9 Μαρ 2011

"ΚΑΥΓΑΣ" ΙΑΤΡΙΔΗ-ΣΤΑΥΡΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΥΤΑ


Έντονη λογομαχία είχαν το βράδυ της Τρίτης στο πρώην δημαρχεί Καλλιθέας ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Καλυθιών Μιχάλης Σταυρής και ο πρώην δήμαρχος Γιάννης Ιατρίδης.
Παρουσία του νυν δημάρχου Ροδίων Στάθη Κουσουρνά, ο Γιάννης Ιατρίδης κατηγόρησε τον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου Καλυθιών Μιχάλη Σταυρή ότι "πήρε στην πλάτη του ένα ολόκληρο χωριό και ψήφισε υπέρ της δημιουργίας νέου κυττάρου ΧΥΤΑ στην περιοχή Τσαϊρι, σε σημείο που είναι εντός των γαιών Καλυθιών".
Σύμφωνα με τον Γιάννη Ιατρίδη ο Μιχάλης Σταυρής όφειλε να συγκαλέσει τοπικό συμβούλιο και όχι να πάρει μόνος του την πρωτοβουλία να ψηφίσει υπέρ της δημιουργίας νέου κυττάρου ΧΥΤΑ.
Επίσης τον κατηγόρησε ότι δεν γνωρίζει το θέμα και ότι δεν ζήτησε συμβουλές από άτομα που γνωρίζουν την υπόθεση.
Από την πλευρά του ο Μιχάλης Σταυρής δικαιολογήθηκε ότι δεν υπήρχε εισηγητική έκθεση στο δημοτικό συμβούλιο και εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στον νέο δήμαρχο Στάθη Κουσουρνά γι' αυτό ψήφισε υπέρ της κατασκευής νέου κυττάρου για σκουπίδια εντός των γαιών Καλυθιών .
Πάντως παράπονα για την στάση του Μιχάλη Σταυρή που δεν συγκάλεσε, ως όφειλε, τοπικό συμβούλιο για το θέμα του ΧΥΤΑ εξέφρασαν και τα μέλη της τοπικής αντιπολίτευσης που τον κατηγορούν ότι διοικεί χωρίς να τους ενημερώνει. Το εντυπωσιακό είναι ότι "άγνοια" δήλωσαν για την στάση του προέδρου και μέλη της τοπικής πλειοψηφίας!
Στο τέλος της χθεσινοβραδυνής συνάντησης ο Γιάννης Ιατρίδης απείλησε ότι θα στείλει έγγραφο στον εισαγγελέα για να κλείσει ο δρόμος που οδηγεί στον ΧΥΤΑ στο Τσαϊρι επειδή δεν υπάρχει εγκεκριμένος κόμβος κυκλοφορίας. Σύμφωνα με τον πρώην δήμαρχο όταν έγινε η συμφωνία για τη δημιουργία του ΧΥΤΑ στην μελέτη υπήρχε άνοιγμα δρόμου από την περιοχή των Τρεις και όχι από τη λεωφόρο Τσαϊρι. Σε παρατήρηση γιατί τόσα χρόνια δεν προχώρησε σε κλείσιμο του δρόμου ο Γιάννης Ιατρίδης υποστήριξε "περίμενα να προχωρήσουν οι διαδικασίες για κατασκευή ΧΥΤΑ στη Νότια Ρόδο αλλά τώρα βλέπω ότι η νέα δημοτική αρχή έχει σκοπό να μεγαλώσει τον νυν ΧΥΤΑ στο Τσαϊρι. Με μία προσφυγή το έργο θα ακυρωθεί αφού υπάρχει απόφαση του Δασαρχείου για δασική έκταση".

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μιχάλη μη μασάς
Ποιος είναι αυτός και τι θεσμικό ρόλο έχει;
Ανέβασε και εσύ τη φωνή σου.
Εσένα ψήφισε ο λαός για δήμαρχο.

Ανώνυμος είπε...

Άσε ρε τα σάπια, όταν έδωσες την άδεια στους ΡΟΔΊΤΕΣ ,τότε να πετάνε τα σκουπίδια στου Λούκα το Βουνό ρώτησες κανένα Καλυθενό ή Κοσκινιάτη?Μπορεί ο Μιχάλης να είναι άπειρος αλλά άλλοι κάνανε τα εγ.......

Ανώνυμος είπε...

afist6e tis sigrisis metaxi tou nun kai tou proin oti einai kalo gia ton topo masprepei na to epikrotoume.to neo sumvoulio gia arxi exei kani polla mikra alla kala gia to xorio mas alla to na psifisoume na perasi o xyta apo to faliraKI EINAI OTI XEIROTERO GIA TON TOPO MAS. H PARALIA (TO MONO KALO POU EXOUME GIA KRAXTI )THA EXAFANIS6TI . GIATO OLOI MAS AS ANOIKSOUME TA MATIA MAS GIA TO KALO TOU TOPOU

Ανώνυμος είπε...

nai re file na ipsosi tin foni tou alla gia kalo tou topou tou ...kapia pragmata exoun ta 8etika tous kai kapia ta arnitika....ftani poia ...prepi na gnorizis poli kala ti ofelos 8a exeis an dimiourgisoume kai deuteri monada xita stin perioxi mas...giati na sikosoume emeis auto to varos ......ipame na alaksoume kai na valoume kapoious an8ropous gnostikous....alla oxi paidakia ...na di o kirios stauris tin sinferi ston topo tou alla na min kitazi tin parti tou ..o kirios kousournas xestike an meta apo merika xronia 8a pe8enoun oloi i kali8eni kai koskiniates apo tis arosties .....einai sos to 8ema auto..

Ανώνυμος είπε...

Αν ο κ.Ιατριδης σκεφτοταν το καλο αυτο του τοπου καθως και την¨ΙΣΤΕΡΟΦΗΜΙΑ¨του οπως ανεφερε πριν λιγο καιρο τοτε ας μας απαντηση γιατι εχουμε :
-τα λατομεια
-το εργοστασιο πισσας
-τους σωληνες αμιαντου στο δικτυο υδρευσης
-την χωματερη στη φραγκα και πολλα αλλα στην περιοχη μας???!!!
Εκτος αν απεκτησε "τωρα"οικολογικη συνειδηση!!!
Στο χωριο μας οποια οικογενεια κι' αν ρωτησεις εχει ή ειχε και καποιο αρρωστο με καρκινο...κατι που σε αλλα χωρια ειναι πιο σπανιο!!!
ΑΣ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!

Ανώνυμος είπε...

ton kyrio prin dhimarxo na ton seveste kyroi kalitheni otan eitane dhimarxos ton glyfate tora eginai o lykos?////////////

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...