6 Απρ 2010

ΚΑΝΑΔΑΣ: ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΧΩΡΑ


Εικόνες από το Εντμοντον, τη βιομηχανική πόλη με το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο του Καναδά. Επίσης εικόνες από τις τεράστιες παγωμένες εκτάσεις (φάρμες), το ατελείωτο χιόνι, τις παγωμένες λίμνες στις οποίες μπορείς και να περπατήσεις και να ψαρέψεις, αλλά και να οδηγήσεις ειδικές μηχανές!

Βόλτα σε γειτονιά του Windsor, μία μικρή πόλη στα σύνορα Καναδά-ΗΠΑ όπου κατοικούν πολλές οικογένειες με καταγωγή από τις Καλυθιές. Στις γειτονιές του Καναδά, στα σπίτια απουζιάζουν κάγκελα και διαχωριστικά τοιχία. Σκουπίδια δεν υπάρχουν πουθενά αφού οι κάτοικοι βγάζουν τους κάδους συγκεκριμένες ώρες και ημέρες. Σε αυτές τις γειτονιές έγινε άριστη εφαρμογή πολεοδομικού σχεδιασμού και οι ιδιοκτήτες των κτιρίων έχουν την ευθύνη καθαριότητας ακόμη και των πεζοδρομίων.

Ο αθλητισμός είναι αληθινή διασκέδαση για όλες τις οικογένειες. Αγώνας χόκεϊ στον πάγο στην πόλη Windsor και αγώνας μπάσκετ (NBA Raptors-Nicks) στην πόλη Τορόντο με το μάρκετινγκ να κυριαρχεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...