22 Ιουν 2012

"ΦΡΟΥΡΟΙ" ΤΟΥ ΦΑΛΗΡΑΚΙΟΥ ΟΙ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ


Την περασμένη δεκαετία το Φαληράκι δυσφημίστηκε στα πέρατα του πλανήτη εξαιτίας της συμπεριφοράς μεθυσμένων Βρετανών τουριστών. Τώρα η τουριστική μας περιοχή πρωταγωνιστεί στα ΜΜΕ με ρεπορτάζ και άρθρα για την συμπεριφορά των δεκάδων παράνομων μεταναστών και τον φόβο που έχουν σκορπίσει στους μόνιμους κατοίκους. Η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο με αποτέλεσμα να κάνει δυναμικά την εμφάνισή του το αμφιλεγόμενο κόμμα της Χρυσής Αυγής.Ο έμπειρος δημοσιογράφος Θανάσης Μαρασιώτης στο κεντρικό άρθρο του rodosalarm.gr κατέγραψε τις παρακάτω ανησυχητικές πληροφορίες:

Η Χρυσή Αυγή ανέλαβε την περιφρούρηση των παραλιών του Φαληρακίου!
ΑΦΟΥ ΤΗΝ ΚΑΛΕΣΑΝ!
Συνεργασία με το τοπικό Συμβούλιο Καλυθιών! Και μετά όλοι απορούν γιατί αύξησε την εκλογική της δύναμη (και) στη Δωδεκάνησο!
Υπόθεση της Χρυσής Αυγής κατέληξε να γίνει η έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί από την αρχή της σεζόν στο Φαληράκι, εξ αιτίας της προκλητικής συμπεριφοράς μεταναστών, νομίμων και παρανόμων, από Αφρικανικές χώρες, αλλά και το Πακιστάν και το Αφγανιστάν, και λόγω της αδυναμίας των αρμοδίων Υπηρεσιών να ελέγξουν την κατάσταση σε μια από τις πιο προβεβλημένες τουριστικές περιοχές της Ρόδου.
Μετά το χθεσινό ρεπορτάζ του «Rodosalarm», ότι το πρόβλημα της συνύπαρξης αυτών των συγκεκριμένων μεταναστών με τους κατοίκους και τους καταστηματάρχες της περιοχής, καθώς και με τους ξένους τουρίστες, παίρνει μέρα με την ημέρα εκρηκτικές διαστάσεις, πολλοί ήταν εκείνοι που συμφώνησαν και εξέφρασαν τις ίδιες ανησυχίες, ακόμη και για σύρραξη, αλλά η Χρυσή Αυγή κινήθηκε άμεσα και ανακοίνωσε ότι αναλαμβάνει την περιφρούρηση των παραλιών του Φαληρακίου, ώστε οι μετανάστες να μην ενοχλούν τους ξένους τουρίστες!
Συγκεκριμένα ανήρτησε στο facebook ενημερωτικό σημείωμα στο οποίο αναφέρονται τα εξής: «Η Π.Δ. Δωδεκανήσου του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή, θα είναι στο πλευρό της Επιτροπής των κατοίκων της περιοχής σε οποιαδήποτε δράση οι ίδιοι αποφασίσουν, προκειμένου να ηρεμίσει το τόπος. Έως τότε, μέλη της Χρυσής Αυγής θα περιπολούν καθημερινά στις παραλίες για να αποτρέψουν την εγκληματικότητα που προκαλεί ζημιά στον τουρισμό μας»!..

