9 Ιαν 2010

ΛΥΤΡΩΣΗ ΣΤΟ 94' ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΜΗ




Σε θρίλερ εξελίχθηκε το πρώτο παιχνίδι του 2010 για τον Ερμή Καλυθιών και τον Άγιο Γεώργιο Μαλώνας. Το θρίλερ κατέληξε σε… όνειρο για τους γηπεδούχους Καλυθενούς και σε… εφιάλτη για τους φιλοξενούμενους Μαλωνίτες.
Ο Ερμής πανηγύρισε τη νίκη με γκολ του Μιχάλη Κυριαζή στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων. Οι λίγοι θεατές που βρέθηκαν, το απόγευμα του Σαββάτου, στο γήπεδο Καλυθιών έφυγαν ικανοποιημένοι, όχι από το θέαμα, αλλά από την εξέλιξη και την εναλλαγή συναισθημάτων.
Η διακοπή των εορτών επηρέασε την ομάδα του Στάθη Φαρμακίδη που παρουσιάστηκε με προβλήματα στο δημιουργικό τομέα και χρειάστηκε δόση τύχης στο φινάλε για να πανηγυρίσει το τρίποντο.
Από την άλλη ο Στέργος Παρδαλός είδε τους ποδοσφαιριστές του να είναι πολύ καλοί στο 1ο ημίχρονο, αλλά στην επανάληψη «φοβήθηκαν» και παρά το αριθμητικό πλεονέκτημα προτίμησαν να κυνηγήσουν την ισοπαλία με αποτέλεσμα να την… πατήσουν στο τέλος.

Καλές στιγμές και οι δύο στο 1ο ημίχρονο

Πριν το συγκλονιστικό φινάλε, έγιναν πολλά στο γήπεδο Καλυθιών.
Στο πρώτο εικοσάλεπτο ο Αγιος Γεώργιος αντιμετώπιζε στα ίσα τον αντίπαλό του.
Η πρώτη φάση του αγώνα σημειώθηκε στο 7’ όταν μακρινό σουτ του Λευτέρη Μαυρομούστακο πέρασε δίπλα από το κάθετο δοκάρι.
Ακολούθησε στο 15’ κλασική χαμένη ευκαιρία από τον Σοφολή Σκυλλαράκη που βρέθηκε στο ύψος του πέναλτι απέναντι από τον τερματοφύλακα Δημήτρη Καραγιάννη που κατάφερε να διώξει σε κόρνερ το επικίνδυνο πλασέ.
Αμέσως μετά σέντρα σουτ του Ματθαίου είχε κατάληξη το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Ερμή.
Κόντρα στη ροή του αγώνα ο Ερμής προηγήθηκε στο 24’ όταν ο Μαυρομούστακος έκλεψε την μπάλα από τον, μέχρι πέρσι συμπαίκτη του, Μακρυδημήτρη, πάσαρε στο Μανέττα και αυτός στον Μάκρα που από το αριστερό άκρο της μεγάλης περιοχής σούταρε εύστοχα στη δεξιά γωνία του τέρματος (1-0).
Ο σκόρερ απείλησε και στο 35’ αλλά η σέντρα σουτ που επιχείρησε εξουδετερώθηκε στο Γ’ από τον τερματοφύλακα Στεργιαννάκη.
Ευκαιρία για τον Ερμή και στο 37’ όταν μετά από σέντρα του δραστήριου Μάκρα η κεφαλιά του Μουτσοντέμι πέρασε άουτ.
Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με την ισοφάριση για τον Αγιο Γεώργιο. Στο 41’ ο Ματθαίος εκτέλεσε κόρνερ, ο Κατσούλης έπιασε γυριστή κεφαλιά στο 1ο δοκάρι και ο Χατζημανώλης με προβολή από το 2ο δοκάρι διαμόρφωσε το 1-1.

Χαμένο πέναλτι και κόκκινη κάρτα για τον Ερμή

Στην επανάληψη ο Ερμής είχε το πάνω χέρι παρότι έμεινε με παίκτη λιγότερο στο 52΄ όταν αποβλήθηκε με 2η κίτρινη κάρτα ο Στέργος Σταυρής για σκληρό μαρκάρισμα σε αντίπαλο.
Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα ο Ερμής είχε την υπεροχή και κέρδισε πέναλτι στο 62’ από μαρκάρισμα του Γεωργά στον Κυριαζή. Την εκτέλεσή του ανέλαβε ο Μαυρομούστακος που έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Στην συνέχεια της φάσης από κοντινή θέση η κεφαλιά του Μάκρα απομακρύνθηκε σε κόρνερ από τον Στεργιαννάκη.
Μετά το χαμένο πέναλτι, ο Αγιος Γεώργιος βγήκε από την άμυνά του και προσπάθησε να επιτεθεί.
Στο 70’ μετά την σέντρα του Κοτσίκου η προβολή του Χατζημανώλη δεν είχε ευτυχή κατάληξη.
Τα τελευταία λεπτά εξελίχθηκαν σε επιθετικό μονόλογο του Ερμή με πρωταγωνιστή τον Κυριαζή που απειλούσε με δυνατά σουτ.
Λίγο πριν το τελικό σφύριγμα ο Μαυρομούστακος επιτέθηκε από δεξιά και ενώ μπήκε στην περιοχή γύρισε στον Κυριαζή που ακολουθούσε και αυτός με σου στην κίνηση πέτυχε το 2-1 και χάθηκε στις αγκαλιές των συμπαικτών του που πανηγήρισαν έξαλλα, σε αντίθεση με τους παίκτες του Αγίου Γεωργίου που περίλυποι είδαν την προσπάθειά τους να τελειώνει χωρίς αντίκρυσμα.
Κορυφαίοι από τους νικητές οι σκόρερ Κυριαζής, Μάκρας, ενώ θετική παρουσία είχαν και οι Μουτσοντέμι, Μανέττας.
Από τους φιλοξενούμενους ξεχώρισαν οι Ματθαίος, Χατζημανώλης, Στεργιαννάκης.
Διαιτητές του αγώνα ήταν οι : Γουλάρας – Μίαρης – Παπαγιαννίδης (καλή παρουσία).
Ερμής : Καραγιάννης, Χατζηγεωργίου, Νικολός (57’ Βασιλόπουλος), Κατσιδώνης (72’ Καντής), Σταυρής, Κυριαζής, Μουτσοντέμι, Μανέττας, Μαυρομούστακος, Μάκρας, Κίτσος (80’ Γαλατάς)
Άγιος Γεώργιος : Στεργιαννάκης, Γιαννιού (62’ Χατζηνικόλας), Κ. Χατζηνικόλας, Σοφ. Σκυλλαράκης. Μακρηδημήτρης, Σαβ. Σκυλλαράκης, Χ. Σκυλλαράκης, Ματθαίος, Χ’Μανώλης, Κατσούλης (62΄ Κοτσίκος), Γεωργάς (87’ Σαρικάς).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...