13 Οκτ 2008

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΛΑΔΙΚΟ

Μετά το τέλος της τουριστικής περιόδου, η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Νομαρχίας Δωδεκανήσου, σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς, οργανώνει μεγάλη επιχείρηση καθαρισμού των παραλιών, την ερχόμενη Κυριακή, 19 Οκτωβρίου.
Η δράση θα πραγματοποιηθεί σε παραλίες όπου έχουν επιβαρυνθεί με σκουπίδια καθ’ όλη διάρκεια του καλοκαιριού, με απώτερο στόχο να αποτραπεί η περαιτέρω ρύπανση – μόλυνση του θαλάσσιου περιβάλλοντος.
Είναι γεγονός, ότι μεγάλες ποσότητες απορριμμάτων καταλήγουν στη θάλασσα, με δυσμενείς συνέπειες για το περιβάλλον. Για το λόγο αυτό, έχει ζητηθεί και η συνδρομή των δυτών που δραστηριοποιούνται στη Ρόδο, έτσι ώστε να καθαριστούν, τόσο η παράκτια ζώνη, όσο και ο βυθός της θάλασσας.
Οι τοποθεσίες που έχουν επιλεγεί, με κύριο κριτήριο την ασφαλή κατάδυση των δυτών, είναι οι εξής: παραλία «Έλλη», Ζέφυρος, Λαδικό και παραλία Λίνδου.
Σε κάθε μία από αυτές, θα επιχειρήσουν τόσο σχολές δυτών με μπουκάλες και αυτοδύτες από διάφορους φορείς, όσο και εθελοντές οι οποίοι θα βοηθήσουν στον καθαρισμό της παράκτιας ζώνης.
Η συμμετοχή όλων κρίνεται απαραίτητη για την επίτευξη ενός τέτοιου στόχου.
Η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Νομαρχίας είναι στη διάθεση κάθε φορέα ο οποίος θέλει να συμμετέχει ή να ενημερωθεί για τις απαραίτητες διαδικασίες. Για περισσότερες πληροφορίες και δήλωση συμμετοχών, οι ενδιαφερόμενοι πολίτες και φορείς μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 22413-60525.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...