29 Ιαν 2011

ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ






















Από την Πρωτοχρονιά του 1997 είχε να βρέξει τόσο πολύ στις Καλυθιές με αποτέλεσμα οι καταστροφές να είναι πολύ μεγάλες. Την Παρασκευή έβρεχε από το νωρίς το πρωί αλλά η ένταση κορυφώθηκε στις 4 το απόγευμα και η καταιγίδα κράτησε 7 ώρες. Ολα τα ποτάμια ξεχείλησαν και τα νερά μπήκαν σε σπίτια και επιχειρήσεις. Σχεδόν παντού σημειώθηκαν κατολισθήσεις και οι δρόμοι γέμισαν λάσπες και πέτρες. Οι βλάβες στο δίκτυο ύδρευσης ήταν πολλαπλές με αποτέλεσμα να αδειάσουν οι δεξαμενές αποθήκευσης νερού και να σημειωθούν πολύωρες διακοπές.
Τα περισσότερα προβλήματα παρουσιάστηκαν στην περιοχή Τραουνού όπου εξαιτίας των μεγάλων ποσοτήτων νερού και των έργων στη Ρόδου-Λίνδου ο ποταμός Ποτός μεγάλωσε πολλά μέτρα και σκόρπισε τρόμο στους κατοίκους. Η παραλία Τραουνού γέμισε ξύλα και σκουπίδια ενώ χθες βράδυ όλος ο κάμπος πριν και μετά την Ε-Ο. ήταν λίμνη με το νερό να πλησιάζει τα δύο μέτρα.
Πίσω από το δημαρχείο στις Καλυθιές σημειώθηκε κατολίσθηση με αποτέλεσμα σπίτια να κινδυνεύουν άμεσα. Τα χώματα μπήκαν σε οικίες κάτω από το δημαρχείο.
Σπίτια πλημμύρισαν στις περιοχές Πολυκατοικίες Φαληράκι, Οριον Φαληράκι, Τραουνού, νέο δημοτικό σχολείο Καλυθιών.
Από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα αφού σε πολλές περιπτώσεις οι κάτοικοι αναγκάστηκαν να βγουν από τα παράθυρα για να γλιτώσουν.
Τα συνεργεία του δήμου δουλεύαν από τις 10.00 το βράδυ και μέχρι αργά το μεσημέρι για να αποκαταστήσουν τις ζημιές στους δρόμους.
Ολο το νησί κυρήχτηκε σε κατάσταση έκτακτη ανάγκης με τις ζημιές να είναι τεράστιες σε Αφάντου-Αρχάγγελο. Οσοι υπόστησαν ζημιές θα αποζημιωθούν από το κράτος αφού υποβάλουν στο δήμο σχετικές αιτήσεις προσκομίζοντας φωτογραφίες.

4 σχόλια:

Κωστής είπε...

Βλέποντας τα κακά που γίνονται παγκόσμια και χαρακτηρίζονται "ακραία καιρικά φαινόμενα",σκέφτομαι μήπως είναι η αρχή μιας κλιματολογικής αλλαγής. Προσωπικά αυτό πιστεύω.Άποψη την οποία,βέβαια, δεν μπορώ να τεκμηριώσω,ως μη ειδικός.
Νομίζω, ταπεινή μου γνώμη,ότι πρέπει οι ειδικοί επιστήμονες να μας πουν την αλήθεια για τη διαμόρφωση-εξέλιξη του κλίματος τα προσεχή είκοσι -τριάντα χρόνια,ούτως ώστε να προσαρμοστούμε έγκαιρα άνθρωποι και αρχές .

Ανώνυμος είπε...

Δυο είναι τα αέρια του συντελουν στην δημιουργεια του φαινομενου του θερμοκηπιου, το διοξειδιο του ανθρακα (CO2) και οι υδρατμοι. Οσο αυξάνεται το πρωτο πιστευεται οτι αυξανεται και το δευτερο. Αρα θα παρατηρηται συνεχομενη αυξηση της θερμοκρασιας οσο δεν μειωνουμε τις εκπομπες του CO2 και οσο μειωνουμε τους παραγοντες, δαση, που συντελουν στη μειωση των ποσοτητων του. Προσωπικα πιστεύω πως αλλος ένας παραγοντας, και ισως ο πιο σοβαρος, είναι η αύξηση της εκπεμπομενης από τον Ήλιο ακτινοβολιας. Για αυτό δυστηχως δεν μπορουμε να κανουμε απολυτος τιποτα.

