2 Οκτ 2008

ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ...

Συντελεστή δόμησης στον αιγιαλό προβλέπει σκανδαλώδης γνωμοδότηση του νομοθετικού τμήματος του ΥΠΕΧΩΔΕ στην περίπτωση των μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων!
Η γνωμοδότηση έγινε με αφορμή μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα, στο Λαγονήσι. Ο χώρος έχει μισθωθεί από την Εταιρία Τουριστικής Ανάπτυξης (ΕΤΑ ΑΕ).
Σύμφωνα με την επίμαχη γνωμοδότηση, ο συντελεστής δόμησης υπολογίζεται επί της συνολικής επιφάνειας, συμπεριλαμβανόμενου και του αιγιαλού, κάτι που ευθέως αμφισβητούν έγκυροι νομικοί κύκλοι.
Όπως δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο επίτιμος αντιπρόεδρος του πέμπτου τμήματος του ΣτΕ Μιχάλης Δεκλερης το κράτος στην προκείμενη περίπτωση συμπεριφέρεται ως ιδιοκτήτης παραλιακών οικοπέδων και ως επιχειρηματίας.
O κ. Δεκλερής πρόσθεσε ότι ο αιγιαλός αποτελεί κοινόχρηστο αγαθό και κάθε μεταβολή του χαρακτήρα του είναι αντισυνταγματική...

Σύμφωνα με πληροφορίες οι μεγαλοξενοδόχοι της περιοχής μας εξετάζουν τα νέα δεδόμενα και το αν μπορούν να κτίσουν νέες κλίνες. Αυτοί δεν θα αφήσουν ούτε άμμο στην παραλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...