19 Σεπ 2008

ΠΛΑΣΤΑ ΕΥΡΩ ΣΤΟ ΦΑΛΗΡΑΚΙ

Οι κατηγορίες της κατοχής και διακίνησης πλαστών χαρτονομισμάτων και της συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό τη διακίνηση πλαστών χαρτονομισμάτων βαραίνουν τους Γεώργιο Ξυδούς του Aρτεμίου 37 ετών, κάτοικο Κερατσινίου Αττικής, έμπορο, Eλένη Aμπραχαμιάν –Ambrahamyan του Xαϊκάζ – Haykaz, 26 ετών, καθαρίστρια, υπήκοο Αρμενίας, κάτοικο Αθηνών και Natalia Soufalidi του Eugenio, 33 ετών, σερβιτόρα, υπήκοο Γεωργίας κάτοικο Αθηνών που συνελήφθησαν την 17η Σεπτεμβρίου 2008 και ώρα 23.50 μετά από οργανωμένη επιχείρηση αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου.
Την 16η και 17η Σεπτεμβρίου 2008 καταγγέλθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου και στο ΑΤ Ιαλυσού η ανεύρεση 5 πλαστών χαρτονομισμάτων των 100 ευρώ από επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο νησί και ξεκίνησαν άμεσα προανάκριση καθώς προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις ότι δραστηριοποιείται κύκλωμα στο νησί που «ξεπλένει» πλαστά χαρτονομίσματα.
Οι αστυνομικοί, όπως επεσήμανε χθες σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο Διοικητής της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου κ. Αντ. Βλαχάκης, συγκέντρωσαν πληροφορίες από παθόντες και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα πλαστά χαρτονομίσματα διακινούσαν οι δύο αλλοδαπές τις οποίες εντόπισαν στο Φαληράκι και τις προσήγαγαν.
Πραγματοποίησαν συγκεκριμένα έρευνα στο δωμάτιο που διέμεναν και βρήκαν επιμελώς κρυμμένα σε φάκελο κάτω από στρώμα κρεβατοκάμαρας 5 πλαστά χαρτονομίσματα των 100 ευρώ ενώ στην κατοχή της Γεωργιανής βρέθηκε το χρηματικό ποσό των 7.000 ευρώ που κατασχέθηκε ως προερχόμενο από τη διακίνηση – ξέπλυμα των πλαστών χαρτονομισμάτων.
Κατά την προανάκριση η δεύτερη δράστιδα ομολόγησε ότι διακινούσε μαζί με τη Γεωργιανή τα πλαστά χαρτονομίσματα των 100 ευρώ έναντι αμοιβής 8 ευρώ για λογαριασμό του πρώτου δράση.
Υποστήριξε συγκεκριμένα ότι είχε αφιχθεί στη Ρόδο μαζί με τη Γεωργιανή και μετέβαιναν σε διάφορα καταστήματα από τα οποία αγόραζαν προϊόντα αξίας 20 ευρώ περίπου και έδιναν τα ρέστα στον πρώτο δράστη ο οποίος είχε αναχωρήσει για την Αθήνα και επέστρεψε αεροπορικώς στη Ρόδο το ίδιο βράδυ.
Οι αστυνομικοί τον περίμεναν στο αεροδρόμιο Διαγόρας και τον συνέλαβαν.
Ο 37χρονος κράτησε αρνητική στάση και δεν θέλησε να συνεργαστεί με τις αρχές ενώ σε έρευνα που έγινε στο υπ’ αριθμ. PON 9122 αυτοκίνητο IXE αυτοκινήτου τα κλειδιά του οποίου κατείχε βρέθηκαν 22 πλαστά χαρτονομίσματα των 100 ευρώ.
Από την ίδια έρευνα προέκυψε ότι ο ημεδαπός και η υπήκοος Αρμενίας έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές της χώρας σε υποθέσεις διακίνησης πλαστών χαρτονομισμάτων.
Συγκεκριμένα συνελήφθησαν την 20η Ιουνίου 2006 στον Πόρο γιατί μετά από έρευνα βρέθηκαν στην κατοχή τους 25 πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ και την 8η Σεπτεμβρίου 2007 στη Νίκαια γιατί μετά από έρευνα βρέθηκαν να κατέχουν 20 πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ.
Από την προανάκριση προέκυψε εξάλλου ότι οι δύο πρώτοι δράστες την 15η Σεπτεμβρίου 2008 μετέβησαν στο κατάστημα τουριστικών ειδών του Kάλλα Σταύρου του Σάββα που βρίσκεται στον Θεολόγο Pόδου και η δεύτερη αγόρασε μια αντηλιακή κρέμα αξίας 16 Eυρώ πληρώνοντας με πλαστό χαρτονόμισμα των 100 Eυρώ
Tην ίδια ημέρα και περί ώρα 15:00 περίπου οι δύο αλλοδαπές μετέβησαν στο εστιατόριο του Φιλιππάκη Tσαμπίκου του Bασιλείου στο Φαληράκι Pόδου και αφού έφαγαν πλήρωσαν με πλαστό χαρτονόμισμα των 100 Eυρώ με το οποίο ο ανωτέρω εξόφλησε λογαριασμό της ΔEH τις πρωινές ώρες της 17-9-2008.
Tην 15η Σεπτεμβρίου 2008 και περί ώρα 12:00 περίπου η δεύτερη μετέβη στον υπαίθριο πάγκο της Kουτελλά Nεκταρίας του Eμμανουήλ στο Mαντράκι και αφού αγόρασε ένα αυτοκόλλητο τατουάζ πλήρωσε με το πλαστό χαρτονόμισμα των 100 ευρώ.
Tην 16η Σεπτεμβρίου 2008 και περί ώρα 14:30 η δεύτερη μετέβη στο φαρμακείο της Γιαλλούση Pόζα – Mαρίας του Γκουϊντο και αφού αγόρασε ένα περικάρπιο αξίας 24 ευρώ πλήρωσε με πλαστό χαρτονόμισμα των 100 ευρώ.
Όπως τόνισε ο κ. Βλαχάκης τα πλαστά χαρτονομίσματα είναι εξαιρετικά δύσκολο να εντοπιστούν από μη εκπαιδευμένο μάτι και θα αποσταλούν στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για τη διενέργεια σχετικής πραγματογνωμοσύνης.
Για την υπόθεση διενεργούνται συμπληρωματικές έρευνες προκειμένου να διαπιστωθεί η ταυτότητα του παραχαράκτη.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...