12 Μαΐ 2009

ΤΟ BLOG KAI ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

To blog αυτό βγήκε στον... αέρα πριν 15 μήνες με στόχο να καταγράψει όσα συμβαίνουν στο χωριό μας με στόχο να κρατήσει σε επαφή τους κατοίκους με εκείνους που για διάφορους λόγους ζουν στο εξωτερικό ή σε άλλες περιοχές της χώρας μας.
Στην πορεία με τα σχόλια και το... καφενείο δόθηκε η δυνατότητα σε όλους να γράφουν την άποψή τους, να στέλνουν χαιρετίσματα, να καυτηριάζουν και γενικότερα να υπάρχει ανταλλαγή σκέψεων...
Οπως έχετε παρατηρήσει τους τελευταίους μήνες οι πολιτικοί μας (και όχι μόνο) "ανακάλυψαν" το blog και προσπαθούν να το εκμεταλλευτούν για να περάσουν τις απόψεις τους και να παίξουν διάφορα παιχνίδια.
Το blog δε λέει όχι στην πολιτική. Λέει ναι, αλλά θα πρέπει όλοι να είναι προσεκτικοί, ώστε η ανωνυμία να μην οδηγεί σε ακρότητες και σε προσβολές προσωπικοτήτων.
Η ανωνυμία προσωπικά δεν με ενοχλεί, αρκεί να υπάρχει επίπεδο στις απόψεις.
Ένα απλό blog πέτυχε εκεί που έχουν αποτύχει οι πολιτικοί μας. Εχει δώσει φωνή σε όλους.
Αντίθετα οι πολιτικοί μας έχουν, με τον τρόπο τους, απαγορέψει στον κόσμο να εκφράζεται και να καταθέτει αντίθετες απόψεις. Εκαναν τον κόσμο να λέει "μη μιλάς και θα γίνεις κακός". Κάθε μικρή ή μεγάλη εξυπηρέτηση ανταλάσσεται με σιωπή.
Οι πολιτικοί μας τα τελευταία χρόνια έχουν κρυφτεί πίσω από την ισχύ του ΕΝΟΣ τη στιγμή που όπως φαίνεται από τα σχόλιά τους στο blog έχουν την ανάγκη να εκφραστούν, να διαφωνήσουν και να συγκρουστούν. Θα πρέπει όμως όλοι να αναρωτηθούν γιατί δεν εκφράζουν τις όποιες διαφωνίες τους δημόσια, ή στο δημοτικό συμβούλιο. Τι φοβούνται άραγε;
Ας συνεχιστεί λοιπόν μέσα από το blog ο διάλογος και η ανταλλαγή απόψεων...
Και επειδή για διάφορους λόγους αυτή η σελίδα δεν μπορεί να καλύψει όσα συμβαίνουν σε όλο το δήμο, ας βρουν οι πολιτικοί μας έναν τρόπο να μπορουν να εκφράζονται οι πολίτες των Καλυθιών, του Κοσκινού και της Ψίνθου. Ας μη φοβούνται την κριτική και τα εις βάρος τους σχόλια.
Ας κάνουν την υπέρβαση...

ΤΑΣΟΣ ΚΩΣΤΑΣ

5 σχόλια:

knos είπε...

Σκέψεις του Τάσου καθώς έγραφε το συγκεκριμένο: Καλά ειμαί και ο πρώτος,το blog μου γ...ει και δέρνει,όλοι γι αυτό μιλάνε-οι πολιτικοί παρατάνε συνεδριάσεις,δουλειές,γυναίκα,παιδιά για να πάνε στον υπολογιστή να γράψουν σχόλια (τα πιο πολλά χωρίς τόνους και ανορθόγραφα δυστυχώς) ...έχω γίνει ο Λαμπράκης των Καλυθιών...λέτε να βάλω τον "τόπο μας" στα 5 ευρώ?

Ανώνυμος είπε...

