12 Δεκ 2012

ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΤΟΥ 1930



ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΑΣ (kalithieskamaritses.blogspot.com)
Η πρώτη μου συνάντηση με τον πατέρα Σέργιο έγινε στην οικία του πριν από δύο περίπου χρόνια.  Εννοώ καταγραφής συζήτησης, γιατί τον γνωρίζω από μικρό παιδί λόγω της φιλίας μου με το γιο του Γιάννη.
 Ήξερα τη βαθιά του φιλοσοφική σκέψη και τον οραματικό του στοχασμό. Αυτό όμως που αποκόμισα από την επαφή μας με εξέπληξε. Κάθε του λέξη, κάθε του φράση είναι ξεχωριστό κεφάλαιο που χρήζει περαιτέρω συζήτησης για διδακτικό προβληματισμό και αναζήτηση πυξίδας ζωής. Ενδεικτικά αναφέρω δυο του φράσεις: «Η παιδική ηλικία είναι το χαμόγελο…», «Ο λόγος της μάνας είναι το Άγιο Μύρο».
Στο βιντεάκι αναφερόμαστε στα Χριστούγεννα του 1930, τότε που ορθοδρομούσε, δεκάχρονο παιδί, στα μονοπάτια της καλυθενής παράδοσης!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

kales giortes kosta kai pater stergo. poly oraio videaki. mpravo
eygenios

Κωστής είπε...

Ευχαριστώ πολύ Ευγένιε. Με τη σειρά μου να ευχηθώ σε σένα στους δικούς σου και σε όλες και όλους, Καλυθενές και Καλυθενούς,χαρούμενα Χριστούγεννα και ένα νέο έτος δημιουργικό και ελπιδοφόρο!! Το βιντεάκι με τον πατέρα Σέργιο είναι από μόνο του ένα βιβλίο παράδοσης!
Να είστε πάντα καλά!!
Κώστας Πολυχρονάς

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...