30 Νοε 2011
ΜΙΚΡΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΟ ΕΛΑΙΟΥΡΓΕΙΟ
Πόλο έλξης για μικρούς και μεγάλους αποτελεί αυτές τις ημέρες το ελαιουργείο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Καλυθιών. Οι μεγάλοι το επισκέπτονται για να μετατρέψουν τις ελιές σε λάδι και οι μικροί για να μάθουν τη διαδικασία.
Καθημερινά στο ελαιουργείο πάνε μαθητές από σχολεία του νησιού και μαζί με τους εκπαιδευτικούς μαθαίνουν από κοντά πως ο καρπός της ελιάς μετατρέπεται σε λάδι. Σήμερα το ελαιουργείο επισκέφτηκαν οι μαθητές του 13ου δημοτικού σχολείου της πόλεως Ρόδου και τα πιτσιρίκια του Βρεφονηπιακού Σταθμού Καλυθιών - Φαληρακίου.
Μετά το τέλος της εκπαιδευτικής ενημέρωσης οι μαθητές απόλαυσαν "περεκαφτή", δηλαδή ψημένο ψωμί στο οποίο απλώνεται φρεσκότατο ζεστό λάδι.
Φέτος στο ελαιουργείο Καλυθιών υπάρχει ένα μεγάλο βαρέλι στο οποίο συγκεντρώνεται λάδι προκειμένου να πουληθεί και να προκύψουν έσοδα για τη φιλαρμονική των Καλυθιών μια και ο "άφραγκος" ενιαίος δήμος αδιαφορεί για την τύχη της. Καλό είναι να βοηθήσουμε όλοι ώστε η φιλαρμονική μας να μείνει ζωντανή.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ
Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...
-
Με την κοπή βασιλόπιτας και ομιλίες ξεκίνησε στο κτίριο της Δημοτικής Κοινότητας Καλυθιών η νέα πενταετία διοίκησης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση...
-
Μετά την κατάθεση των υποψηφιοτήτων ξεκίνησε η μάχη για την εκλογή Δημάρχου Ρόδου με τις πρώτες εκλογές να είναι στις 8 Οκτωβρίου ενώ αν ο π...
-
Η παράδοση των Καλυθιών στην Ιεροσύνη συνεχίζεται καθώς αύριο ξεκινάει ο υπέροχος δρόμος που επέλεξε να ακολουθήσει ο Σάββας Σωτηράκης, ιερο...
1 σχόλιο:
"Το ψωμίμ που ψήναμεν στα κάρβουνα και το βουτούσαμεν στο φρέσκολ λάι,ελέαμέν το περικαφτή"
Δημοσίευση σχολίου