8 Σεπ 2012

ΟΜΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ


Η παράδοση που δημιουργήθηκε τα τελευταία δύο χρόνια συνεχίστηκε και στην πρεμιέρα του φετινού πρωταθλήματος. Η Δόξα Ψινθου όχι μόνο δεν ηττήθηκε από τον… γείτονα Απόλλωνα Καλυθιών αλλά τον συνέτριψε 3-0 και έτσι παρέμεινε αήττητη στο τοπικό ντέρμπι του πρώην δήμου Καλλιθέας για 5η σερί αναμέτρηση.
Οι Ψινθενοί έχουν πάρει τον… αέρα των Καλυθενών στις μεταξύ τους αναμετρήσεις. Το απόγευμα του Σαββάτου στο γήπεδο Ψίνθου παρουσιάστηκε η τοπική ομάδα που είχε αγωνιστικό πλάνο με προσήλωση στην πίεση στον χώρο του κέντρου, που είχε ψυχή και αποτελεσματικότητα και από την άλλη παρουσιάστηκαν οι φιλοξενούμενοι με ανύπαρκτο κέντρο, κενά στην άμυνα και αναποτελεσματικότητα στην επίθεση.
Τα παραπάνω σε συνδυασμό με την έλλειψη πάθους και δύναμης από τους παίκτες του Απόλλωνα είχαν ως αποτέλεσμα δικαιότατα η Δόξα να ξεκινήσει το πρωτάθλημα με σούπερ τρίποντο.

 Η Δόξα έφτασε στη νίκη με πρωταγωνιστές…. πρώην Καλυθενούς. Ο Μιχάλης Πλίγκος που πέρσι αγωνιζόταν στον Απόλλωνα δημιούργησε το δεύτερο γκολ και ήταν ο κορυφαίος των νικητών, ενώ σκόρερ του πρώτου ήταν ο Μιχάλης Μανέττας (πρώην του Ερμή Καλυθιών). Και οι δύο δεν πανηγύρισαν τα τέρματα που έκριναν την αναμέτρηση και κέρδισαν χειροκρότημα απ’ όλους τους θεατές του αγώνα.
Αρχιτέκτονας της νίκης ο προπονητής της Δόξας Κώστας Καμπούρης, μέχρι πέρσι προπονητής στην εφηβική ομάδα του Απόλλωνα. Ο Καμπούρης δημιούργησε ένα σύνολο που ξέρει τι ζητάει στον αγωνιστικό χώρο και γνωρίζει πως θα το πετύχει…
Τα δύο γκολ ήταν ουσιαστικά δώρο της τραγικής άμυνας του Απόλλωνα αλλά σημειώθηκαν σε χρόνο που η Δόξα ήταν καλύτερη στον αγωνιστικό χώρο και ασκούσε πίεση.

 Από νωρίς έδειξε τις διαθέσεις της

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τη Δόξα να δείχνει πάθος για επικράτηση και τον Απόλλωνα να ψάχνεται και να έχει εμφανή κενό στο κέντρο, εκεί που μέχρι πέρσι κυριαρχούσε ο Μάκης Συμεωνίδης. Με τον Μιχάλη Πλίγκο να κάνει εξαιρετικό παιχνίδι από αριστερά και να βρίσκει συνεχώς διαδρόμους και τον Μπεν Μαχμούντ να μην εξουδετερώνει τον Αρχοντούλη η Δόξα πέτυχε και να απειλεί και να μην απειλείται.
Μόλις στο 10’ ο Μπεν Μαχμούντ με μπαλιά έβγαλε τον Γκεοργκίεφ στην πλάτη της άμυνας του Απόλλωνα αλλά ο νεαρός Βούλγαρος (ανήκει στους Καλυθενούς και δόθηκε δανεικός στους Ψινθενούς) πλάσαρε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Στο 17’ ο Σταμούλής έκλεψε την μπάλα από τον Αρχοντούλη, κέρδισε μέτρα στον χώρο του κέντρου και εξαπέλυσε δυνατό μακρινό σουτ που απέκρουσε ασταθώς ο Φωτεινής με αποτέλεσμα η μπάλα να στρωθεί στον Μανέτα που απλά την προώθησε στην άδεια εστία.
Πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, στο 20’ από αριστερά ο Πλίγκος επιχείρησε σέντρα στην καρδιά της άμυνας του Απόλλωνα και ο Φυλακούρης αντί να απομακρύνει την έστειλε βαθιά στην εστία της ομάδας του διαμορφώνοντας το 2-0.
 Αμέσως μετά, στο 21’ ο Βασίλης Ορφανός αμαρκάριστος στην περιοχή του Απόλλωνα σούταρε πάνω από τα δοκάρια.
Μετά το 25’ ο Απόλλων προσπάθησε να συνέλθει και απείλησε δύο φορές με τον Αρχοντούλη αλλά και στις δύο φάσεις (μετά από εκτέλεση φάουλ του Μαυρομούστακου και μετά από πλάγια σέντρα) ο έμεπριος μέσος δεν πρόλαβε με κεφαλιά και με προβολή να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Δεν απείλησε ουσιαστικά στην επανάληψη


