10 Ιαν 2012

ΣΤΟ ΑΡΧΕΙΟ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΙΑΤΡΙΔΗ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΟ WWW.RODOSALARM.GR
 Επεσαν στο κενό οι συκοφαντίες για τη Μίκα Ιατρίδη
Ο εισαγγελέας έβαλε στο αρχείο την υπόθεση
- Απέτυχαν τα σχέδια για την πολιτική εξόντωσή της. Σ
τόχευαν μέχρι και σε αποκλεισμό της από τις εκλογές!

 Στο αρχείο τίθεται η υπόθεση του διορισμού της κ. Μίκας Ιατρίδη στην κοινότητα Καλυθιών. Μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση, την οποία διενήργησε προσωπικά ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ρόδου, κ. Κωνσταντίνος Μπούτσικος έπειτα από σχετική παραγγελία Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, δεν προέκυψε ότι τελέσθηκαν ποινικά αδικήματα.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, από τις καταθέσεις που ελήφθησαν και από τα έγγραφα που κατατέθηκαν από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στον Εισαγγελέα, προέκυψε ότι η πρόσληψη της κ. Ιατρίδη έγινε βάσει του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων που ίσχυε τότε.
Συγκεκριμένα προέκυψε ότι οι προσλήψεις έγιναν, δυνάμει δύο υπουργικών αποφάσεων που το 1996 και 1997 από τους τότε υπουργό Εσωτερικών κ. Ακη Τσοχατζόπουλο και υφυπουργό κ. Λ. Παπαδήμα, έγιναν δύο προσλήψεις της Βουλευτή.
Μάλιστα η πρόσληψη της το 1998 με σύμβαση έργου στην κοινότητα Καλυθιών και η μετάταξή της το 2000 στο Δήμο Ιαλυσού δημοσιεύθηκαν στο ΦΕΚ.
Όπως είναι γνωστό, οι καταγγελίες έγιναν στο τέλος του καλοκαιριού από τον πρώην δημοτικό σύμβουλο Καλλιθέας κ. Αναστάσιο Αναστασά σύμφωνα με τις οποίες η κ. Ιατρίδη είχε προσληφθεί …παράνομα στην κοινότητα Καλυθιών όταν κοινοτάρχης ήταν ο πατέρας της!..
Από την πλευρά της η κ. Ιατρίδη είχε διαψεύσει τις καταγγελίες, υποστηρίζοντας ότι είχε προσληφθεί στην κοινότητα, χωρίς όμως να αμείβεται (από την προκαταρκτική προέκυψε ότι όντως δεν πληρωνόταν).
 Στη συνέχεια, ο φάκελος με τις καταγγελίες για το διορισμό της κυρίας Ιατρίδη διαβιβάστηκε στον δήμαρχο Ρόδου κ. Κουσουρνά. Ο κ. Κουσουρνάς έστειλε το φάκελο στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου και στο Γενικό Γραμματέα της κ. Φώτη Χατζημιχάλη, που έδωσε με τη σειρά του εντολή στις υπηρεσίες του σε Ρόδο και Πειραιά να διερευνήσουν άμεσα την υπόθεση και να εισηγηθούν, προκειμένου ο ίδιος να προχωρήσει στις προβλεπόμενες από το νόμο ενέργειες.
 Μετά από το θόρυβο που προκλήθηκε γύρω από την υπόθεση, παρενέβη ο αντεισαγγελέας Εφετών, ο οποίος ζήτησε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.
Η δικογραφία θα διαβιβασθεί στον Εισαγγελέα Εφετών Δωδεκανήσου, ο οποίος θα αποφασίσει αν θα μπει οριστικά η υπόθεση στο αρχείο ή αν θα πρέπει να ερευνηθούν κάποια συγκεκριμένα θέματα, αν και κάτι τέτοιο δεν θεωρείται πιθανό.
ΜΕΤΑ την εξέλιξη αυτή οι εξ αρχής προφανείς συκοφαντικές καταγγελίες πέφτουν με πάταγο στο κενό, οι δε συκοφάντες βρίσκονται απόλυτα εκτεθειμένοι – όπως εκτεθειμένοι βρίσκονται και όσοι κρύβονταν πίσω από την ίδια υπόθεση, που όπως όλα δείχνουν, αποσκοπούσε στην πολιτική εξουδετέρωση της κ. Μίκας Ιατρίδη, προκειμένου να καταλάβουν, στις προσεχείς εκλογές, τη θέση της:
Ηταν δηλαδή μια διακομματική διαπλοκή, που ατυχώς για τους εμπνευστές της κατέρρευσε και έπεσε στο κενό.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

σιγά που θα δε θα την εβγαζε λάδι

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...