Ανώνυμος είπε...

TA ERGA POY EXOYN KANI STO KINIMATOGRAFO DINOYN TIN APANTISI PLIMIRES,FOTIES,PAGETONES ERXONTE PIRAME MIA GEYSI APO AYTA 8A EXOYM SIXNA TETIA FENOMENA NA KANETE KALES KATASKEBES KAI OSI KANETE SPITIA KONTA SE POTAMOYS H GENIKA NA TA KANETE IPERIPSOMENA TELIOSAN TA ASTIA,NA KANETE EFEDRIES SE NERO REYMA,8ERMANSI TROFI PAME GIA POLLA AKREA FENOMENA,MIN PERIMENETE APO KAPIOYS NA SAS POYN TIN ALI8IA KAI OTAN GINONTE TETIA NA MIN KIKLOFORA EXO META TO TELOS TIS KATASTROFIS NA BGENETE KAI PALI ME PROSOXI,POTE TO IPEDAFOS DEN XERIS TI EXEI APO KATO.NA PROSEXETE.P.K

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΑΠ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΑΚΡΑΙΑ ΜΥΑΛΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥ ΝΑ ΚΑΜΟΥ ΜΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ .

ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΙΣ ΚΩΛΟΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΧΟΛΙΓΟΥΤ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΜΝΟΥ ΤΙΠΟΤΙΣ ΑΛΛΟ ΑΠ ΤΟ ΝΑ ΔΕΙΧΝΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ.. Ε ΔΕ ΘΕΛΕΙ Κ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΟΡΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΟΠΑΡΑΔΟΤΗ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΟΣ.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΝΑΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΕΧΕΙ ΑΓΡΙΕΨΕΙ ΚΑΥΣΩΝΕΣ - ΠΛΥΜΗΡΕΣ ΑΛΛΑ ΩΣ ΕΚΕΙ ΔΕ ΦΤΑΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΠΟΥ

α) ΜΠΑΖΟΖΑ ΤΑ ΖΩΑ ΤΑ ΡΕΜΑΤΑ ΜΕ ΤΑ ΜΠΕΤΟΝΟΣΠΙΤΑ ΤΟΥΣ

β) ΧΤΙΖΟΥ ΜΕ ΣΤΟΥΣ ΞΕΡΟΠΟΤΑΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΖΕΙΜΩΝΑ ΤΟΥΣ ΧΩΝΕΙ Ο ΧΕΙΜΑΡΟΣ

γ) ΠΟΥ ΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΧΕΙ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ Ο,ΤΙ ΝΕΟ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΠΛΥΜΙΡΙΖΟΥ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ

δ) ΠΟΥ ΤΑ ΦΡΕΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ 99% ΠΑΝΤΑ ΦΡΑΜΜΕΝΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΑΠ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ Κ ΔΕ ΕΧΙ ΠΟΥ ΝΑ ΦΥΕΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΒΡΟΧΗΣ

ε) ΠΟΥ ΕΝΩ ΒΡΕΧΕΙ ΕΣΥ ΠΑΣ ΜΕ ΤΗ ΜΠΟΡΣΕ ΚΑΙ ΤΑ 6 επι 16 ΣΟΥ ΝΑ ΔΙΑΣΧΙΖΕΙΣ ΤΑ ΠΟΤΑΜΙΑ

...ΕΞΑΛΛΟΥ ΤΕΦΩΝΕΣ ΕΚΑΜΝΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ ΑΛΛΑ ΤΟΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΚΟΥΤΣΙ ΜΑΡΙΑ ΚΙΝΗΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΜΕ ΚΑΜΕΡΑ ΚΑΙ ΨΗΦΙΑΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΦΚΑΛΟΥ - ΑΣΕ ΠΟΥ ΟΙ ΓΗΡΑΙΟΤΕΡΟΙ ΔΕΝ ΕΓΝΩΡΙΖΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΥΝΝΕΦΩΣ ΚΑΙ ΤΥΦΩΝΩΣ

ΟΠΟΤΕ ..KOYΛΑΡΕΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣΥΓΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝ ΑΠ ΟΛΑ

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...