Στο δεύτερο ημίχρονο η Δόξα έκτισε στο υπέρ της προβάδισμα και επέτρεψε στον Απόλλωνα να κερδίσει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο. Η Δόξα με καλή τακτική στο κέντρο και την άμυνα κράτησε τους κινδύνους μακριά από την εστία του Δημητρίου.
Ο Απόλλων είχε κατοχή της μπάλας αλλά σε καμία περίπτωση δεν κατάφερε να πατήσει στην αντίπαλη περιοχή με αξιώσεις.
 Ακόμη και όταν στο 70’ αποβλήθηκε ο Γιώργος Μπατέστας (δύο σωστές κίτρινες σε μόλις 15’ συμμετοχής) ο Απόλλων δεν μπόρεσε να πετύχει το τέρμα που θα έφερνε… αναστάτωση στην αναμέτρηση. Οι αξιόλογες φάσεις ήταν ελάχιστες αφού η ομάδα του Δημήτρη Δογιάμα ήταν ένα σύνολο χωρίς αρχή και τέλος.
Μετά το 70’ οι παίκτες της Δόξας έπεφταν συνεχώς τραυματισμένοι στον αγωνιστικό χώρο και ροκάνιζαν τον χρόνο.
Η καλύτερη φάση για τον Απόλλωνα σημειώθηκε στο 60’ όταν σουτ του Μουτσοντέμι με κατεύθυνση προς την εστία κόντραρε σε αμυντικό και η μπάλα κατέληξε κόρνερ ακριβώς δίπλα από το κάθετο δοκάρι.
 Όπως και η Δόξα έτσι και ο Απόλλων είχε παίκτη που χρησιμοποιήθηκε ως αλλαγή να αποβάλεται με 2η κίτρινη κάρτα. Στο 90’ λόγω διαμαρτυρίας πήγε νωρίτερα στ’ αποδυτήρια ο Γιώργος Συμεωνίδης.
Το κερασάκι του αγώνα μπήκε στο 95’ όταν βγήκαν αμαρκάριστοι στην κόντρα οι Λυριστής και Σταμούλης με τον πρώτο όταν έφτασε απέναντι στον τερματοφύλακα του Απόλλωνα να δίνει ασίστ στον συμπαίκτη του και τον Σταμούλη με πλασέ να πετυχαίνει το τελικό 3-0 δίνοντας το έναυσμα για έξαλλους πανηγυρισμούς

ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΕΣ – ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ


Ουδείς υστέρησε από την εντυπωσιακή Δόξας της πρεμιέρας και αντίθετα ουδείς άρεσε από το ναυάγιο του Απόλλωνα. Πολύ καλή παρουσία από τον διαιτητή Βαγγέλη Κατσιδώνη και τους βοηθούς του Καλκαβούρα και Δουλγέρη.
ΔΟΞΑ: Δημητρίου, Στελλάς, Σταμούλης, Μπαρμπαντώνης, Κωστομοίρης (70’ λ.τ. Μάστορας), Μπεν Μαχμούντ, Κυρίτσης, Β. Ορφανός, Πλύγκος, Μανέττας (55’ Μπατέστας), Γκεοργκίεφ (52’ Λυριστής)
ΑΠΟΛΛΩΝ: Φωτεινής, Γ. Κυριαζής, Αλαχούζος (46’ Συμεωνίδης), Φυλακούρης, Κίτσος, Σταυρής, (65’ Α. Ορφανός), Μ. Κυριαζής, Δεληγιάννης ((34’ Κόκας), Αρχοντούλης, Μαυρομούστακος, Μουτσοντέμι * Το βίντεο του αγώνα είναι ευγενική προσφορά του αθλητικού site xxsports.gr
 *Μετά τον αγώνα παίκτες, προπονητής και διοικούντες του Απόλλωνα συγκεντρώθηκαν στ’ αποδυτήρια του γηπέδου Καλυθιών και έγινε έντονη συζήτηση για την εμφάνιση της πρεμιέρας. Εξετάστηκαν όλα τα ενδεχόμενα με τη διοίκηση να στηρίζει τον Δημήτρη Δογιάμα και να ζητάει από τους ποδοσφαιριστές να δείξουν καλύτερο πρόσωπο στα επόμενα παιχνίδια.
* Με έντονους πόνους στο πόδι αγωνίστηκε σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρηση ο τερματοφύλακας του Απόλλωνα Φωτεινής. Μάλιστα πριν το παιχνίδι ζήτησε από τον προπονητή να μην τον χρησιμοποιήσει αλλά τελικά ο Δογιάμας πήρε το ρίσκο και τον έριξε στον αγώνα. Στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης ο Φωτεινής κούτσαινε...

