15 Μαΐ 2013

ΟΙ ΝΕΟΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ!






Το άνοιγμα της τουριστικής περιόδου έχει βρει τη Ρόδο και την περιοχή μας σε κατάσταση... αλαλούμ αφού στον τομέα της καθαριότητας και της προετοιμασίας των παραλιών ο ενιαίος δήμος απέτυχε οικτρά. Οι επιχειρηματίες του τουρισμού παλεύουν καθημερινά μόνοι τους για να ξεπεράσουν τα ανυπέρβλητα εμπόδια που τους βάζει το κράτος σε μία προσπάθεια να επιβιώσουν σε ένα καλοκαίρι που όλες οι ενδείξεις δείχνουν ρεκόρ αφίξεων.
Σε αυτό το σκηνικό το μόνο που αξίζει να προβάλλεται είναι οι πρωτοβουλίες ομάδων ατόμων και συλλόγων να περισώσουν την κατάσταση.
Εδώ και αρκετούς μήνες μία ομάδα νέων ατόμων που λατρεύει το σκαρφάλωμα σε επικίνδυνους βράχους συγκεντρώνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα στην περιοχή Λαδικό και απολαμβάνει το ξεχωριστό χόμπι.
Σε πολλά σημεία του πλανήτη, με κορυφαίο το νησί της Καλύμνου, αυτές οι δραστηριότητες αξιοποιούνται τουριστικά μια και υπάρχουν χιλιάδες άτομα που θέλουν να συνδυάζουν σκαρφάλωμα
βράχων δίπλα σε θάλασσα μαζί με τις διακοπές τους.
Εδώ στη Ρόδο και στην περιοχή μας οι φυσικές δυνατότητες υπάρχουν. Αυτό που απουσιάζει είναι ο σχεδιασμός και η υλοποίηση στην πράξη δράσεων για ανάπτυξη νέων μορφών τουρισμού. Στα λόγια είμαστε πρωταθλητές, στις πράξεις ουραγοί.
Η Ενωση Ξενοδόχων και ο Οργανισμός Προώθησης Τουρισμού μπορούν να αξιοποιήσουν προς όφελος του νησιού το μεράκι αυτών των νέων παιδιών. Το κόστος για τη δημιουργία υποδομών είναι ελάχιστο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...