25 Αυγ 2011

ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΤΑ ΠΑΡΑΛΙΑΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΣΤΟ ΦΑΛΗΡΑΚΙ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ

Εκτός συζητήσεων για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων κτισμάτων, όπως και από την αντίστοιχη που γίνεται για τα δημόσια κτήματα, φαίνεται πως βρίσκεται η υπόθεση που αφορά στ' ακίνητα της παραλιακής περιοχής Φαληρακίου. Τα ακίνητα (σπίτια, καταστήματα, οικόπεδα) βρίσκονται στην εκμετάλλευση συγκεκριμένων οικογενειών από την αρχή του περασμένου αιώνα κι όμως μέχρι σήμερα στο κτηματολόγιο εξακολουθούν να φαίνονται ως αιγιαλός, χωρίς μερίδες και ασφαλώς χωρίς ιδιοκτησίες.
Παρότι το θέμα είναι σοβαρό και «σέρνεται» ως εκκρεμότητα για τέσσερις γενεές, εν τούτοις ακόμα και σήμερα δεν έχει υπάρξει κάποια σοβαρή πρωτοβουλία προκειμένου να προωθηθεί η απαιτούμενη Νομοθετική Ρύθμιση. Πληροφορίες της «Δημοκρατικής» θέλουν τον βουλευτή κ. Γιώργο Κασσάρα να έχει προτείνει την εισαγωγή του συγκεκριμένου θέματος στην επικείμενη διαβούλευση που θα γίνει με θέμα τα δημόσια κτήματα. Αντίστοιχη πρωτοβουλία φαίνεται πως αναπτύσσει και ο βουλευτής Νίκος Ζωίδης, χωρίς ωστόσο, ούτε ο πρώτος, ούτε ο δεύτερος ν' αναλαμβάνουν συγκεκριμένη δέσμευση για το τελικό αποτέλεσμα.
Το πρόβλημα είναι πως ακόμα και οι φερόμενοι ως ιδιοκτήτες των συγκεκριμένων ακινήτων επιδεικνύουν αδιαφορία και έχουν εναποθέσει τη λύση του όλου θέματος στις πλάτες δύο - τριών ανθρώπων. Ουσιαστικά οι άνθρωποι αυτοί θέλουν ν' αποκτήσουν τα ακίνητα «αβρόχοις ποσίν».
Σημειώνεται πως τα παραλιακά ακίνητα Φαληρακίου επί δεκαετίες τυγχάνουν εκμετάλλευσης από συγκεκριμένες οικογένειες της περιοχής. Η εκμετάλλευση από τις συγκεκριμένες οικογένειες γίνεται από την περίοδο προ της δημιουργίας του κτηματολογίου (έτος 1927), όταν η όλη περιοχή ήταν βάλτος με καλαμιές. Ακόμα και στις δεκαετίες του '50 και του '60 όταν άρχισε το τουριστικό θαύμα της Ρόδου, η περιοχή του Φαληρακίου ήταν άγνωστη.
Το έτος 1973 το δικαστήριο αναγνώρισε στους ανθρώπους αυτούς το δικαίωμα της διεκδίκησης της κυριότητας των παραλιακών ακινήτων. Από τότε, μέχρι σήμερα ουδεμία, νεότερη εξέλιξη υπήρξε. Μόνον μια συνεχής πάλη των ανθρώπων αυτών για την αναγνώριση του δικαιώματός τους, όπως και μια συνεχής κοροϊδία για αποχαρακτηρισμό του αιγιαλού και αποτύπωση της πραγματικής εικόνας που επικρατεί στην περιοχή.

1 σχόλιο:

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ είπε...

οι βουλευτες μαλλον βρισκονται εκτος τοπου και χρονου............

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...