Υπενθυμίζεται ότι αυτή η πρωτοβουλία της Χρυσής Αυγής, που ήδη εφαρμόζεται στην πράξη, αποτελεί συνέχεια ενεργειών που προηγήθηκαν, ύστερα από πρωτοβουλία του Τοπικού Συμβουλίου Καλυθιών και των καταστηματαρχών του Φαληρακίου. Οι ίδιοι κάλεσαν τη Χρυσή Αυγή και ζήτησαν βοήθεια, γιατί όπως ανακοίνωσαν τότε οι αρμόδιοι δεν μπορούν να ελέγξουν την κατάσταση, ελλείψει προσωπικού και μέσων.
Και φυσικά η Χρυσή Αυγή, άλλο που δεν ήθελε, ανταποκρίθηκε αμέσως και, όπως αναφέρει στη χθεσινή ανακοίνωσή της, πιάνει αμέσως …δουλειά! Και σημειωτέον ότι δεν είναι η μοναδική περίπτωση που η Χρυσή Αυγή καλείται να επιβάλει την τάξη και το νόμο, αλλά όπως λέει, πάντα στα πλαίσια του νόμου!
Το ερώτημα βεβαίως που τίθεται είναι: Πράττει καλώς ή κακώς η Χρυσή Αυγή και τα μέλη της, όταν μάλιστα καλούνται από κοινωνικές ομάδες για να τις βοηθήσουν σε διάφορα προβλήματα;
Η Χρυσή Αυγή πολιτεύεται με τον τρόπο της και λειτουργεί με τους κανόνες της. Το πρόβλημα είναι πολιτικό και κοινωνικό. Και εδώ βρίσκεται η απάντηση στο ερώτημα «γιατί στις τελευταίες δύο εκλογικές αναμετρήσεις εισέπραξε ικανό αριθμό ψήφων»;
Για όλα υπάρχει εξήγηση, όπως υπάρχουν και ευθύνες.

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

giati poli apla i XA niazete gia ton topo gia tin asfalia ton ellinon gia ton tourismo pou mas afini ena komati psomi , mexri stigmis idate kanena apo ta gnosta komata na voitha me afto ton tropo ? oli i gnosti politi apla menoun sta logia , epitelous kapios ekane mia kinisi na voithisi tin katastasi BRAVO sta meli tis xrisis avgis kai se osous piran protovoulia na voithisoun .

Ανώνυμος είπε...

Και εγώ έχω να πω μπράβο στην Χρύση Αύγη και στα μελή της, όπως είπε και ο παραπάνω κύριος, είναι οι μοναδικοί που έκαναν κάτι να βοηθήσουν πραγματικά, όλοι οι άλλοι μόνο λόγια και υποσχέσεις ήταν, και πάλι Μπράβο!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

REEEEE TI EINAI AYTA POU GRAFETE ? DEN VLEPETE POU TON XEIMWNA THA MAS FANE ZWNTANOUS AYTOI ? ESEIS EKEI TON XAVA SAS KOLLATE STO AKOUSMA KAI MONO TIS XRUSHS AUGHS ... AFISTE PISO TA KOMMATIKA KAI DEITE TO MELLON TON PAIDIWN MAS KAI TOU TOPOU MAS ... EINAI EKATONTADES STO FALIRAKI THA MAS FANEEE TO KSANA LEWWWWW AFISTE TA ND PASOK XRUSH AUGH ktl PANW APO OLA TO KALO TOU TOPOU MAS
K S U P NI S T E !!!

Ανώνυμος είπε...

εδω ουτε η αστυνομια βοηθαει ρε Τασο. Πριν δυο μερες εγινε διαρηξη σε σπιτι στο Φαληρακι (παλι..) η αστυνομια με χιλια δυο παρακαλετα δεν εχει εμφανιστει ακομα!!! Η χρυσή Αυγή τι σε χαλάει??? Περιφρούρηση θα κανουν οι ανθρωποι. Προεκλογικη εκστρατεια ετοιμασαν? Εθελοντες πολιτες αυτης τησ χωρασ ειναι και αυτοι

Ανώνυμος είπε...

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΑ Μ.Μ.Ε ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΟΥΝ. ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ Η ΟΠΟΙΑ ΕΧΕΙ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΑΝΙΚΑ ΤΗΣ. ΤΟ ΟΤΙ ΒΟΗΘΑΕΙ ΠΟΛΥ ΚΟΣΜΟ ΣΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ.
ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΤΟΤΕ ΠΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΒΡΕΙ ΠΡΟΣΦΟΡΟ ΕΔΑΦΟΣ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ .
ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΝ "ΕΛΛΗΝΑΡΑ" ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ.
ΒΟΗΘΑΕΙ ΤΟΝ ΑΠΛΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΙΑΦΥΛΑΣΣΕΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΠΟΙΩΝ ΠΡΟΕΣΤΩΝ.
ΕΑΝ ΕΝΗΛΙΚΙΩΘΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΑΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΤΕ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ

Ανώνυμος είπε...

