26 Μαΐ 2013

ΥΠΕΡΘΕΑΜΑ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗΣ!



Ρίγη, συγκίνηση, ενθουσιασμός, κατάπληξη, χαρά, απόλαυση, αποθέωση και πάθος.
Ολα τα παραπάνω συναισθήματα κυριάρχησαν το βράδυ του Σαββάτου στον αύλειο χώρο του πρώην δημοτικού σχολείου Καλυθιών εκεί όπου τα μέλη του Χορευτικού Εργαστηρίου Η ΤΕΡΨΙΧΟΡΗ παρουσίασαν τη χορευτική παράσταση "ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΖΩΗΣ" με χορούς από την ελληνική Σμύρνη της Μικράς Ασίας μέχρι τα ελληνικά νησιά του Αιγαίου μας.
Το χορευτικό ταξίδι στο παρελθόν ήταν ΜΟΝΑΔΙΚΟ και τα χειροκροτήματα θερμά και πυκνά.
Ολα τα μέλη των Χορευτικών Εργαστηρίων (από μικρά παιδιά μέχρι γιαγιάδες) έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και ανάγκασαν τις δασκάλες τους να "καμαρώνουν" που οι μαθητές γίνονται εξαιρετικοί χορευτές.
Ολες οι γενιές των Καλυθιών συμμετείχαν στην παράσταση που, αν έλειπε ο αέρας και το κρύο, θα ήταν ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ, έχει διοργανωθεί στο χωριό μας.
ΑΞΙΟΙ οι διοργανωτές, περιμένουμε τα καλύτερα που σίγουρα θα ακολουθήσουν.
Το παρακάτω σχόλιο του Κώστα Πολυχρονά αντικατοπτρίζει τα όσα πρόσφεραν τα μέλη της Τερψιχόρης:
"Εθέρκιεψεν το δέντρον της Αγάπης για τημ Παράδοσημ μας". Έβκαλεν δυνατά κλωνάρκια κι οι ρίζες του σπουν κόμα και καγιές".
"Κειδά στα σκαλκιά του σκολκειού μας, χτες το βράυ", σε μια ιερή μυσταγωγία, με πρωτοβουλία του Χορευτικού μας Εργαστηρίου "Η Τερψιχόρη", οι Καλυθιές αγκάλιασαν το μεγαλείο του Ελληνισμού από τη Σμύρνη, τον Πόντο, την Θράκη, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τη Ρούμελη, το Μωριά, την Κρήτη, τα Νησιά μας!
Τίμησαν τον αγώνα και τον ίδρο των προγόνων μας και ξύπνησαν άσβηστες μνήμες στην πορεία της Ρωμιοσύνης για δικαίωση. Μια δικαίωση που στις μέρες μας μοιάζει με πικρό χαμόγελο!
Ο κάθε χορευτής και μια ελληνική ψυχή. Από το μικρό κοριτσάκι που άναψε τη δάδα με το τραγουδάκι του, μέχρι την πιο μεγάλη γιαγιά, μύριζαν μέντα, μαντζουράνα, δυόσμο και βασιλικό. Παρέλασε μπροστά στα μάτια μας όλη η παραδοσιακή Ελλάδα με τις τοπικές φορεσιές της χρυσοκλωστής, της σταυροβελονιάς, της βούας, του αργαλειού, της ελληνικής περηφάνιας!

Αν μου το επιτρέπετε, λέω με όλη τη δύναμη της ψυχής μου ότι η παράσταση, το Μουσικό Ταξίδι που μας προσφέρθηκε ήταν επιπέδου Μεγάρου Μουσικής και Επιδαύριας ακτινοβολίας!"

Στο κανάλι Καμαρίτσες στο youtbe μπορείτε να δείτε βίντεο από την παράσταση όπως τα επιμελήθηκε ο Κώστας Πολυχρονάς.

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πραγματικό υπερθέαμα..αγγιξε το μεδούλι της ψυχής μας..ένοιωσα συγκίνηση για τη μεγάλη συμμετοχή τόσων απλών ανθρώπων..ένοιωσα συγκίνηση γιατί κάποιοι(Αντωνης,Μαρια,Φωτεινη ΚΛΠ)βγάζουν μέσα από τη ψυχή τους χιλάδες λουλούδια πολιτισμού και τα προσφέρουν απλόχερα στη κοινωνία..Έχουν δει πολλές παραστάσεις τα μάτια μου σε όλη σχεδόν την Ελλάδα..Ομως΄τόσες γενιές χορευτών, να ενώνονται σε ενα μουσικό οδοιπορικό του Ελληνισμού, τόσες ώρες..πρώτη φορά είδα..ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ σε όλους..Εκεί στις Καλυθιές γίνονται τεράστια πράγματα και η κοινωνία πρέπει να τα αγκαλιάζει (όπως χθες που είχε πολυ κόσμο)ΑΝΤΩΝΗ...ΜΑΡΙΑ και ΦΩΤΕΙΝΗ να είστε πάντα καλά για όσα προσφέρετε...ευχαριστώ γιατί μοιράστηκα μαζίσας ίσως τη καλύτερη παράσταση που έγινε τα τελευταία χρόνια στη Ρόδο..ΗΛΙΑΣ ΗΛΙΑΔΗΣ..

Ανώνυμος είπε...

