17 Μαΐ 2012

ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ ΣΕ ΑΝΥΠΟΛΗΨΙΑ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ


Πριν λίγες ημέρες δύο τσιγγάνες με μαντήλες στο κεφάλι και πολύχρωμες φούστες, με τη μέθοδο της παρενόχλησης μπήκαν σε μαγαζί στις Καλυθιές και έκλεψαν από το ταμείο 350 ευρώ.
 Η αστυνομία άργησε να έρθει με αποτέλεσμα οι τσιγγάνες να τρέξουν και να χαθούν στα σοκάκια του χωριού. Πριν την ληστεία γύρναγαν σε όλα τα μαγαζιά και, δήθεν, ρωτούσαν για σπίτια που ενοικιάζονται.
Υπάρχουν επίσης πολλές καταγγελίες ότι τσιγγάνοι μπαίνουν σε σπίτια που μένουν μόνοι ηλίκιωμένοι και προσπαθούν να κλέψουν χρήματα και άλλα αντικείμενα.
Δυστυχώς η κατάσταση στο χωριό έχει γίνει ανεξέλεγκτη αφού οι ιδιοκτήτες σπιτιών τα νοικιάζουν σε κάθε καρυδιάς, άγνωστο καρύδι!
 Εχουν μάθει πως εδώ είμαστε ανεκτικοί και το εκμεταλλεύονται με την πονηριά που διαθέτουν.
 Το περίεργο είναι πως καθημερινά ακούγονται ιστορίες για οικονομικούς μετανάστες που αερνούνται να πληρώσουν τα ενοίκια και τους λογαριασμούς αλλά πάντα βρίσκουν έναν πρόθυμο Καλυθενό να τους νοικιάσει σπίτι.
Αφήνουν φέσια, αλλάζουν σπίτια συνεχώς και επιβιώνουν εις βάρος όλων μας.
Είναι χαρακτηριστικό πως πριν λίγες ημέρες ένας Καλυθενός νοίκιασε το σπίτι του σε οικογένεια τσιγγάνων και αμέσως ήρθε άλλη Καλυθενοί που απαιτούσε τα περσινά ενοίκια που άφησε απλήρωτη η ίδια οικογένεια τσιγγάνων με αποτέλεσμα να ξεσπάσει μεγάλος καυγάς.
 Επίσης, άλλος Καλυθενός πήγε στην αστυνομία να ζητήσει προστασία από Βούλγαρους που δεν πλήρωναν τα ενοίκια αλλά διαπιστώθηκε πως το συμβόλαιο είχε συμπληρωθεί με πλαστό δελτίο ταυτότητας.
 Σχετικά με τα παραπάνω υπάρχει πληροφορία που αναφέρει πως έγινε έλεγχος του ΣΔΟΕ σε Καλυθενό που εδώ και χρόνια νοικιάζει σπίτια σε Αφρικανούς μετανάστες χωρίς, φυσικά, να δηλώνει τα έσοδά του για να αποφύγει τη φορολόγηση. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι επιβλήθηκε τσουχτερότα το πρόστιμο που για να το εξοφλήσει θα πρέπει να πουλήσει όλο το κτίριο που εδώ και χρόνια έχει μετατραπεί σε στέκι μεταναστών χωρίς συνθήκες υγιεινής.
Κάποιοι από τους ιδιοκτήτες που νοικιάζουν τα σπίτια σε μετανάστες και τσιγγάνους επικαλούνται την "ανθρωπιά τους" για να δικαιολογήσουν την στάση τους. Ομως ξεχνάνε ότι τα τελευταία χρόνια έχει υποβαθμιστεί το χωριό μας, έχουν υποβαθμιστεί οι αξίες των ακινήτων σε Καλυθιές και Φαληράκι, όλοι οι δρόμοι που φιλοξενούν μετανάστες και τσιγγάνους είναι γεμάτοι σκουπίδια, το επίπεδο της εκπαίδευσης στα σχολεία μας είναι πλέον χαμηλό και πολλές ασθένειες και μικρόβια υπάρχουν ανάμεσά μας.
 Οι κλοπές, η διακίνηση ναρκωτικών, τα επεισόδια, ο αλκοολισμός, η επαιτεία είναι φαινόμενα που καταγράφονται καθημερινά γύρω μας, σε βαθμό που αρχίζουμε να τα θεωρούμε φυσιολογικά.
Πλέον οι δουλειές είναι λίγες, τα επιδόματα του κράτους έχουν σχεδόν μηδενιστεί και οι μετυανάστες με τους τσιγγάνους είναι βάρος που δεν μπορεί πλέον να αντέξει η κοινωνία μας.
 Το χωριό βουλιάζει καθημερινά και οι Καλυθενοί είμαστε ξένοι ανάμεσα σε αγνώστους. Εφτασε η ώρα το χωριό μας να σταματήσει την πορεία προς τον κατήφορο. Τα όποια έσοδα από τα ενοίκια δεν μπορούν να καλύψουν την πολύπλευρη ζημιά που έχουμε πάθει τα τελευταία 15 χρόνια.
 Οι Καλυθιές, όπως και κάθε χωριό και πόλης της Ελλάδας αντέχουν συγκεκριμένο αριθμό μεταναστών και τσιγγάνων. Υπάρχουν μετανάστες απ' όλες τις χώρες που είναι πραγματικά διαμάντια στην συμπεριφορά τους με αποτέλεσμα να έχουν ενσωματωθεί στην κοινωνία, να είναι ιδιαίτερα αγαπητοί και να προσφέρουν πολλά στον τόπο μας.
Η συντριπτική πλειοψηφία όμως δεν σέβονται τον τόπο που ζουν και προκαλούν πάρα πολλά προβλήματα με την συμπεριφορά τους. Αυτοί πρέπει να αποβληθούν δια παντός.
 Ας αλλάξουμε όλοι μυαλά και ας βάλουμε ως πρώτη προτεραιότητα την καθαριότητα, την υγειινή, την αισθητική, πνευματική και πολιτιστική αναβάθμιση του τόπου μας.
* Ολα τα παραπάνω δεν δικαιολογούν την επίθεση με μπουκάλια που δέχθηκαν πριν δύο ημέρες Αφρικανοί μετανάστες στο Φαληράκι από άτομα αγνώστου ταυτότητας.
Η έλλειψη εργασίας έχει ως αποτέλεσμα ομάδες μεταναστών από διάφορες χώρες να "παλεύουν" μεταξύ τους με αποτέλεσμα ο κίνδυνος να παραμονεύει για όλους μας.
Πλέον υπάρχει θέμα και ανθρώπινης ακεραιότητας για ντόπιους και επισκέπτες.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

