3 Απρ 2009

"ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ" ΚΑΙ ΣΤΑ ΛΑΤΟΜΕΙΑ



Σήμερα το πρωί συνεργείο του τηλεοπτικού ΣΚΑΪ και συγκεκριμένα της εκπομπής "ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ" ανέβηκε στο βουνό Λούκα και τράβηξε πλάνα από τη λειτουργία των λατομείων σε δασική περιοχή.
Οι υπεύθυνοι των λατομείων αρνήθηκαν να μιλήσουν στην κάμερα, αλλά με πολύ ευγένεια εξήγησαν (εκτός κάμερας) ότι αυτός ο χώρος τους παραχωρήθηκε από το κράτος. Υποστήριξαν ότι δεν γίνεται ζημιά στα δέντρα και η μόνη ρύπανση που υπάρχει είναι οπτική. Μάλιστα είπαν ότι, σε αντίθεση με όσα έγιναν στα πρώην λατομεία Κοσκινού, στο λατομείο του Λούκα από τους επόμενους μήνες θα ξεκινήσει η αποκατάσταση του περιβάλλοντος με τη φύτευση δέντρων και φυτών.
Ό υπεύθυνος του blog και της εφημερίδας Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ Τάσος Κώστας, έκανε δηλώσεις στο συνεργείο του ΣΚΑΪ, καταγγέλοντας τη λειτουργία λατομείων σε δασική περιοχή σε μία εποχή που η Ρόδος δεν έχει πολλά δάση μετά τις περσινές καταστροφικές πυρκαγιές. "θα πρέπει να παρθεί πολιτική απόφαση και τα λατομεία να μεταφερθούν σε άλλη, μη δασική περιοχή".
Το θέμα αναμένεται να προβληθεί στην εκπομπή ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ σε 3 περίπου εβδομάδες, αμέσως μετά το ΠΑΣΧΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...