14 Μαρ 2013

Η ΚΑΛΥΘΕΝΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ















Το blog εξασφάλισε και δημοσιεύει φωτογραφίες από καρναβάλι που έγινε στις Καλυθιές τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του '80 (1984 ή 1985). Το χωριό μας έχει μεγάλη παράδοση στις καρναβαλικές εκδηλώσεις κάτι που θα συνεχιστεί φέτος με την παρέλαση αρμάτων που διοργανώνει ο ΦΑΡΟΣ την προσεχή Κυριακή 17 Μαρτίου λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι.
Οι πληροφορίες αναφέρουν πως φέτος τα άρματα και οι "παραστάσεις" θα προσφέρουν πάρα πολύ γέλιο.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΙΣ 14:00 ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΟΧΙ ΣΤΙΣ 12:00

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς η Καποδιστριακή εποχή της ευμάρειας δε βοήθησε καθόλου τους καλυθενούς να εξελιχθούν,κυρίως στο καρναβάλι... έπρεπε να έχουμε το πρώτο καρναβάλι στο νησί τώρα.

Ανώνυμος είπε...

Η φωτογραφία 3 είναι απο το 87 η το 88

Ανώνυμος είπε...

ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΠΟΥ ΛΕΕΙ.........ΝΑ'ΡΧΟΤΑΝ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ!!!!!.............ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΜΕΡΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΖΗΣΕΙ ΤΟ ΧΩΡΙΟ.

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΖΗΣΕΙ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΕΤΟΙΕΣ ΜΕΡΕΣ...ΤΙ ΚΡΙΜΑ...

Ανώνυμος είπε...

Οι προϋποθέσεις για τη δημιουργική αξιοποίηση της παράδοσης στηρίζονται στο ότι πρέπει να παίρνουμε στοιχεία του παρελθόντος και να τα αξιοποιούμε στη σημερινή εποχή. Δεν πρέπει να μας ενδιαφέρουν τόσο οι τύποι και οι μορφές της παραδοσιακής ζωής όσο οι ιδέες και οι σκέψεις των ανθρώπων που έζησαν σε παλαιότερες εποχές.
Με βάση λοιπόν το καρναβάλι που γινόταν 24 χρόνια πριν, οι νέοι αλλά και άνθρωποι που συμμετείχαν σε εκείνο το καρναβάλι του 1988, θα πάρουν μέρος και στο σημερινό, προσαρμόζοντας την παράδοση σε στοιχεία του σήμερα. Στα στοιχεία αυτά που κάνουν τη ζωή μας όλο και πιο "μίζερη" αλλά ευτυχώς που υπάρχουν οι άνθρωποι αυτοί που συμμετέχουν σε κάθε προσπάθεια των συλλόγων που προσπαθούν να δώσουν μια νότα χαράς στον τόπο μας.
Ας βγάλουμε λοιπόν από το μυαλό μας κάθε κακεντρέχεια και ας δούμε τις προσπάθειες που γίνονται σήμερα. Άλλωστε δεν μπορεί να υπάρξει αναλογία με βάση ιστορικά δεδομένα αφού υπάρχουν πολλοί παράγοντες που δεν το ευνοούν.
Σαββιού Σταυρούλα

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...