tha ithela poli ta logia toy patera moy poy den zi na mn vgoyne alithina oti kapia mera mexri kai proedro tsiggano tha ehoyme aporo me tis axies tis athropias me tis axies tis paradosis me tis axies to na zis irema xanonte ola alla elpida iparhi to xrima den tha ftiaxi politismo alla tha katastrepsi xerome gia tin eidisi kai toy arnitikoy stin selida sas giati i dimosiografia theli kai ta strava tis pou ine i neolea toy melontos poy itane mprosta sto dimarxio gia ton katavlismo na o katavlismos sta matia mas gia enan kenoyrgio agona gia to xorio mou lipon prepi na arxisoyme kai argisame asholithika kapote epi kirio iatridi etrexa giati me enohloysane diplani eniki alla kanenas den me akoyse tora ehoyne figi nixta me feggari me ta enikia apo do mehri tin astralia omos an i foni moy itane mia isos tora oloi mpori kati na akoysti

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΜΑΣ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΝΟΙΩΘΟΥΜΕ ΞΕΝΟΙ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΑ ΠΑΡΑΧΩΡΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕ ΑΝΤΙΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΕΙ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ! ΜΟΝΟ ΤΑ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ ΔΕΝ ΚΑΤΕΒΑΣΑΜΕ ΑΚΟΜΑ !

Ανώνυμος είπε...

AFOY AYTOI POY KIBERNOYSAN PRIN TIS EKLOGES EBGALAN NOMO APO 6 DOMATIA KAI PANO NA PLIRONIS TEBE TI 8A KANEI AYTOS POY DEN BGENI H TA KLINI H BAZI PARANOMA

Ανώνυμος είπε...

Αυτο σε πείραξε εσένα ; αν πληρώσεις ΤΕΒΕ; Αν δεν σε συμφέρει κλείστα..Εδω η περιγραφή του Τάσου παραπέμπει σε κόλαση , κι εσυ μας λες για το ΤΕΒΕ σου..

Ανώνυμος είπε...

SAN XWRIO EXOUME DEIKSEI KAI PRIN APO KATI MHNES OTI EMASTE ENWMENOI PREPEI LOIPON NA KSANA LEITOURGISOUME OPOS TOTE EKEINES TIS MERES ME TOU TSIGGANOUS SAN MIA GROTHIA ENWMENOI ME DIAMARTIRIA

Ανώνυμος είπε...

Το πρόβλημα στο χωριό ξεκινάει από την απαξίωση που δείχνουν πρώτα από όλα οι Καλυθενοί για τον τόπο τους.
Αν αγαπήσουν πραγματικά τον τόπο καταγωγής τους, στο κοντινό μέλλον θα έχει την ευκαιρία ο τόπος τους να αλλάξει ριζικά προς το καλύτερο.

Ανώνυμος είπε...

episeis den prepei na xexname oti eimaste mia touristiki perioxi kai den einai katholou wraio na vlepoun oi touristes ayta ta xalia (exei gemisei to faliraki afrikanous pakistanous tsigkanous....) kai an den simorfothoume kaneis den tha mporei na litourgei ta enikiazomena tou!!kai episesi tha prepei na stamatisoume poia na ftiaxnoume (paragkes) sto faliraki!!

Ανώνυμος είπε...

Episeis den prepei na ξexname oti eimaste se mia touristiki perioxi kai den einai katholou wraio gia ton episkeuti na vlepei auta ta pragmata kai na zei anamesa se metanastes gia para para polous logous .Exei gemisei to xorio mas kai to faliraki (tsigganous afrakanous pakistanous.....).Kai an den simorfothoume oloi ,kaneis touristas den tha pataei to podi tou ston topo mas .Me apotelesma kaneis mas den tha vgenei na litourgisei ta enoikiazomena tou (kai oxi mono o kurios me ta 6 domatia)..kai tha prepei poia na ftiaxnoume olo paragkes kirios sto faliraki .....

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...