8 Ιουν 2014

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΩΤΡΙΛΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Ο πρώτος σε ψήφους περιφερειακός σύμβουλος, ιατρός κ. Θωμάς Σωτρίλλης, απευθύνει προς τον υπουργό Υγείας κ. Αδωνι Γεωργιάδη την ακόλουθη ανοιχτή επιστολή:
Κύριε υπουργέ καλημέρα ή και καλησπέρα εξαρτάται από πότε θα ρίξετε μια ματιά στο παρακάτω κείμενό μου αφού οι τηλεοπτικές σας εμφανίσεις καταναλώνουν τον περισσότερο δημιουργικό σας χρόνο. Αφορμή για να σας γράψω, στάθηκε η υποβάθμιση του νοσοκομείου της Ρόδου (Δωδεκάνησος) στο οποίο ενεργοποιούμαι εδώ και 35 χρόνια. Βέβαια αιτίες για διαμαρτυρία υπάρχουν πολλές. Τώρα όμως ξεχείλισε το ποτήρι.
Καθισμένος στην υπουργική καρέκλα σας στο κέντρο των Αθηνών και περιστοιχισμένος από τα νοσοκομεία του κέντρου και τις πολυτελείς ιδιωτικές κλινικές αισθάνεσθε άτρωτος από κάθε άποψη.
Πολιτικά είστε καλυμμένος από την Τρόικα της οποίας εφαρμόζετε τις ντιρεκτίβες δια μέσου της Κυβέρνησης συνεργασίας η οποία βάζει πλάτη για εσάς. Λειτουργείτε σα να διευθύνετε ορχήστρα η οποία υπακούει άμεσα δια μέσου νευμάτων.
Από χρόνια καμία κυβέρνηση δεν έδωσε σημασία στα περιφερειακά νοσοκομεία. Πάντα ήμασταν διαμαρτυρόμενοι για τα πάντα από το προσωπικό, ιατρικό, νοσηλευτικό και τα υλικά του χειρουργείου κ.τ.λ.
Επιτροπές επί επιτροπών και υποσχέσεις. Μάθαμε να δουλεύουμε και να βγάζουμε πέρα τα περιστατικά του τόπου αφ’ενός αλλά και των επισκεπτών του νησιού μας αφετέρου χωρίς προβλήματα με ευχαριστίες για τα αποτελέσματα.
Βέβαια φτιάχτηκε ένα νέο νοσοκομείο «στολίδι» όπως το αποκαλούν αλλά με τα ίδια προβλήματα του παλαιού νοσοκομείου το οποίο εγκαταλείφθηκε στο έλεος του χρόνου και των χρηστών. Άλλωστε ποιος νοιάζεται για κάτι που προσέφερε ό,τι προσέφερε και τον στέλνει στον Καιάδα.
Εσείς αναλάβατε δύσκολο έργο την εκμηδένιση και την ισοπέδωση της υγείας σε όλη την επικράτεια και ιδιαίτερα στα περιφερειακά νοσοκομεία τα οποία αντιμετωπίζουν όλα τα προβλήματα «προβλήματα και υλικών».
Το νοσοκομείο της Ρόδου από ετών προσφέρει έργο σε όλη τη Δωδεκάνησο και στους επισκέπτες του νησιού μας, πάντα ήταν πρωτοπόρο παρά τις αντίξοες συνθήκες και εμείς οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό ήμασταν και είμαστε περήφανοι για το έργο που προσφέρουμε. Εγκατασταθήκα μεστη Ρόδο, από αγάπη για τον τόπο μας και τους συνανθρώπους και τους συμπολίτες μας. Αφήσαμε τη σιγουριά του κέντρου με τα πολλά νοσοκομεία και τις συναφείς ειδικότητες και επιλέξαμε τη μαχόμενη Ιατρική στην εσχατιά της Ελλάδας.
Αισθανθήκαμε την αγωνία των περιστατικών από τα ξερονήσια μέχρι να μεταφερθούν στο νοσοκομείο μας παρά την υποβάθμισή μας από την ηγεσία της Κυβέρνησης και του Υπουργείου σας.
