29 Απρ 2014

ΑΘΛΙΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΕ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΗΜΕΙΟ




Σε κεντρικό σημείο του Φαληρακίου, επί της Ρόδου-Λίνδου, υπάρχει ένα εγκαταλελειμμένο (από τον ιδιοκτήτη του κτίριο) το οποίο έχει μετατραπεί σε εστία μόλυνσης και οπτικής δυσφήμισης.
 Οι τουρίστες που περπατάνε στο πεζοδρόμιο και αυτοί που διασχίζουν με οχήματα τον κεντρικό οδικό άξονα αντικρίζουν τη βρωμιά και την εγκατάλειψη.
 Οσοι σταμάτησαν να έχουν κέρδη από τα κτίρια ιδιοκτησίας τους τα παράτησαν στη φθορά του χρόνου αδιαφορώντας για τη ζημιά που προκαλούν σε γειτονικές τουριστικές επιχειρήσεις αλλά και στην ευρύτερη περιοχή του Φαληρακίου.
Η κατάσταση που απεικονίζουν οι φωτογραφίες υπάρχει εδώ και 5 χρόνια με την πολιτεία να αδυνατεί να επιβάλει στον ιδιοκτήτη τον καθαρισμό του κτιρίου και την απομάκρυνση των επικίνδυνων παλιοσιδέρων. Ο δήμος Ροδίων έχει ψηφισμένο κανονισμό καθαριότητας που προβλέπει υψηλά πρόστιμα σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των ιδιοκτητών. Αυτό που δεν έχει ο δήμος είναι... διάθεση και αποφασιστικότητα.
Οι λίγοι κακοί ιδιοκτήτες εξακολουθούν, υπό την ανοχή του κράτους, να κάνουν τεράστια ζημιά στους πολλούς που παλεύουν καθημερινά να κρατήσουν τις επιχειρήσεις τους ανοικτές και καθαρές.
Το Φαληράκι είναι τουριστική περιοχή και η καθαριότητα πρέπει να είναι η πρώτη μας ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...