apanto mono ston filo anonimo pou grafi me kefalea :REEEEE TI EINAI AYTA POU GRAFETE ? DEN VLEPETE POU TON XEIMWNA THA MAS ..... o kosmos siga siga pistevo pos xipna apo ton lithargo , distixos omos kai pikri alithia olos aftos o varis " ipnos" ofilete sta " kamomata" ton komaton , o aplos laos prospathi kai prospathouse panta na vri lisis sta kathimerina provlimata ala otan meta apo apegnosmenes prospathies den vlepi antapokrisi , logiko einai na Anipsosi ton proto politiko i politiko kinima pou tha pari protovoulia amesa na lisi esto en meri ta provlimata afta , DEN mpori o kosmos na pari ton nomo sta xeria tou etsi apla kai to exoume di poles fores sto parelthon , na sas anafero ena paradigma , kapote kapia atoma isevalan nikta se spiti sto faliraki gia na klepsoun o idioktitis aminthike gia na prostatepsi to spiti tou kai tin poikogenia tou kata tin ora tis aminas tou travmatise elafra ton kakopio parola afta travikse ta dina gia arketo diastima... pou thelo na katalixo , prepi oti kanoume na einai sta plesia tou nomou kai me ton nomo sto plevro mas na mas stirizi kai na mas voitha , kai emis me tin sira mas kai me tin voithia kapion sinathropon mas pou apla tigxani na einai stin parataxi tis XA na voithisoume se nomima plesia na Katharisoume tin laspi pou mas pnigi emas edo ston topo mas ala kai se ala meri tis patridas mas

Ανώνυμος είπε...

Τοσα χρονια ακουμε για τις κλοπες στην παραλια τις βραδυνες ωρες και κανεις δεν εχει κανει κατι.Ουτε μια συλληψη ουτε καποια αποτρεπτικη κινηση για να σταματησει το κακο.Μπραβο λοιπον στη Χ.Α. για αυτην την πρωτοβουλια.

Ανώνυμος είπε...

Ολοι εσείς που συμφωνείτε με την εμπλοκή της ΧΑ στην παραλία Φαληρακίου τι θα λέγατε εάν ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε μία ανάλογη ομάδα προστασίας των μεταναστών και έκανε επίσης περιοπολίες στην περιοχή;
Το πρόβλημα είναι εσωτερικό της κοινωνίας μας και πρέπει να λυθεί από εμάς. Εμείς πρέπει μεταξύ μας να βρούμε τρόπους απομάκρυνσης των επικίνδυνων αλλοδαπών.
Οταν φωνάζουμε βοήθεια τρίτων σημαίνει ότι έχουμε αποτύχει ως κοινωνία.
Και προσοχή η ΧΑ δεν δέρνει μόνο αλλοδαπούς, δέρνει και Ελληνες.
Τάσος Κώστας

Ανώνυμος είπε...

Σωστά τα λες Τάσο,
ποιός τα ακούει όμως....
Ας διαβάσει όποιος ενδιαφέρεται κάτι που βρήκα σε blog
http://omfalos.blogspot.gr/2012/06/blog-post_7422.html

Ανώνυμος είπε...

δεν πα να φερετε και την ξανθια με τον βεργη. εχουμε αναγκη σαν κοινωνια και δεν εχουμε αστυνομικουσ. τι πρεπει να κανουμε?? τοπικουσ δεν εχουμε γιατι εινασι ολοι λεει επιχειρηματιες.καλα κανουνε.ας ερθει και ο συριζα και οποιος αλλος ελληνας θελει

Ανώνυμος είπε...

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που πρόσφατα δημοσιοποίησε η Eurostat, μέσα στο 2011 συνολικά εξετάστηκαν 365.600 αιτήσεις παροχής ασύλου από τα κράτη-μέλη της ΕΕ, εκ των οποίων απορρίφθηκαν οι 281.500. Από τις 83.500 αιτήσεις που έγιναν δεκτές, οι 42.680 άνθρωποι που τέθηκαν υπό προστασία στην ΕΕ έλαβαν καθεστώς προσφύγων, οι 29.380 τέθηκαν υπό καθεστώς επικουρικής προστασίας, ενώ οι 12.040 έγιναν δεκτοί για ανθρωπιστικούς λόγους.

Οι περισσότεροι από όσους τέθηκαν υπό καθεστώς προστασίας στην ΕΕ είναι υπήκοοι του Αφγανιστάν, συνολικά 13.300 (16%), ακολουθούν οι υπήκοοι του Ιράκ, συνολικά 9.000 (11%) και της Σομαλίας 8.900 (11%). Σύμφωνα με τον δημοσιευθέντα πίνακα της Eurostat, ο συνολικός αριθμός αιτήσεων στην Ελλάδα ήταν μόνο 9.295, εκ των οποίων δεκτές έγιναν μόλις οι 585. Από αυτά τα πρόσωπα, 240 έλαβαν καθεστώς προσφύγων, 165 τέθηκαν υπό καθεστώς επικουρικής προστασίας και 180 έγιναν δεκτά για ανθρωπιστικούς λόγους. Από αυτούς οι 155 είναι Ιρακινοί, 140 είναι Αφγανοί ενώ τα υπόλοιπα 120 πρόσωπα είναι άγνωστης εθνικότητας.

