13 Ιουν 2011

ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ

Τα βασικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Βρετανοί τουρίστες κατά τη διάρκεια των διακοπών τους στη Ρόδο με κυρίαρχο αυτό της ασφάλειάς τους, αλλά και το θέμα της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου, ήταν το αντικείμενο της συνάντησης που είχε με τον αντιδήμαρχο Ρόδου υπεύθυνο σε θέματα τουρισμού Μανώλη Καμπουρόπουλο η γενική Πρόξενος της Βρετανίας σε Ελλάδα και Κύπρο Alison Beckett, κατά την εθιμοτυπική της επίσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο Δημαρχιακό Μέγαρο.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην ανάγκη περισσότερης αστυνόμευσης στο Φαληράκι κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου μετά τα έκτροπα που σημειώθηκαν από τη συμπεριφορά νεαρών Άγγλων τουριστών, τα τελευταία χρόνια. Ο κ. Καμπουρόπουλος διαβεβαίωσε την πρόξενο ότι η δημοτική αρχή με τη βοήθεια της δημοτικής αστυνομίας και σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία έχουν επιληφθεί του θέματος.
Η κ. Beckett, η οποία σημειωτέον έχει επισκεφθεί κι άλλες φορές τη Ρόδο, συζήτησε και για το θέμα επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου στο νησί μας κατά τους μήνες Μάρτιο και Νοέμβριο ζήτημα που όπως επεσήμανε ενδιαφέρει πολλούς Άγγλους πολίτες λόγω και του ιδανικού κλίματος της περιοχής μας.
Θετική, εγκάρδια και φιλική χαρακτηρίσθηκε και από τις δύο πλευρές η συνάντηση, αφού ετέθησαν και άλλα ζητήματα όπως η λειτουργία του δήμου υπό τη νέα του μορφή ως «καλλικρατικός δήμος». Η συνάντηση έκλεισε με την ανταλλαγή δώρων εκατέρωθεν.
Σημειώνεται ότι η γενική πρόξενος της Αγγλίας πραγματοποίησε εθιμοτυπική επίσκεψη και στην Περιφέρεια και είχε συνεργασία με τον αντιπεριφερειάρχη κ. Φ. Χατζηδιάκο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...