16 Μαρ 2011

Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΤΟΥ ΓΚΟΛΦ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΕΦΙΑΛΤΗΣ

Η Σοφία Παπαϊωάννου από την εκπομπή "ΝΕΟΙ ΦΑΚΕΛΛΟΙ" της τηλεόρασης ΣΚΑΪ ταξίδεψε στην περιοχή Αφάντου στην Ρόδο μια κρατική έκταση 1800 στρεμμάτων που απαλλοτριώθηκε πριν από 35 χρόνια για να γίνει μεγάλο θέρετρο με ξενοδοχεία, γήπεδα γκολφ, εστιατόρια και πισίνες. Η κάμερα των Νέων Φακέλων καταγράφει την αποκαρδιωτική εγκατάλειψη του χώρου με κτίρια, ξενοδοχεία και εγκαταστάσεις που χτίστηκαν και τώρα ρημάζουν. Την ίδια στιγμή καταγράφεται η ιστορία του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, οι προτάσεις αξιοποίησης που δεν προχώρησαν ποτέ αλλά και τα νέα επενδυτικά σχέδια του Κατάρ. Στην Σοφία Παπαϊωάννου μιλούν ο Υπουργός Επικρατείας Χάρης Παμπούκη, ο προηγούμενος υπουργός που είχε προσπαθήσει να έρθει σε συμφωνία με το Κατάρ Κωστής Χατζηδάκης, και ο Πρόεδρος του Invest in Greece Αρ. Συγγρός, συνδικαλιστές αλλά και πρώην Δήμαρχοι της Αφάντου, κάτοικοι της περιοχής που διεκδικούν την περιουσία τους και ο Δήμαρχος Ελληνικού.
Να σημειωθεί ότι το 30% της έκτασης που θα παραδοθεί για αξιοποίηση ανήκει στα διοικητικά όρια της πρώην κοινότητας Καλυθιών και εκτίνεται μέχρι τον ποταμό στην παραλία Τραουνού και στον αρχαιολογικό χώρο Ερημόκαστρο.
Δείτε το ρεπορτάζ στην παρακάτω διεύθυνση:
http://folders.skai.gr/main/theme?locale=el&id=192

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...