήρθε για να «νοικοκυρέψει» την Τοπική Αυτοδιοίκηση και να βάλει ένα τέλος στην ανεξέλεγκτη σπατάλη των αιρετών. Οι πρώτες εντυπώσεις είναι ότι οι μικρές κοινότητες του νησιού κινδυνεύουν να εγκαταλειφθούν αφού η γραφειοκρατία και η οικονομική στενότητα δεν αφήνουν περιθώρια για υλοποίηση έργων υποδομών και αναγκαίων παρεμβάσεων.
24 Ιαν 2011
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ
Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...
-
Μετά την κατάθεση των υποψηφιοτήτων ξεκίνησε η μάχη για την εκλογή Δημάρχου Ρόδου με τις πρώτες εκλογές να είναι στις 8 Οκτωβρίου ενώ αν ο π...
-
Με την κοπή βασιλόπιτας και ομιλίες ξεκίνησε στο κτίριο της Δημοτικής Κοινότητας Καλυθιών η νέα πενταετία διοίκησης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση...
-
Στο κορυφαίο επίπεδο της Πανεπιστημιακής Κοινότητας ανεβαίνει ο Καλυθενός Ιατρός Στέφανος Κορφιάς. Ο κορυφαίος Νευροχειρούργος, Μέλος της Δι...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου