23 Μαΐ 2014

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΤΜ ΤΟ ΧΩΡΙΟ




Χωρίς Αυτόματο Μηχάνημα Ανάληψης Μετρητών (ATM) έχουν μείνει οι Καλυθιές τους τελευταίους μήνες μετά το λουκέτο στην τράπεζα Δωδεκανήσου. Οι κάτοικοι του χωριού που δεν μπορούν να πάνε στο Φαληράκι δεν έχουν πρόσβαση σε μετρητά και πολλές φορές αντιμετωπίζουν προβλήματα στην εκπλήρωση των υποχρεώσεών τους.
Η απουσία ATM δημιουργεί προβλήματα και στα καταστήματα του χωριού αφού οι κάτοικοι της Ψίνθου που εξυπηρετούταν στις Καλυθιές τώρα πάνε στ' Αφάντου ή το Φαληράκι με αποτέλεσμα να κάνουν τις αγορές τους στα εκεί καταστήματα.
Το ATM είναι απαραίτητο καθώς τους καλοκαιρινούς μήνες πολλοί επισκέπτες σταματάνε στο χωριό με ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα και μηχανάκια και ζητάνε μετρητά χωρίς όμως να τους δίνεται αυτή η δυνατότητα.
Η οικονομία των Καλυθιών "μαραζώνει" με τους έχοντες την ευθύνη να αδυνατούν να κατανοήσουν τα προβλήματα.
Οι τράπεζες πρέπει να πιεστούν από τη δημοτική αρχή ώστε να τοποθετήσουν ATM στις Καλυθιές και τρόποι υπάρχουν.
Σε συνεργασία με τις εκκλησιαστικές επιτροπές Καλυθιών και Φαληρακίου πρέπει να σταλούν έγγραφα στις τράπεζες ALPHA και Eurobank που στεγάζονται σε εκκλησιαστικά ακίνητα ώστε να τοποθετήσουν άμεσα ATM στις Καλυθιές καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα αποκλειστούν οι χώροι πάρκινγκ.
Οι εκκλησιαστικές επιτροπές έχουν λογαριασμούς στα τοπικά υποκαταστήματα και οφείλουν να πιέσουν προς κάθε κατεύθυνση.
Ιδιαίτερη πίεση πρέπει να ασκηθεί στην ALPHA BANK (πρώην  Εμπορική) που έχει ATM σε κοινόχρηστο χώρο στο κέντρο Φαληρακίου και κανείς δεν γνωρίζει εάν πληρώνει (και σε ποιους) αντίτιμο.
Η δημοτική αρχή σε συνεργασία με τους τοπικούς συλλόγους πρέπει να προχωρήσουν σε συγκέντρωση υπογραφών με προειδοποίηση για κλείσιμο λογαριασμών σε περίπτωση μη ικανοποίησης του καθολικού αιτήματος για τοποθέτηση ATM στις Καλυθιές. Οι επιχειρηματίες των Καλυθιών με υψηλές καταθέσεις στις τράπεζες θα πρέπει να πρωτοστατήσουν ώστε να πιεστούν οι τράπεζες.
Για την επίλυση του θέματος χρειάζεται κατανόηση του προβλήματος, διάθεση παρέμβασης και συνεργασία όλων των φορέων.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

MIA TRAPEZA THELI DEN EINE MONO GIA NA BGAZIS LEFTA ALLA KAI KAPIES SINALAGES KAI PLIROMES MERIKI DEN EXOYN MESO GIA NA PANE SE TRAPEZA EYKERIA GIA THN ETHNIKI TRAPEZA NA KANI KATI

Ανώνυμος είπε...

ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥ ΑΤΜ ΥΠΟΚΕΙΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ Η ΤΗΣ ΖΗΜΙΑΣ...ΠΑΡΑΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΤΟ ΦΑΛΗΡΑΚΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙ ΑΤΜ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΘΙΕΣ....ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΟ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ...ΠΙΚΡΟ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ..ΑΛΛΑ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ..

Ανώνυμος είπε...

Μεγάλο πρόβλημα για το χωριό μας.. Εχθές πήγα στα Αφαντου και είμασταν 3 Καλυθενοι στο ΑΤΜ.Καλο θα ήταν Τάσο να συντάξεις εσύ ένα χαρτί και εμείς οι κάτοικοί να το υπογράψουμε ΓΤ δεν νομίζω να κάνουν κάτι οι υπεύθυνοι..

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...