26 Νοε 2012

35 ΧΡΟΝΙΑ ΦΑΡΟΣ








16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

O proedros tou topikou sunvouliou kalythion apokalese thn ekdhlosh gia ta 35 xronia FAROS....OTI EINAI SAN 28 OKTOVRIOU....THA EPREPE NA TREPESTE..

Ανώνυμος είπε...

ΚΟΥΚΙΑ ΤΡΩΕΙ...ΚΟΥΚΙΑ ΛΑΛΕΙ...ΤΟ ΔΥΣΜΟΙΡΟ...

Ανώνυμος είπε...

Η εκδήλωση αυτή μας πήρε χρονια πίσω μας έφερε συγκίνηση και χαρά σε όλους τους κατοικους του χωριού μας , και την αποκαλέσατε έτσι κύριε μιχάλη ?

Ανώνυμος είπε...

ο Απολλων περιμενει να ερτει του Πρ Αμω για να ψησουν σουβλακια

ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΜΠΟΤΣΗΣ είπε...

ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΜΕ ΤΟΣΗ ΕΙΡΩΝΕΙΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΦΑΡΟΥ???ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΙΑ ...ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΦΑΡΟΥ,ΚΑΙ ΣΥΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑ ΝΑ ΕΡΘΩ.

Ανώνυμος είπε...

Έυχομαι καλή δύναμη στα μέλη του φόρου για τις μελλοντικές τους δράσεις .

Ανώνυμος είπε...

για ποια 35 χροννια αναφερεστε. ημουν στην εκδηλωση και αναφερθηκαν για δυο επταετιες.1977-1984 και 2007-2012. καποιοι που καβαλησαν το καλαμι, να ειναι ποιο προσεκτικοι οταν αναφερωνται στον απολλων που απο το 1947 συνεχομενα εχει μια παρουσια στα αθλητικα δρωμενα του χωριου. τα αντικειμενα των δυο συλλογων ειναι εντελως διαφορετικα και δεν πρεπει να συκρινονται και να υπαρχει τετοιος ανταγωνισμος. παντως και για τριαντα πεντε χροννια λειτουργιας συλλογου να εχουν πραγματοποιηθει 2 επιμορφοτικες ομιλιες μια με τους γιατρους του χωριου και μια με τους καθηγητες μαλλον πτωχη συγκομιδη την βλεπω. καλα τα καρναβαλια , οι χοροι και οι πεζοποριες αλλα πολιτισμος ειναι και αλλα πραγματα.

Ανώνυμος είπε...

Μαλλον ο σχολιαστης που αναφερεται στα 35 χρονια του Φαρου φοαρει ακομα παννες , γιατι οταν ο Φαρος εφτιαχνε βιβλιοθηκη που την εποχη εκεινη στοιχιζε 1,500,000 δραχμες , και που την διαλυσε η τοτε κοινοτητα Καλυθιων , ισως ο σχολιαστης να μην ηταν καν ιδεα του πατερα του.
Σωστα τα λεει αλλο το ποδοσφαιρο και αλλο ο πολιτισμος . Αλλο η βουρτσα και αλλο η ταβανοβουρτσα φιλε μου.
Αλλο οι ρεμουλες που ακουστηκαν και βγηκαν στην φορα και αλλο τα καρναβαλια που οπως καλα ακουσες την εποχη εκεινη ο Φαρος εδινε 15000 δραχμες σαν βραβειο.
Αλλο πραγμα ειναι να φτιαχνεις με δικα λεφτα το λαογραφικο , εστω και φτωχικο , δικο σου μουσειο και αλλο πραγμα ειναι να σκορπας τα λεφτα σου σε μισθοφορους της Γαλικης ταξιαρχιας.
Κακως αν υπαρχει ανταγωνισμος αναμεσα στους δυο τρεις η και τεσσερεις συλλογους του χωριου.
Κακως ομως και εμεις , οι απ εξω , να κριτηκαρουμε τις πορειες των συλλογων , εμεις πρεπει να δινουμε κουραγιο , στις δυσκολες μερες που περνα ο τοπος , σ ολα τα συμβουλια.

Ανώνυμος είπε...

file 2:16 μ.μ. an goustaris perisotera mpes ston faro kai kane oti goustaris!!!!kane kathe mera ekdilosis sizitisis kai oti alo thes!!!! o apolon einai ston athlotismo kai o faros ston politismo. eipame mexri ena simio min xasoume kai afta pou exoun gini sto xwriomas tosa xronia!!!!

manos είπε...