Μην εχεις παραπονο..Ολοι οι συγχωριανοι σου υποψηφιοι Δημαρχοι μυρτιες και βαγια σου στρωνουν για να κοσμησεις με την παρουσια σου τα ψηφοδελτια τους..Εχεις γινει ο ρυθμιστης των πολιτικων εξελιξεων..Κατι αντιστοιχο με το "ΠΟΝΤΙΚΙ"που λιγα φυλλα πουλαει,αλλα ολοι το σεβονται..Τωρα για τα υπολοιπα-που καλα κανεις και αναφερεις-θα τα πουμε επισημα και σοβαρα αυριο..EL-EL(Ηλ Ηλ)

Ανώνυμος είπε...

Γεννήθηκα στη Ρόδο το 1982 και με βαφτίσανε Κων/νο αλλά το βρήκα ψευτοκουλτουριάρικο και το άλλαξα σε Τζένη.Μου αρέσει ο Ψινάκης,ο βας-βας Παρασκευάς και ο Μπάτμαν. Όταν μεγαλώσω θέλω να γίνω παπάς γιατί έχει πολύ λούφα και σίγουρο μισθό.Ευχαριστώ.

Ανώνυμος είπε...

Ντίνο λάθος εκδότη διάλεξες... Είμαι ο Κοσκωτάς τα "χρυσά χρόνια" που έβγαζε τις 24 ΩΡΕΣ..

Τάσος

Ανώνυμος είπε...

Κατ αρχην ειμαι απο τους πολιτες που πιστευουν στην ελευθερια του λογου και της εκφρασης.Γι αυτο και και θεωρω θετικη την παρουσια του blog και τον διαλογο που γινεται,ασχετα αν καποιες φορες ξεφευγει απο τα θεμιτα πλαισια.Δεν νομιζω λοιπον πως οποιος γραφειθελει να παιξει και διαφορα πολιτικα παιχνιδια.ΠΛΑΚΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ..ΑΛΛΑ ΤΙΠΟΤΑ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ.
Διαφωνω για"κρυψιμο πισω απο την αρχη του ενος"Ο καθε Δημαρχος ειναι παντα ο Δημαρχος.Μηπως συμβαινει κατι διαφορετικο στο Δημο Ροδιων..Η στο Δημο Πεταλουδων.Οπως ειναι διαμορφωμενος ο θεσμος του Δημαρχου..παντα το μαχαιρι και το καρπουζι θα ειναι στα χερια του.Οσο για τις συγκρουσεις νομιζω πως και μεγαλες υπηρξαν και διαφωνιες εχουν επανειλλημενα καταγραφει.Αν το ζητουμενο ειναι η αποχωρηση και η παραιτηση..ευχαριστω αλλα προσωπικα δεν θα παρω..Ολοι μιλουν για Δημοκρατια αλλα απλα την θελουν απο τους αλλους.Κατα ποσο ειναι δημοκρατικο και πως βοηθα την συνενωση των κοινωνιων των χωριων μας..η νοοτροπια και η πολιτικη που ακολουθειται μεσα απο το blog πως εδω πρεπει να γραφουν μονο Καλυθενοι και πως σε αυτο τον Δημο πρεπει και ο επομενος Δημαρχος να ειναι απο το ιδιο χωριο..αραγε οι αλλες κοινωνιες που εβγαζαν μη χωριανο τους για Δημαρχο επι τρεις τετραετιες τι ηταν...
Κανεις δεν φοβαται την κριτικη και τα εις βαρος του σχολια..Ειμαι απο τους ελαχιστους που πολεμηθηκαν εντονα απο "μεσα" γιατι καποιοι φοβουνταν και φοβουνται την επομενη ημερα..Πολιτικοι κανουν ολοι..ακομη και οσοι γραφουν εδω.Ομως αν θελουμε να παει μπροστα αυτος ο Δημος ..αν θελουμε πραγματικα να γυρισει σελιδα..τοτε πρεπει να αλλαξουμε νοοτροπια και τροπο σκεψης.Και οχι φιλε Τασο να δρουμε τοπικιστικα..Να βγαινουμε και να γραφουμε αληθειες ολοι μας..Οχι αναλογα με το ποιος και απο που ειναι ο καθε προεδρος..και να ψηφιζουμε οσο γινεται αξιοκρατικα.χωρις τοπικισμους.Κατι που μονο στα Κοσκινου γινεται αφου μονο εδω ολοι οι υποψηφιοιπαιρνουν ψηφους..Ηλ Ηλ

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...