30 Μαΐ 2013

ΕΝΤΟΛΗ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ


Αίσθηση έχει προκαλέσει η σημερινή αποκάλυψη της τοπικής εφημερίδας Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ για την εντολή του Γενικού Διευθυντή Χωροταξικής και Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κ. Δουλδούρη, μετά από σχετική οδηγία του ΥΠΕΚΑ, για άμεση κατεδάφιση 56 κτισμάτων που βρίσκονται σε παραλίες του νησιού, ανάμεσά τους κατασκευές στις παραλίες, Καλλιθέα, Καστρί, Φαληράκι, Καθαρά, Τραουνού και Γυμνιστές.
Οπως αναφέρει το ρεπορτάζ άμεσα θα γίνουν αυτοψίες στα κτίσματα αφού η πρόθεση είναι να προχωρήσουν οι κατεδαφίσεις εντός της καλοκαιρινής περιόδου.
Το κεντρικό κράτος φαίνεται ότι αποφάσισε να βάλει "φωτιά" στην ομαλή λειτουργία των τουριστικών επιχειρήσεων αφού επιχειρήσεις κατεδάφισης υπό τα βλέμματα των τουριστών λίγα μέτρα από το κύμα μόνο κακή υπηρεσία προσφέρουν στην εικόνα της χώρας μας. Δίπλα στα χαλάσματα θα εξακολουθούν να λειτουργούν νόμιμες επιχειρήσεις.
Ενα κράτος που αδυνατεί να γκρεμίσει παράγκες τσιγγάνων στον αιγιαλό αποφασίζει να γκρεμίσει αυθαίρετα σε κεντρικά τουριστικά σημεία.
Η λογική λέει ότι τέτοιες ενέργειες πρέπει να γίνονται τους μήνες του χειμώνα και φυσικά οι κατεδαφίσεις θα πρέπει να αφορούν και τα αυθαίρετα κτίσματα των μεγαλοξενοδόχων που βγάζουν μάτια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...