Από το 1977 έως το 2012 είναι αριθμητικά σίγουρα 35 χρόνια !!!!!!
Πιστεύω πως γα να κάνουν μια εκδήλωση σαν και αυτή ,που ποτέ δεν είχε γίνει στο χωριό μας θα είχαν κάνει την ερευνά τους , κάποιος λόγος προφανώς θα υπήρχε και αναφέρθηκαν για δυο επταετίες Και θεώρησαν σωστό και μπράβο τους να αναφερθούν στο ιστορικό του φάρου. Εκτιμώντας της προσπάθειες τον παλιών.
Όσον αφορά για της 2 επιμορφωτικές ομιλίες μια με τους γιατρούς του χωρίου και μια με τους καθηγητές που μάλλον πτωχή συγκομιδή την βλέπετε. Προσβάλετε όλα τα μελή του φάρου και ιδιαίτερος μεγάλους ανθρώπους που χρίζουν σεβασμό, όπου ο σεβασμός και πολιτισμός νομίζω πως πάνε μαζί.
Θα πρωτινά στα παιδιά του φάρου η επομένη ομιλία τους να έχει καθαρά θέμα για την Έλλειψη παιδιάς.!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Τοσα χρονια ο καθε πολιτικος παραγοντας που ηταν στο ΜΕΚΤΟ για δικη του προβολη αγνοουσε τους εκαστοτε συλλογους με αποτελεσμα τον μαρασμο τους.Με τον καλλικρατη επανηλθε ο εθελοντισμος επαναδραστηριοποιηθηκαν και δημιουργηθηκαν νεοι συλλογοι που εφεραν μια πνευματικη ανοιξη στον τοπο.Δυστηχως ομως τωρα παρατηρητε το φαινομενο ατομα του τοπικου να προσπαθουν να ελεξουν εμεσα τους συλλογου,οπως ακουγεται στην πιατσα. Ο προεδρος την Τερψιχορη και τον Απολλων και ο σακης τον Φαρο.Αυτο για εμας που ειμαστε κοντα στα κοινα δεν ισχυει, αλλα αδικει την προσπαθεια των παιδιων που ειναι στις διοικησεις και προπαντων των δυο πολιτιστικων που δραστηριοποιουνται εντονα το τελευταιο χρονικο διαστημα. τα σωματεια ειναι ΑΥΤΟΝΟΜΑ και τα ατομα που τα απαρτηζουν ΠΕΡΗΦΑΝΑ αντιπροσοπευουν τον τοπο μας.και επειδη ολα τα σωματεια δεν εχουν να χωρισουν τιποτα προτεινω απο κοινου να πραγματοποιησουν το Ρεβεγιον της πρωτοχροννιας σηματοδοτοντας την ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ που ξεκινησε για το χωριο μας.κατα τα αλλα οι ανωνυμες επιθεσεις στον Προεδρο αδικουν την δικη του μαχη που δινει καθημερινα εναντια στα γραναζια του νεου Δημου

Ανώνυμος είπε...

Για τον φίλο 2:16 πρέπει να πω ότι μάλλον δεν ακούει καλα γιατι ήμουν και εγω στην εκδήλωση και τα παιδια είπαν ότι οι τελευταίες εκλογές έγιναν το 1989 και το συμβούλιο παρέμεινε για 2 χρόνια και μετά διαλύθηκε λόγω ΜΕΚΤΟ και επανίδρυθηκε το 2004. Επίσης θέλω να σου πω ότι αυτα που εχει κάνει τα τελευταία 8 χρόνια έχουν υπέρ καλύψει τα 14 χρόνια που δεν λειτουργούσε και έχουν αλλάξει και την νοοτροπία των παιδιών σ αυτο το χωριο.. Επίσης πρέπει να μάθεις και κάποια πράματα ακομα ότι ο ΦΆΡΟΣ ειναι ένας απο τους ποιο παλιούς και ιστορικούς συλλόγους στη Ρόδο όχι μόνο στο χωριο και ότι ο Απολλων ναι μεν ειναι πολυ παλιός σύλλογος αλλα αν δεν υπήρχε αυτη η ομάδα που λεγόταν Ερμής τωρα ίσως να ήταν διαλυμένος οπότε να μην τα ισοπεδώνουμε όλα και να δίνουμε κουράγιο σ αυτα τα παιδια που έκαναν μια γιορτή που κανένας άλλος σύλλογος δεν εχει κάνει μέχρι σήμερα σ αυτο τον τόπο. Γιατί με αυτο απέδειξαν το πόσο μπορει να ανεβεί το επίπεδο σ αυτο το χωριουδάκι που λέγεται ΚΑΛΥΘΙΕΣ

Ανώνυμος είπε...