Όπως μαρτυρούν τα παραπάνω επίσημα στοιχεία, ο αριθμός των «νόμιμων» μεταναστών που πληρούν τις προϋποθέσεις της συνθήκης Σένγκεν και στους οποίους είχε δικαίωμα να δώσει άσυλο η χώρα μας μέσα στο 2011 ήταν μόλις 585! Αυτό συμβαίνει επειδή στην πραγματικότητα αυτοί όσοι μπαίνουν παράνομα στην Ελλάδα δεν είναι οι κατατρεγμένοι πρόσφυγες που αιτούνται πολιτικό άσυλο (όπως θέλουν να τους παρουσιάζουν οι γνωστοί «φιλάνθρωποι» της Κουμουνδούρου) ή οι άποροι οικονομικοί μετανάστες που ούτως ή άλλως η Ελλάδα της κρίσης δεν μπορεί να τους βοηθήσει, αλλά καταζητούμενοι, εγκληματίες, δραπέτες και τρομοκράτες. Γνωρίζουν πολύ καλά ότι δεν μπορούν να αιτηθούν άσυλο και προτιμούν να μένουν παράνομοι ώστε να μην αποκαλυφθεί το πραγματικό τους όνομα και η χώρα από την οποία προέρχονται.

Από εκεί και πέρα τα επίσημα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Συνεργασίας Συνόρων Frontex αναφέρουν ότι μόνο μέσα στο 2011, εντοπίστηκαν 57.000 λαθρομετανάστες να περνούν τα σύνορα και να μπαίνουν σε ελληνικό έδαφος. Ενώ σε πιο πρόσφατη έκθεσή του εκτιμά ότι στα ίδια επίπεδα θα κυμανθεί ο αριθμός των συλληφθέντων λαθρομεταναστών και μέσα στο 2013. Φυσικά αυτός είναι ο αριθμός μόνο όσων παράνομων μεταναστών εντοπίστηκαν, καθώς ο πραγματικός αριθμός είναι κατά πολλές δεκάδες χιλιάδες μεγαλύτερος. Όπως είναι ήδη γνωστό η Ελλάδα αποτελεί σημείο εισόδου για το 90% των λαθρομεταναστών που επιχειρούν να εισέλθουν στην ΕΕ, λόγω της θέσης της χώρας στα Μεσογειακά παράλια και του γεγονότος ότι συνορεύει με πλήθος Βαλκανικών χωρών αλλά και την Τουρκία, που είναι σημαντική εστία παράνομης διακίνησης.

Ειδικά για την Τουρκία, η πρόσφατη έκθεση-κόλαφος της FRONTEX για την Άγκυρα καταγγέλλει οργανωμένο σχέδιο μαζικής προώθησης λαθρομεταναστών προς την ΕΕ μέσω της Ελλάδας. Σύμφωνα με αυτή, οι λαθρομετανάστες που έχουν προορισμό την Ευρώπη δεν διασχίζουν πλέον τη Μεσόγειο από τη Βόρεια Αφρική, αλλά έρχονται μέσω Τουρκίας με πτήσεις τσάρτερ σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές, ενώ στη συνέχεια εισέρχονται στην Ελλάδα και από εκεί στη Γαλλία και σε άλλες χώρες του Σένγκεν. Με τον τρόπο αυτό η Τουρκία επιχειρεί να εκβιάσει να εκβιάσει την Ε.Ε. και να αποσπάσει την κατάργηση της βίζας για όσους υπηκόους της επιθυμούν να ταξιδέψουν προς τα κράτη-μέλη.

Με τέτοια στοιχεία από τους επίσημους φορείς της ΕΕ, η Χρυσή Αυγή έχει κάθε δίκιο να επιμένει στην τοποθέτησή της ότι όλος αυτός ο συφερτός έχει εισέλθει εντελώς παράνομα στην χώρα μας και αποτελείται στην συντριπτικότατη πλειοψηφία από ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.

Δ.Β.

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...