ΕΣΕΙΣ ΑΡΑΓΕ αισθανθήκατε ποτέ αυτή την ανασφάλεια και την αγωνία του ασθενούς για σας ή μέλος της ευρύτερης οικογένεια σας; ή λόγω θέσεων όλα γίνονται αυτόματα από τα υγιή και ενδογενή Νοσοκομεία.
Εμείς παρ΄ όλα αυτά παραμένουμε στις επάλξεις του επαγγέλματος για το οποίο ορκισθήκαμε φροντίζοντας το καλύτερο για τους ασθενείς μας.
Γιατί το αξίζουν και το δικαιούνται μετά από τόσα χρόνια στα ασφαλιστικά τους ταμεία. Το αν υπάρχει δυσκινησία και ελλείψεις των ταμείων τους, δεν φταίνε οι ασφαλισμένοι, φταίει το σύστημα και η δειλία των κυβερνώντων να φτάσουν το μαχαίρι στο κόκκαλο γι’ αυτούς που καταχράσθηκαν το χρήμα των ταμείων με οποιοδήποτε τρόπο.
Δεν αξίζει στους ασφαλισμένους αυτή η μεταχείριση και τιμωρία.
Βρίσκουν καθημερινά χίλιες δυσκολίες για να εξετασθούν στα Νοσοκομεία ή Ιατρεία των ιδιωτών. Ξαναπληρώνουν τα φάρμακα και υφίστανται τον εξευτελισμό της ουράς και του αριθμού προτεραιότητας.
Και εσείς στον κόσμο σας.
Παίρνετε στοιχεία από τις διορισμένες κομματικά διοικήσεις των Νοσοκομείων-αριθμούς- και βγάζετε ποσοστά και συμπεράσματα λαθεμένα, με μοναδικό γνώμονα την οικονομία και περισυλλογή εξόδων.
Δεν σας ενδιαφέρει η ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών και αυτός είναι ο λόγος που αφήνετε κενές τις θέσεις του προσωπικού-Ιατρικού και Νοσηλευτικού που συνταξιοδοτούνται ή κενούνται για άλλους λόγους.
Το Νοσοκομείο διαθέτει αίθουσες χειρουργείου-λειτουργούν μόνο 2-3 λόγω ελλείψεως προσωπικού. Οι κλινικές φθίνουν τόσο επιστημονικά, όσο και αριθμητικά, λόγω ελλείψεως ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, το τμήμα Επειγόντων Περιστατικών ψυχορραγεί για τον ίδιο λόγο όπως και τα υπόλοιπα τμήματα του νοσοκομείου εργαστήρια κ.λπ. Κάποια στιγμή η τελευταία θέση που μας κατατάσσετε σήμερα θα είναι το σβήσιμο από το χάρτη του νοσοκομείου μας και τότε αλλοίμονο στον ντόπιο πληθυσμό αλλά και στους ξένους οι οποίοι θα λιγοστεύουν μέχρι να εξαφανισθούν.
Το αποτέλεσμα του σχεδιασμού της ιδιωτικοποίησης της υγείας επετεύχθη με τον καλύτερο τρόπο.
Ο σχεδιασμός του αφελληνισμού της νησιωτικής Ελλάδος προ των πυλών. Ξένοι στον τόπο μας, υπάλληλοι των πολυεθνικών ή μετανάστες. Θλίβομαι σ’ αυτή τη σκέψη αλλά είμαι υποχρεωμένος να την κάνω και να την πω δημόσια. Ποτέ άλλοτε δεν υπήρξε τέτοιος αμοραλισμός. Είμαστε διατεθειμένοι να διαφυλάξουμε τα λίγα που μας επιτρέπονται για την υγεία και να παλέψουμε για τα καλύτερα.
ΘΩΜΑΣ Β. ΣΩΤΡΙΛΛΗΣ
Α’ Επιτυχών Περιφερειακός Σύμβουλος παράταξης νίκης
«ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ ΜΠΡΟΣΤΑ»

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

μπραβο θωμα

Ανώνυμος είπε...

Στου κουφου την πορτα οσο θελεις φροντα

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Θέματα γενικού ενδιαφέροντος συζητήθηκαν στην συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Καλυθιών το βράδυ της Τετάρτης. * Εγκρίθηκαν οι χώροι συγκέν...