Παρακολουθώ με προσοχή την κριτική που γίνεται μετά την εκδήλωση για τα 35 χρόνια του ΦΑΡΟΥ
Κάποιες με έθιξαν σαν παλιό μέλος του Φάρου και άλλες με έθιξαν σαν Καλυθενος με μια ιστορική ποδοσφαιρική ομάδα τον ΑΠΟΛΛΩΝΑ.
Είμαι υπέρ της κριτικής , αν αυτή γίνεται επώνυμα και όχι πίσω από το μαύρο πέπλο της ανωνυμίας που κρύβει τη λεβεντιά και την παλικαροσύνη του καθενός μας
Είναι σίγουρο πως το κάθε σωματείο έγραψε και γράφει την δική του ιστορική διαδρομή στο χωριό μας , είτε καλή είτε κακή.
Δεν θα αναφερθώ στο τι έκανε ο ΦΑΡΟΣ τα χρόνια εκείνα. Αυτά τα έγραψε η ιστορία , όπως και για το κάθε σωματείο μας την πορεία του την έγραψε και την γράφει η ιστορία.
Η ουσία είναι ότι σήμερα που το σχέδιο Καποδίστριας έχει ισοπεδώσει τα πάντα σε όλους τους τομείς , εμείς πρέπει να αναστηθούμε όχι μέσα από κακόβουλες κριτικές άλλα με πράξεις και με έργα , σε όλους τους τομείς , στο χωριό μας.
Αυτοί που κάνουν την κακή κριτική κάλο είναι να την κάνουν επώνυμα ώστε τα λάθη των διοικήσεων να γίνουν μαθήματα για όλους μας.
Αντί να κάνουμε κριτική ας πάμε πιο κοντά στα παιδιά του Φάρου , της Τερψιχόρης , του Απόλλωνα και κάθε άλλου σωματίου υπάρχει στο χωριό μας.
Είμαι σίγουρος ότι μας χρειάζονται. Ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη.
Και σήμερα με την κρίση που περνά η χώρα μας η άνοιξη πρέπει να είναι πολύ μακριά
Τουλάχιστον ας την φέρουμε εμείς στο χωριό μας με την ομόνοια και την συμφιλίωση
Πολιτης Αποστολης

Ανώνυμος είπε...

επειδη προκληθηκε μεγαλος ντορος σχετικα με μια ατακα του προεδρου του τοπικου για την εκδηλωση του φαρου , εποικοινωνησα μαζι του και μου ανεφερε πως κατα την εισοδο του στην εκδηλωση,γνωστος ΝΤΙ ΤΖΕΙ,μη μελος του δ.σ του φαρου του εκανε παρατηρηση για την εμφανιση του και εκεινος του απαντησε πως δεν ειναι και εθνικη εορτη για να φορεσει και κουστουμι !! Μια απαντηση πολυ λογικη κατα την αποψη μου.ο ιδιος δεν θελει να απανταει στην παραξενια του καθενα μεσα απο τα μλοκ αλλα επρεπε ο προεδρος του φαρου να ψαξει το θεμα και εαν πραγματι ετσι ειναι το θεμα με μια ανακοινωση να προστατεψει τον προεδρο του τοπικου απο καθε < παραξενο > που δινει τροφη σε κακοβουλα σχολεια.

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα σαν πρόεδρος του ΦΑΡΟΥ σας λέω ότι και το θέμα έψαξε και εχω μιλήσει με το Πρόεδρο του Τοπικου Κύριο Μιχάλη Σταυρή όπως και το συμβούλιο του Φαρου γνωρίζει τι ακριβός εχει γίνει. Και πιστεύω ότι δεν χρειάζεται να απαντήσω στα blogs για το αν εχω δώση τις απαραίτητες διευκρινήσεις με τον πρόεδρο. Ο σύλλογος είχε εχει και θα εχει άριστες σχέσεις με τον Πρόεδρο αλλα και με όλο το συμβούλιο και ότι έχουμε το λυνουμε μεταξύ μας σας. Σας ευχαριστώ
ΤΑΣΟΣ Χατζηγεωργίου

Ανώνυμος είπε...

opoios nomizei pws einai kaluteros mporei na paei se 3 xronia na analavei alla eseis nomizetai oti einai ola toso eykola!!!! ta ida apo filous moy poy synaixizoyn na einai sto symboylio toy faroy poy gia kathe ekdilosei trexoyn oxi gia ton eyato toys alla gia na ikanopoioisoun ton kosmo diladh esas poy tha pate sthn ekdilosei!!filia apo thn krhth

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...