εσείς κύριε Ηλιάδη που περάσατε απο θέσεις εξουσίας για πολλά χρόνια ΝΤΡΟΠΗ πρέπει να νιώθετε και όχι συγκίνηση και περηφάνια που κατασπαταλούσατε τα χρήματα των φορολογούμενων μέσω του ΜΕΚΤΟ με ανούσιες ΚΑΙ ΠΑΝΑΚΡΙΒΕΣ παραστάσεις και προγράματα που άγγιζε μόνο το λιγοστό κόσμο του περίγυρου της δημοτικής εξουσίας.
ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΤΕΡΨΙΧΟΡΗΣ ΠΟΥ
ΧΩΡΙΣ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΘΕΑΜΑΤΑ

Σταματης Μποτσης είπε...

Στο σχολειο ντρεποταν τοσο που δεν επιανε ποτε μικροφωνο,,τωρα δεν το αφηνει καθολου,,μπραβο Αντωνη Μελετιου,,και στα υπολοιπα παιδια του συλλογου,,κρατηστε ψηλα τον πηχη...

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο και πάλι μπράβο στους νέους των Καλυθιών που καταφέρνουν με πενιχρά μέσα να ενώνουν όλες τις ηλικίες και να παρουσιάζουν αυτά που βλέπουμε τα τελευταία χρόνια (παράσταση τερψιχόρης, παρουσιάση έργου πολιτιστικού συλλόγου Φάρος κ.λπ.)Δεν μ' αρέσει η επίθεση του ανώνυμου στον κ. Ηλιάδη. Ο κ. Ηλιάδης έστω και αργά είχε το σθένος να συγκρουστεί με το κατεστημένο του πρώην Δήμου Καλλιθέας. Οι σημερινοί εκπρόσωποι μας στον ενιαίο πια Δήμο τι κάνουν;

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΩΝΥΜΕ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗ..ΜΗ ΧΑΛΑΣ ΤΗ ΜΑΓΕΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ..ΤΟ ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΑ ΕΓΩ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ..ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΧΟΡΕΥΑΝ ΚΑΙ ΕΠΑΙΖΑΝ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΡΟΧΘΕΣ..ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΤΑ ΚΟΤΣΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΑΝΕΤΡΕΞΕ ΣΤΟ ΜΕΚΤΟ ΤΟΥ 1999-2002 ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΑΜΕ..ΕΜΕΝΑ ΜΕ ΤΙΜΑ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΘΙΕΣ, ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΚΑΛΥΘΕΝΟΙ ΜΕ ΧΑΙΡΕΤΟΥΝ ΣΑΝ ΦΙΛΟ ΚΑΙ ΣΑΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟ..ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΜΙΑ ΠΑΝΑΚΡΙΒΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ..ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ..ΤΑ ΕΥΓΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΛΥΘΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΑΓΚΑΛΙΑΖΟΥΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΩΡΑΙΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ..

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ Κ.ΗΛΙΑΔΗ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΛΑ ΟΜΟΡΦΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΟ ΜΕΚΤΟ!ΑΣ ΜΗΝ ΚΑΚΟΛΟΓΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ!ΠΟΛΛΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΤΕΡΨΙΨΟΡΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΟΧΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ!

Ανώνυμος είπε...

καλα τα υπερθεαματα αλλα πρεπει και να καθαριζουμε και τον χωρο. Δεν μπορει μπροστα απο το ΗΡΩΟ να υπαρχουν ψησταριες και μπαρακια τοσες μερες μετα την εκδηλωση.Οι συλλογοι και το τοπικο πρεπει να διεκδηκησουν απο τον κεντρικο δημο αυτα που μας ανηκουν και οχι να επαιτουμε μικροδεκαρες. Οι Καλυθιες δεν ειναι απολακια και ιστριο

ΜΑΡΙΑ-ΦΩΤΕΙΝΗ είπε...

Μην κατηγορείτε κανέναν δεν το θέλουμε!!!!:(
Δώστε μας συγχαρητήρια τα θέλουμε!!!!!!!!!! :) :) :)
Ευχαριστουμε!
Μαρία-Φωτεινή

Ανώνυμος είπε...

οιάνθρωποι που ασκούσαν εξουσία και διαχειρίζωνταν το δημόσιο χρήμα όλα αυτά τα χρόνια είτε στην κεντρική πολιτική είτε στους δήμους φαίνεται ότι αποποιούνται πάσις ευθυνης για την οικονομική κατάσταση της Ελλάδος

Ανώνυμος είπε...

Το Διοικ. Συμβούλιο του Χορευτικού εργαστηρίου Καλυθιών "η Τερψιχόρη" με όσους συμμετείχαν (χορεύτριες, χορευτές, αφηγήτριες, οργανοπαίχτες κ.λπ.)κατάφερε το Σάββατο βράδυ να μεταφέρει το Μέγαρο Μουσικής και το θέατρο της Επιδαύρου στις Καλυθιές.(Τέτοιου επιπέδου ήταν η παράσταση που παρακολουθήσαμε).Μπράβο στους νέους του χωριού μας. Μπράβο στα διοικ.συμβούλια "Τερψιχόρης"και "Φάρου" (δεν ξεχνώ την εκδήλωση για τα 35 χρόνια του Φάρου).Μπράβο στις χορεύτριες και χορευτές ανεξαρτήτου ηλικίας. Μπράβο στις δασκάλες του χορού και στις αφηγήτριες. Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου που μ' εκάνατε να αισθάνομαι περήφανος που είμαι καλυθενός.
Στέργος Σαββιού

Ανώνυμος είπε...

Για τον ανώνυμο που επετέθηκε στον κ. Ηλιάδη, θα ήθελα να πω ότι η ανωνυμία φανερώνει δειλία και φυγομαχία.

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...