22 Νοε 2013

H ΣΧΟΛΙΚΗ ΑΥΛΗ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ!



 ΤΗΣ ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΑΥΛΗΣ….ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ,
ΣΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΥΘΙΩΝ







 Είναι γνωστό πως το παιχνίδι είναι απαραίτητο για µια υγιή και ευτυχισμένη παιδική ηλικία!

Το παιχνίδι βοηθά   τα παιδιά να βιώνουν διάφορες καταστάσεις, να νιώθουν χαρά, αγάπη, πόνο, να αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες και να τις ξεπερνούν κατανοώντας τη ζωή. Τους προσφέρει ευχαρίστηση, ψυχαγωγία, συνεισφέρει στην ψυχοσωματική τους ανάπτυξη, τα βοηθά να αναπτύξουν την ομαδικότητα και τη συνεργασία, να γνωρίσουν καλύτερα τον εαυτό τους άλλα και τους άλλους.
 Τα παιδιά από τη φύση τους έχουν την ανάγκη να ερευνούν, να δοκιμάζουν καινούργια πράγματα, να κινούνται ελεύθερα στην αυλή, στο δρόμο, στην αλάνα, να έρχονται σε επαφή µε τη φύση που τείνει να εξαφανιστεί πλέον από τις μεγάλες πόλεις.
Κατανοώντας αυτή την έμφυτη ανάγκη των παιδιών για παιχνίδι, αλλά και συμμετέχοντας στην υλοποίηση της δράσης «πρασινίζω την αυλή του σχολείου μου» στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Kαλυθιών -μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς- σχεδίασαν και ζωγράφισαν επιδαπέδια παιχνίδια στην αυλή του σχολείου. Όλοι μαζί δούλεψαν με κέφι, μεράκι και δημιουργική διάθεση και η ζωγραφισμένη χαρά στα πρόσωπα των παιδιών ήταν η καλύτερη ανταμοιβή.

















Το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό!!!!. Οι μικροί μαθητές, μόλις ολοκληρώθηκαν οι ζωγραφιές στην αυλή του σχολείου, στρώθηκαν στο παιχνίδι. Τα παιχνίδια που σχεδιάστηκαν ήταν το κουτσό (δύο παραλλαγές), το σκάκι, το φιδάκι,  o ανεμοστρόβιλος, και οι σαρανταποδαρούσες. Πάντως αυτές οι μέρες ήταν από τις ωραιότερες και πιο ζωντανές της φετινής χρονιάς.
 Έτσι, τώρα, η αυλή του σχολείου δείχνει πιο όμορφη,  ενώ ταυτόχρονα δίνεται το ερέθισμα στα παιδιά να παίξουν αυτά τα παιχνίδια και να ικανοποιήσουν την ανάγκη τους για καλλιτεχνική έκφραση και δημιουργία.
 Και όλα αυτά προέκυψαν από την ομαδική δουλειά και τη διάθεση προσφοράς κάποιων ανθρώπων. Επιτρέψτε μας λοιπόν να ευχαριστήσουμε, εκτός που τους εκπ/κούς και τους μαθητές τους σχολείου  μας, την κ. Τσαμπίκα Αντωναράκη  για την τεχνογνωσία που μας παρείχε και την πολύτιμη βοήθειά της, στο σχεδιασμό των παιχνιδιών και στο βάψιμο του δαπέδου, καθώς επίσης και στους γονείς εκείνους που βοήθησαν στην επιτυχία της συγκεκριμένης δράσης. Εξίσου  ένα μεγάλο «ευχαριστώ»  ανήκει και στους κ.κ. Κάρρα Μ.  (ΝΕΟΤΕΧ ΡΟΔΟΥ) και Οικονόμου Παναγιώτη για την προσφορά των χρωμάτων. Τους ευχαριστούμε και υποσχόμαστε ότι όλοι μαζί - μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί - θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε.
                                                                        
                                                   Εκπαιδευτικοί και γονείς του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καλυθιών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...