ΣΥΛΛΗΠΗΤΗΡΙΟ

Το Διοικητικό Συμβούλιο, οι προπονητές  και οι ποδοσφαιριστές  του Α.Σ. Απόλλων Καλυθιών, στο άκουσμα της θλιβερής είδησης του θανάτου του Κώστα Παπαοικονόμου, επί σειρά ετών προπονητή της ομάδας μας και πρωτεργάτη της κατάκτησης του πρωταθλήματος της Α’ κατηγορίας Δωδεκανήσου το 1999, εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους οικείους του.
    Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΑΝΑΡΡΩΣΗ 

Οι παλαίμαχοι του Απόλλωνα Καλυθιών εύχονται στον Δημήτρη Παπαγεωργίου (Μιμάκος) να ξεπεράσει σύντομα τον τραυματισμό στο πρόσωπο που του προκάλεσε ατύχημα με μηχανάκι και είχε ως αποτέλεσμα να νοσηλευτεί στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου 

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΑΣΟ, ΜΗΠΩς ΤΟΥ ΠΗΡΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ?

Ανώνυμος είπε...

βαλτε τους παιχτες να ψησουν κανά σουβλάκι στο πανηγυρι του Σταυρού

Ανώνυμος είπε...

Τάσο είσαι υπερβολικός...Σεβασου πως παίζουν παιδεία απο το χωριο και οι περισσότεροι αφιλοκερδώς...Η ομάδα αυτη είναι....και έχει πολυ χαμηλό μπατζετ...και περιση ξοδεψαμε ένα κάρο λεφτά,χρωστάμε ένα κάρο λεφτά και τι καταφέραμε;;;;; Αστε λοιπόν της υπερβολές και αν αγαπάτε πραγματικά την ομάδα ελάτε στο Γηπεδο να στηρίξετε την προσπάθεια μας...Τρεξε και λίγο για την ομάδα γιατί απο ότι ξέρω είσαι και στο συμβούλιο αλά δυστυχώς μόνο τον Πρόεδρο βλέπουμε και αλους δυο με τρεις συμβούλους συνέχεια...Καλυθενος ποδοσφαιριστής είμαι και σε παρακαλώ το σχόλιο μου να δημοσιευτη...

Ανώνυμος είπε...

Πολύ ωραία τα λές, πές μας και το όνομα σου Καλυθενέ ποδοσφαιριστή, τί ντρέπεσαι;

Ανώνυμος είπε...

etsi einai to podosfairo. xaneis kai kerdizeis.allote paizeis kala allote oxi.exei periodous pou exeis omadara kai periodous pou den exeis.apo osa enimeronomai apo to internet vlepo oti synexos dexomaste polla gool sta filika paixnidia.i peira mou mou leei oti den einai tyxaio kai pisteyo oti tha yparxei provlima kai stous epomenous agones. makari na kano lathos.i kritiki pou kanoune oloi panta ypirxe kai den prepei na aggizei symvoulio kai podosfairistes .yparxei proponitis kai aytos kserei ti prepei na kanei. to exoume sto aima mas san laos na kanoume kritiki kai na eimaste oi proponites tis eksedras..pantos eite kerdizoume eite xanoume panta apollon eimaste.kai kati teleytaio gia na kleiso me xioumor toulaxiston xasame apo diko mas kalo proponiti ton kosta kai oxi apo asxetous. eygenios

kalithies@gmail.com είπε...

Πέρσι στον 2ο γύρο η ομάδα είχε βαθμολογική συγκομιδή υποβιβασμού. Από πέρσι μετά τα Χριστούγεννα η ομάδα δέχεται σε κάθε παιχνίδι πρώτη ένα ή δύο γκολ με αποτέλεσμα να κυνηγάει το αποτέλεσμα. Η ομάδα παίζει χωρίς αγωνιστικό πλάνο και χωρίς πάθος. Οι παίκτες μπαίνουν χαλαρά σε κάθε παιχνίδι. Και εδώ και 3 χρόνια δεν έχω δει κάποιον νεαρό παίκτη να παρουσιάζει βελτίωση στην απόδοσή του.
Τάσος Κώστας.

thebox είπε...

o apollon den exei eksoda paidia afou exei kanei tosa party stin paralia!!!! i ta lefta pane kapou alou ???? se 2-3 pou to organonoun ????? kai pernoun to afm tou apollon ????? ela gia bgalteta twra ola sti fora ????? pou pigane tosa ekatomiria apo ta party tosa xronia ???? ante na sas dw!!!!!!!!!

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...