4 Ιουν 2014

ΜΑΣ ΠΗΡΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΣΗΚΩΣΕ!










Οι ισχυροί νότιοι άνεμοι που πνέουν στη Ρόδο από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης και φτάνουν τα 8 μποφόρ έχουν δημιουργήσει πολλά προβλήματα στον τουριστικό τομέα. Οι παραλίες της ανατολικής πλευράς του νησιού "χτυπιούνται" από ισχυρά κύματα με αποτέλεσμα επαγγελματίες όπως οι ομπρελάδες και οι ιδιοκτήτες θαλασσίων σπορ να έχουν μηδενικές εισπράξεις.
Οι άνεμοι έχουν δημιουργήσει μικρές ζημιές στις υποδομές των παραλιών και είναι δεδομένο ότι θα χρειαστούν παρεμβάσεις για τον καθαρισμό των παραλιών. Οι δρόμοι και τα καταστήματα κοντά στις παραλίες έχουν γεμίσει με πολλά κυβικά άμμου.
Ο... κακός μας καιρός έχει δημιουργήσει προβλήματα και στην επικοινωνία του νησιού αφού είναι αδύνατη η πρόσδεση πλοίων στο λιμάνι και έχουν ακυρωθεί πολλές προσεγγίσεις αεροπλάνων.
Οπως λένε οι παλιότεροι είναι πάρα πολύ σπάνιο να έχουμε νότιους ισχυρούς ανέμους το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου αφού συνήθως ο τελευταίος δυνατός νοτιάς "χτυπάει" το πρώτο 20ήμερο του Μαϊου.
Σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ ο φθινοπωρινός καιρός θα συνεχιστεί μέχρι και το Σαββατοκύριακο και την Πέμπτη, τις πρωινές ώρες θα σημειωθούν ισχυρές καταιγίδες στη Ρόδο κάτι που προκαλεί την γκρίνια των τουριστών.
Οι μόνοι που απολαμβάνουν τους ανέμους είναι κάποιοι, λίγοι, τολμηροί σέρφερς που δαμάζουν τα κύματα πάνω στις σανίδες τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...