1 Ιουν 2012

ΕΚΡΗΚΤΙΚΟ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΣΤΟ ΦΑΛΗΡΑΚΙ


Αναδημοσίευση από το rodosalarm.gr
«Ωρολογιακή βόμβα» οι λαθρομετανάστες στο Φαληράκι, που αναμένεται να πυροδοτηθεί από λεπτό σε λεπτό. Έτοιμοι να πάρουν το νόμο στα χέρια τους οι κάτοικοι στην ευρύτερη περιοχή της Καλλιθέας, αφού όπως σημειώνουν, υπάρχει έντονο πρόβλημα εγκληματικότητας, το οποίο αποδίδουν στους λαθρομετανάστες που ζουν ανάμεσά τους. Οι πολίτες ανησυχούν έντονα για τις διαστάσεις που μπορεί να πάρει το πρόβλημα. Πιο πολύ ανησυχούν όμως που δεν γίνονται οι απαραίτητοι έλεγχοι από τις αρμόδιες υπηρεσίες για τους παράνομους μετανάστες, που έχουν εγκατασταθεί στο Φαληράκι, τις Καλυθιές και στα γύρω χωριά, οι οποίοι επιδίδονται σε κλοπές και διαρρήξεις, θέτοντας παράλληλα σε κίνδυνο την τουριστική φήμη όλου του νησιού.


Να γίνουν όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι για τους λαθρομετανάστες που ζουν στην περιοχή της Καλλιθέας ζητά με επιστολή του προς τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου, Κωνσταντίνο Μπούτσικο, την Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου και το Υγειονομείο, ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Καλυθιών, Μιχαήλ Σταυρής. Στην επιστολή του αυτή αναφέρει ότι πλέον είναι ανεξέλεγκτη η κατάσταση με τους λαθρομετανάστες στο Φαληράκι. Λόγω της οικονομικής κρίσης, έφθασαν οι κάτοικοι του Φαληρακίου να νοικιάζουν ακόμη και τα σπίτια τους σε Πακιστανούς, Αφρικανούς κλπ. Στα σπίτια-καταλύματα αυτά μένουν πολλά άτομα μαζί. Αυτό ο συνωστισμός ατόμων σε μικρούς χώρους δημιουργεί ανησυχία για μετάδοση ασθενειών, που τυχόν φέρουν οι αλλοδαποί. Ολόκληρες γειτονιές έχουν καταντήσει εστίες μόλυνσης, αναφέρεται στην επιστολή.
Η αγανάκτηση των κατοίκων των Καλυθιών είναι μάλιστα τόσο μεγάλη που καταγγέλλουν όλους όσοι νοικιάζουν διαμερίσματα και καταλύματα στους λαθρομετανάστες και δηλώνουν έτοιμοι να κατονομάσουν όλους αυτούς. Ειδικότερα, ζητούν από τη Δ.Ο.Υ. Ρόδου  να πάρει θέση και να προβεί σε ελέγχους των ιδιοκτητών των καταλυμάτων για την εξακρίβωση της νόμιμής ή μη εγκατάστασης των λαθρομεταναστών και από τις Υγειονομικές αρχές να ελέγξουν την υγιεινή των καταλυμάτων. Από την Ελληνική Αστυνομία ζητούν να είναι κοντά στους πολίτες της περιοχής μας, να μεταβεί σε ελέγχους και να πράξει τα δέοντα και από την Εισαγγελία Ρόδου να τηρήσει την ανάλογη στάση στα μείζονα αυτά θέματα που τους απασχολούν.
«Υπάρχει έντονο πρόβλημα με τους λαθρομετανάστες στην περιοχή μας. Αυτό το πρόβλημα το δημιουργήσαμε βέβαια εμείς οι ίδιοι. Το δημιούργησαν οι συντοπίτες μας που τους επέστρεψαν να μένουν στα σπίτια και τα καταλύματά τους. Πέρυσι και φέτος είχαμε πολλές κλοπές στην παραλία και ζημιές. Δεν έχουμε ρατσιστικές διαθέσεις. Ζούμε όμως σε μία τουριστική περιοχή και πρέπει να προστατεύσουμε τα συμφέροντά μας. Πάνω από όλα πρέπει να προστατεύουμε τα παιδιά μας και τους ίδιους ας τους εαυτούς. Γι’ αυτό λοιπόν καλούμε τον Εισαγγελέα και τις αρμόδιες υπηρεσίες να πάρουν τα απαραίτητα μέτρα. Τα πράγματα είναι πλέον δύσκολα. Υπάρχει ανεργία. Ο κόσμος είναι εξαγριωμένος. Δεν θέλει και πολύ να δημιουργηθούν εντάσεις. Αυτές τις καταστάσεις θέλουμε να αποφύγουμε», δηλώνει ο κ. Σταυρής στο Rodosalarm.
Αυτή την κατάσταση επιβεβαιώνει με δηλώσεις του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενοικιαζόμενων Καταλυμάτων, Παναγιώτης Τοκούζης. Συγκεκριμένα αναφέρει: «Το πρόβλημα δεν έχει να κάνει με το χρώμα του δέρματος των ανθρώπων αυτών. Έχει να κάνει περισσότερο με το γεγονός ότι αυτοί οι λαθρομετανάστες δεν εντάσσονται στην κοινότητα. Περιφέρονται άσκοπα, ρέπουν στην εγκληματικότητα και δημιουργούν κακές εντυπώσεις στους ξένους επισκέπτες μας.  Μετά και τις τελευταίες διαρρήξεις στην περιοχή μας, ο κόσμος έχει θορυβηθεί έντονα. Είναι εξαγριωμένος ο κόσμος. Είχαμε επικοινωνία με την Αστυνομία και ζητήσαμε να υπάρξει μεγαλύτερη αστυνόμευση. Αν δεν παρθούν μέτρα, με την τεταμένη ατμόσφαιρα που υπάρχει λόγω της οικονομικής κρίσης, της μείωσης της τουριστικής κίνησης και της ανεργίας, είναι πολύ πιθανό να ξεσηκωθεί ο κόσμος. Αν δεν μεριμνήσουν οι αρχές, οι πολίτες είναι έτοιμοι να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Αν συμβεί αυτό, θα  είναι πολύ δυσάρεστες οι εξελίξεις για όλους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...