27 Φεβ 2013

ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΣΔΟΕ ΣΤΗΝ ΤΕΡΨΙΧΟΡΗ

Κλιμάκιο του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος βρέθηκε το απόγευμα της Τρίτης στην αίθουσα εκδηλώσεων του πρώην κοινοτικού καταστήματος Καλυθιών προκειμένου να ελέγξουν τα μαθήματα χορού που πραγματοποιεί το χορευτικό εργαστήριο Καλυθιών Η ΤΕΡΨΙΧΟΡΗ.
Σύμφωνα με τους ελεγκτές του ΣΔΟΕ έγινε ανώνυμη καταγγελία πως ένα παιδί διώχθηκε από τα μαθήματα επειδή δεν είχε πληρώσει τη μηνιαία συνδρομή.
Τα μέλη της διοίκησης της ΤΕΡΨΙΧΟΡΗΣ διαβεβαίωσαν τους ελεγκτές πως κανένα παιδί δεν εκδιώχθηκε αφού υπάρχει ευαισθησία στα οικονομικά προβλήματα. Επίσης εξήγησαν πως η μηνιαία συνδρομή είναι μόλις 5,5 ευρώ προκειμένου να καλύπτονται τα έξοδα του μη κερδοσκοπικού συλλόγου όπως η κατασκευή παραδοσιακών στολών.
Οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ επέβαλαν ένα συμβολικό πρόστιμο 60 ευρώ επειδή ο σύλλογος δεν είχε προχωρήσει στην ενεργοποίηση ΑΦΜ όπως προβλέπει η σχετική νομοθεσία.
Τα μέλη της ΤΕΡΨΙΧΟΡΗΣ έχουν υποψίες πως η καταγγελία έγινε από πρόσωπα που δεν επιθυμούν την συνέχιση της λειτουργίας του χορευτικού εργαστηρίου.
Τους τελευταίους μήνες στις Καλυθιές γίνονται κάποιες προσπάθειες να γίνουν ιδιωτικά μαθήματα παραδοσιακών χορών και μάλιστα κάποιοι επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν την αίθουσα της πρώην κοινότητας.
Το τοπικό συμβούλιο Καλυθιών θα πρέπει να γνωρίζει πως η αίθουσα πρέπει να παραχωρείται μόνο σε συλλόγους κοινού συμφέροντος. Παραχώρηση σε ιδιώτες που αποσκοπούν σε προσωπικό κέρδος είναι αντίθετη με το νόμο και οι ποινές είναι βαρύτατες. 

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΗ ΦΤΩΧΕΙΑ

Ανώνυμος είπε...

ολοι ξερουμε ποιος εκανε την καταγγελία

Ανώνυμος είπε...

ποια/α θα ειχε συμφερον να κλεισει η τερψιχορη?

Ανώνυμος είπε...

ειμαι πολυ περιεργη να μαθω.1.αν ειναι γονιος τοτε ο ανθρωπος χρειαζεται οικονομικη ενισχυση αφου δεν εχει 5.5 ευρω
2.αν ειναι παλιος συνεργατης της τερψιχορης τοτε καπου αποσκοπει κ το κλεισιμο της τερψιχορης θα τον βολεψει μια χαρα κ
3.αν η 3η μου σκεψη βγει αληθινη τοτε ο ενας μπαινει στα χωραφια του αλλου κ προκοπη δεν θα δουμε σε αυτο το χωριο!

Ανώνυμος είπε...

καποτε τα μαθηματα ηταν δωρεαν, τωρα τι εγινε και θελουν και 5,5 ευρω

Ανώνυμος είπε...

Τα μαθήματα κάποτε ήταν δωρεάν αφού ο δήμος με το ΜΕΚΤΟ τακτοποιούσε σε μέγιστο βαθμό τους χοροδιδασκάλους. Ο τζάμπας όμως πέθανε!

Ανώνυμος είπε...

Κάποτε τα μαθήματα τα πλήρωνε ο Δημος , τώρα κάποιος πρέπει να πληρώσει τους δασκάλους γι'αυτο υπάρχει αυτό το ποσό !

Ανώνυμος είπε...

Κάποτε τους δασκάλους τους πλήρωνε ο Δήμος. Τώρα τους πληρώνει η Τερψιχόρη. Κάποτε έπαιρναν επιδοτήσεις για να φτιαχτούν στολές. Τώρα τις πληρώνει η Τερψιχόρη.

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...