28 Μαΐ 2014

ΝΕΟ "ΣΚΗΝΙΚΟ" ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΝΤΟΝΙ ΚΟΥΙΝ

















Νέα "αγριότερη" μορφή έχει από σήμερα η παραλία Αντονι Κουίν μετά την κατολίσθηση μεγάλων βράχων που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης.
Οι τεράστιοι βράχοι αποκολλήθηκαν και έφτασαν μέχρι τη θάλασσα καταστρέφοντας ξαπλώστρες και υποδομές όπως το ντους. Είναι χαρακτηριστικό ότι ένας βράχος "κόλλησε" στο σημείο που υπάρχουν τα σκαλάκια όπου ανεβαίνουν τουρίστες σε άλλο βράχο που βρίσκεται μέσα στη θάλασσα.
Οι εικόνες είναι "τρομαχτικές" και είναι ΘΑΥΜΑ που η κατολίσθηση σημειώθηκε αργά το βράδυ καθώς εάν συνέβαινε ημέρα θα θρηνούσαμε ανθρώπινες ζωές.
Η φύση είχε προειδοποιήσει αλλά οι υπεύθυνοι την αγνόησαν περιμένοντας, ως συνήθως, να δράσουν εκ των υστέρων.
Το πρωί στο σημείο βρέθηκε ο δήμαρχος Ροδίων Στάθης Κουσουρνάς που ανακοίνωσε ότι το πρωί της Πέμπτης κλιμάκιο ειδικών θα επισκεφτεί την παραλία Αντονι Κουίν προκειμένου να λάβει αποφάσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Ο κ. Κουσουρνάς άκουσε τα παράπονα επιχειρηματιών και ομπρελάδων για τη μη επένδυση χρημάτων στις παραλίες προκειμένου να αντιμετωπιστούν χρόνια προβλήματα σε σημαντικές υποδομές.
Πριν τρία χρόνια με πρωτοβουλία του τοπικού αντιδημάρχου κ. Κωνσταντίνου ειδικοί επισκέφτηκαν την περιοχή και έκριναν πως θα μπορούσε να γίνει ελεγχόμενη πτώση των βράχων με ειδικό μηχάνημα που "εκτοξεύει" ηλεκτρικό ρεύμα. Από τότε όμως δεν έγινε παρέμβαση και φτάσαμε στην κατάντια της σημερινής κατάστασης.
Η κεντρική κυβέρνηση μέσω της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου που είναι "ιδιοκτήτης της παραλίας", ο δήμος Ροδίων στον οποίο παραχωρήθηκε για διαχείριση - συντήρηση και η Εταιρεία των Πηγών Καλλιθέας που εισπράττει τα έσοδα από την ενοικίαση ομπρελών και θαλασσίων σπορ "αγνόησαν" τις εκκλήσεις της τοπικής κοινωνίας θέτοντας τον τοπικό τουρισμό σε "θανάσιμο" κίνδυνο. Ετσι όπως έχει διαμορφωθεί το θεσμικό πλαίσιο του Καλλικράτη η τοπική κοινωνία δεν μπορεί να διαχειριστεί τα σημαντικά προβλήματα.
Ας κάνουν τον σταυρό τους ΟΛΟΙ που δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί...
Σε άλλα σημεία του νησιού, όπως οι Κάτω Πέτρες, έγιναν παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση των κατολισθήσεων. Η δική μας περιοχή αγνοήθηκε την στιγμή που ο κεντρικός δήμος κερδίζει πάρα πολλά χρήματα από τις παραλίες. Αλλη μία περίπτωση που το Φαληράκι αδικήθηκε κατάφωρα από τις αποφάσεις του κεντρικού δήμου και των οργάνων του. Αυτό πρέπει να σταματήσει.

Το blog είχε προειδοποιήσει πολλές φορές για την επικινδυνότητα πτώσης βράχων στην περιοχή έχοντας μάλιστα φωτογραφήσει το ρήγμα στα βράχια που έπεσαν τα ξημερώματα της Τετάρτης. Το πρόβλημα ήταν γνωστό αλλά δεν δόθηκε λύση. 






Το σημείο της παραλίας Αντονι Κουίν, πριν και μετά την κατολίσθηση των βράχων.



 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ο φακος σου θελει καθαρισμα να εχεις παντα ενα πανακι μαζι σου , ο βασιλοπουλος πουλα μιας χρησης επισης δες μηπως εχεις αυξησει τη φωτεινοτητα και σου χαλα τις φωτογραφιες

ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

  Πανελλήνια διάκριση του 2ου Δ.Σ. Καλυθιών στον μαθητικό διαγωνισμό σχολικής εφημερίδας, που διοργάνωσε ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός “ΟΡΙΖΟΝΤ...