3 Ιαν 2014

ΤΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ


Η πρώτη ισχυρή βροχόπτωση του 2014 έφερε και πάλι στην επιφάνεια το επικίνδυνο πέρασμα του ποταμού Ποτού. Στην περιοχή δραστηριοποιούνται επιχειρήσεις, αγρότες, κτηνοτρόφοι, ενώ υπάρχουν και κατοικίες χωρίς όμως να έχουν παρθεί μέτρα για την ασφαλή πρόσβαση πεζών και αυτοκινήτων.
 Το 1992 στο συγκεκριμένο σημείο πνίγηκαν τρία στελέχη του Ελληνικού στρατού αλλά παρότι πέρασαν 22 χρόνια δεν έχει κατασκευαστεί μία γέφυρα που θα διευκόλυνε το πέρασμα στην απέναντι πλευρά. Επίσης δεν υπάρχει μέριμνα ώστε να κλείνει το πέρασμα όταν ξεσπάει καταιγίδα και είναι θέμα... χρόνου να θρηνήσουμε νέα θύματα. Οσοι δραστηριοποιούνται στην περιοχή καταγγέλουν τις τοπικές αρχές για αδιαφορία αφού σε κάθε βροχόπτωση δυσκολεύονται να προσεγγίσουν τα σπίτια και τις επιχειρήσεις τους αφού και ο χωμάτινος δρόμος από τη Ρόδου-Λίνδου (στο ύψος της μεταφορικής Τσιμενίδης) είναι σε κακή κατάσταση.
Να σημειωθεί ότι και μετά το πέρας των βροχοπτώσεων το συγκεκριμένο πέρασμα παραμένει επικίνδυνο αφού ο ποταμός συνεχίζει να κατεβάζει ποσότητες νερού.
Τεχνικά υπάρχουν πολλές δυνατότητες για να δημιουργηθεί ασφαλές πέρασμα στον Ποτό, απομένει να φανερωθεί η ύπαρξη πολιτικής βούλησης.
* Το βίντεο δημοσιοποίησε ο Βασίλης Πελαρδής από την Αρτοποιία Πελαρδής που δραστηριοποιείται εδώ και 30 χρόνια δίπλα στον ποταμό Ποτός. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...