24 Φεβ 2012

ΣΗΚΩΣΑΝ ΧΡΗΜΑΤΟΚΙΒΩΤΙΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ








Θρασύτατοι ληστές τα ξημερώματα της Παρασκευής εισέβαλαν στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου στο Φαληράκι και κατάφεραν να αποσπάσουν το χρηματοκιβώτιο που φυλασσόταν τα έσοδα.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών οι ληστές που ήταν περισσότεροι από δύο μπήκαν από παράθυρο που βρίσκεται ψηλά στο ιερό της εκκλησίας αφού πρώτα είχαν κόψει το καλώδιο παροχής ρεύματος ώστε να απενεργοποιηθεί ο συναγερμός. Μάλιστα άναψαν ένα καντήλι πιθανότατα για να μπορούν να βλέπουν στο σκοτάδι.
Στην συνέχεια εντόπισαν το χρηματοκιβώτιο βάρους ενός τόνου και το αφαίρεσαν παρότι υπήρχε προστατευτικό σίδερο που είχε τοποθετηθεί μετά από προηγούμενη απόπειρα ληστείας.
Πιθανότατα με καροτσάκι μεταφοράς ποτών οδήγησαν το χρηματοκιβώτιο στην πίσω αυλή της εκκλησίας σπάζοντας μάρμαρα έξω από την πλαϊνή πόρτα. Η αστυνομία εκτιμά πως οι δράστες είχαν κλούβα ή μεγάλο αγροτική κατά τη διαφυγή τους.
Η αστυνομία εκτιμά πως είναι η ίδια σπείρα που αποπειράθηκε να διαρρήξει και άλλες εκκλησίες στο νησί. Πάντως οι δράστες έκαναν το λάθος να αφήσουν πίσω τους έναν σκούφο που σίγουρα θα αξιοποιηθεί από τους αστυνομικούς, ενώ στον χώρο της πίσω αυλής βρέθηκε ένα κομμάτι πλαστικό αυτοκινήτου που επίσης παραδόθηκε στις αρχές ασφαλείας.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι κινήσεις των δραστών καταγράφηκαν από την κάμερα ασφαλείας της Εμπορικής τράπεζα που βρίσκεται απέναντι από τον Ιερό Ναό.
Σύμφωνα με τον Πάτερ Γεώργιο το χρηματοκιβώτιο δεν πρέπει να είχε περισσότερα από 1.000 ευρώ αφού είχε ανοιχτεί στις αρχές Φεβρουαρίου.
Οι υλικές ζημιές ανέρχονται περίπου στις 5.000 χιλιάδες ευρώ αφού πρέπει να αγοραστεί νέο χρηματοκιβώτιο και να τοποθετηθεί νέο σύστημα συναγερμου.
Να σημειωθεί ότι απόπειρα αφαίρεσης του χρηματοκιβωτίου είχε γίνει στον Αγιο Νεκτάριο και πριν τα Χριστούγεννα χωρίς οι δράστες να πετύχουν τον στόχο τους.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

O σκούφος πως θα αξιοποιηθεί από τους αστυνομικούς;
Θα τον φοράνε εναλάξ τα όργανα για να μην κρυώνουν;

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...